מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ספזמקסיקי24/02/2010
תוך כמה זמן אמורה להתחיל ההשפעה של התרופה?
אני לוקח את התרופה 10 ימים ללא שום שינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד הערה, התופעה קיימת בעיקר בלילה.
יקי25/02/2010אני קם בממוצע 3-4 פעמים למרות הספזמקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקי
ד''ר אורי גור25/02/2010לעתים לוקח זמן
לרוב הערכת התגובה לטיפול לאחר 1-2 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה פאראפלביתמשה.ר23/02/2010
ציסטה פאראפלבית קטנה בכליה,מה משמעותה והאם יש סיכון,אני בן 63 מאוזן ע"י כדורים ללחץ דם וכולסטרול. משקל 74 ק"ג ועושה צעידה מידי יום. כל הבדיקות :דם ושתן תקינות.אודה מאוד לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר אורי גור25/02/2010ממצא חסר חשיבות (בהנחה שמדובר בציסטה פשוטה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות זרע והרפסמאיה22/02/2010
רציתי לבדוק אם בזמן מתן בדיקת זרע (לבדיקת פוריות) יש לגבר הרפס, אם הדבר משפיע על תוצאות הבדיקה ועל איכות הזרע/הכמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור25/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIאנונימי22/02/2010
האם בדיקת MRI לפין יכולה לשמש עזר לבדיקת נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
ד''ר אורי גור25/02/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנונימי בהמשך לשאלתי הראשונהאנונימי22/02/2010
אני סבור שאני סובל משבר בשל כך שאיבר המין שלי לא מחזיק דם כראוי ואינו מתנפח כראוי גם בשימוש של כדורי סיאליס-ישנה אפשרות ליחסי מין . ובצד אחד ישנה בליטה שהופיעה לאחר שניפגע לי הפין בעת אוננות והיא נימצאת 90 מעלות מהפין.מה גם שוריד בולט וגדול נעלם בחלקו העליון. האם יש אפשרות לתקן שבר ו\או כלי דם פגומים..אני נואש לקבל עזרה כבר שנים ..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
ד''ר אורי גור25/02/2010יתכן והיה שבר
כשיש שבר - יש לתקנו מיד לאחר שמתרחש
כלי דם לא ניתן לתקן
אם אכן יש דליפה של דם והזקפה לא מחזיקה - דורש טיפול על ידי אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אנונימי18/04/2010מדוע לא ניתן לתקן וורידים..? איך מחברים איברים שניקטעו.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בפיןאנונימי22/02/2010
שלום רב.!
ליפני מספר שנים בעת אוננות הרגשתי שקרה משהו .ואיבר המין שלי מיידית ניהיה שמוט ונפול בצורה יוצאת דופן כמו שלא היה בעבר.בבוקר קמתי ללא זיקפת בוקר וכך במשך שנה הייתי במצב של אין אונות .לא יכלתי לאונן וכמובן שלא לקיים יחסי מין.עשיתי בדיקת שתן וקיבלתי אנטיביוטיקה שעוררה לי את איבר המין זיקפות בבוקר בערב ובמהלך היום הייתי מאוד מרוצה שהמצב השתפר גם נפשית.לאחר שאוננתי והייתה פליטת זרע הזיקפות בוקר פסקו.. האם יש לי פגיעה כלשהי בדרכי השתן??
ד''ר אורי גור25/02/2010כנראה שלא
לא תיארת בעיות הקשורות בדרכי השתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימי18/04/2010במידה וזרימת השתן התחלשה..ויש קושי וזרם שעומד ונעצר כשישנה כמות נוספת...? דבר הגורם לטיפטוף ולסחיטה מרובה של הפין בסיום השימוש אפילו בנייר אני סוחט שיצא הכוול..וזה פשוט מתסכל? האם הדבר עלול לגרום לבעיות זיקפה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי
ד''ר אורי גור21/04/2010לא יגרום לבעיות זקפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ערמוניתגון לנון22/02/2010
שלום רב!
כבר עשור שאני סובל מתופעות שונות ומשונות. כאבים באיזור הפין, גירויים ותחושת אי נוחות איומה. ללא סימנים, ללא הפרשות למעט פעמים ספורות. בנוסף קיימים דימומים רקטליים ללא ממצאים חד משמעיים. ההבחנה של הרופאים שמדובר בדלקת ערמונית כרונית. מיותר לומר שאנטיביוטיקה וטיפולים שונים שעברתי לא ממש עזרו למעט טיפול אלטרנטיבי של רופא שהשתמש בעיסוי כאשר לטענתו הערמונית שלי היתה גדולה ועל ידי מסאז הוא הקטין אותה. לאחר הטיפול ובעזרת סיאליס חזרתי לתיפקוד מיני מסויים והכאבים פחתו. כבר מספר ימים שאני בהדרדרות וברצוני לדעת האם יש חידושים בנושא או האם כדאי לפנות שוב לאותו רופא היות ואיני בטוח שהשיפור בא בעקבות אותו טיפול. אם יש דרך אחרת תרופתית להקטנת הערמונית או טיפול בכלל כלשהו, אני במצוקה קשה ואשמח לתשובה, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גון
ד''ר אורי גור25/02/2010יתכן שסבלת ואודך סובל מדלקת בערמונית
הדימומים הרקטליים אינם קשורים ומחייבים פניה לכירורג
עיסוי ערמונית לא מקטין אותה
ישנו טיפול תרופתי המביא להקטנה מסוימת - אפשר אם מוגדלת ומפריעה להשתנה
פנה לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות US באשכיםיבגני22/02/2010
לאחרונה ערכתי בדיקות US לאשכים.
קיימים מספר ממצאים שנורא מלחיצים אותי.
1. ציסטה בראש האפידידימיס הימני בקוטר עד 11 מ"מ . מה הדבר מצביע?
2. הודגם נוזל בכמות קטנה מסביב לאשכים, מה זה אומר?
3. הודגם וריקוצלה משמאל במידה קלה, עם הרחבה של הברידים עד ל2.1 מ"מ רוחבם, האם זה תקין?
4. מה זה אומר אי ספיקת מסתמי הורידים בבדיקת דופלר האם זה מצביע על בעית אימפוטנציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבגני
ד''ר אורי גור22/02/20101. ממצא שפיר, שכיח, חסר משמעות
2. הידרוצל - נוזל סביב האשך. כאשר בכמות קטנה אינו מפריע. חסר משמעות
3. וריקוצל - ורידים מורחבים מעל האשך. אינו תקין, אך שכיח. אם אינו גורם בעיות- חסר משמעות.
4. אין קשר בין וריקוצל (ככל הנראה המנגנון בו נוצר הוא הפרעה במסתמי הורידים) לבין בעיות אימפוטנציה
לסיכום - אין לך ממה להילחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצל + שחלות פוליציסטיותיעקב22/02/2010
שלום,
מזה כמעט כשנה, אשתי ואני מנסים להכנס להריון. עד עכשיו ללא תוצאות.
לי ידוע שיש לי וריקוצל דרגה 3. לא עברתי אף בדיקה בעניין למעט בדיקה גופנית לאישוש הממצא.
לפני כחצי שנה הייתי אצל אורולוג שדי ניפנף אותי, ואמר לי שקודם ננסה להכנס שנה להריון ואם לא נצליח, אז נבדוק מה הלאה.
אם הזה היה מסתכם העניין - ניחא.
הבעיה היא שלאשתי יש שחלות פוליציסטיות. לפני כארבעה חודשים היא התחילה בטיפולים אינטנסיביים. דהיינו, המון כדורים, היא מזריקה לעצמה כמעט כל יום תרופות שונות, ופעם/פעמיים בשבוע הולכת לבדיקות דם ואולטרא-סאונג גניקוליגי.
במצב העניינים הנוכחי, נראה לי ממש לא הגיוני שהיא תמשיך להתאמץ ולסבול, ועוד כמה חודשים טובים בסוף יתברר שהבעיה העיקרית היא בכלל אצלי.
מה עוד שאי אפשר למשוך את הטיפולים שלה עד בלי הגבלה (מבחינה רפואית) כמובן ומתי שהוא היא לא תוכל להמשיך אותם.
מה מומלץ לי לעשות במצב הזה?
אם ההמלצה היא להבדק - אשמח לקבל שם של אורולוג מומחה וקשוב באיזור המרכז (קופת חולים מכבי)
תודה!
יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב
ד''ר אורי גור25/02/2010בהחלט מסכים שיש מקום לבדוק גם אותך במקביל
פנה לאורולוג לבדיקה
איני יכול במסגרת מדור זה להמליץ על מישהו מסוים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןדקלה22/02/2010
בשבוע שעבר הרגשתי צריבה חזקה בעת מתן שתן,ושתן דמי.בגלל הכאבים הרופאה נתנה לי טיפול אנטיביוטי ל6 ימים. ללא המתנה יומיים עד לתרבית.סיימתי את הטיפול אתמול.הם ניתן לקיים יחסי מין? אני אמורה לבצע בדיקת שתן,אך עד שהתוצאות יגיעו...ואני מנסה להכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר אורי גור22/02/2010אם התסמינים חלפו קרוב לודאי שהדלקת חלפה
ניתן לקיים יחסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר להידרוצלה,וריקוצלהמיכה21/02/2010
שלום ן, יש לי מספר שאלות
אני בן 28 היה לי בעבר כילד תסביב אשך ווריקוצל, לאחרונה אבחנו שיש לי הידרוצלה קטנה ויש לי קצת בעיות בזקפה ושפיכה מוקדמת.
1. באופן כללי האם ניתוח תסביב אשך(קיבוע)יכול לגרום של שפיכה מוקדמת?
2. יתכן ווריצל יכול לגרום לבעיות בזקפה בגלל שפחות דם עובר לאזור (עקב חסימה של הוריד).
3. קראתי על אפשרויות לטיפול בהידרוצלה, ונאמר שניקוז איננה בחירה אופימלית, מדוע?
4. האם קיום הידרוצלה בגיל זה מעיד על תחילת בקע?
5. האם איזהשהיא תערובת של בעיות אלו יכולות לגרום לאיזה שהן בעיות שגורמים לשפיכה מוקדמת וחוסר זקפה באופן כללי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכה
ד''ר אורי גור22/02/20101. לא
2. לא
3. כמעט תמיד חוזר לאחר שמנקזים
4. לא
5. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווריקוצלה דרגה III
טופי25/02/2010גילו אצלי בבדיקת אולטרה סאונד אשכים: ווריקוצלה דרגה III עם קוטר יריד בצד שמאל עד כ 0.27
והדגמת זרימת דם חוזרת בזמן וולסלבה.
אני בן 66. האם יש לזה משמעות בגילי? האם עלי לטפל בזה?
תודה מראש
טופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטופי
ד''ר אורי גור25/02/2010המשמעות היחידה אם אתה מעוניין בפוריות - והוריקוצל מביא לפגיעה באיכות הזרע
אם לא רלוונטי - אין צורך לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמות האם יש קשר?עמית21/02/2010
שלום רציתי לשאול משהו ממש מוזר אני לא יודע אם יש קשר בין שני המקרים
עשיתי כמה ניסיונות וזה אכן נכון
כל פעם שאני מגיע למצב של "גמירה" מאוננות אני לא מצליח להרדם ממש ממש קשה
מטריד אותי מאוד הקטע הזה זה קורה כל הזמן האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית
ד''ר אורי גור22/02/2010סביר שהקשר הוא פסיכולוגי
מחשבות/התרגשות וכדומה יכולים להפריע להרדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים עם ערמונית מוגדלתצח21/02/2010
ד"ר שלום,
האם רכיבה על אופניים (2-3 שעות\רכיבה) יכולה להחמיר את התופעות הנלוות לערמונית מוגדלת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צח
ד''ר אורי גור22/02/2010בדרך כלל אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתןאורטל21/02/2010
...צמיחה של Urine culture
100,000CFU/ml.
הערה לרגישות תשובה רגישות אנטיביוטיקה חיידק
16 I Amoxicillin/Clavul A Escherichia coli
16 I Cephalothin Escherichia coli
<=4 S Cefoxitin Escherichia coli
. I Cephalexin Escherichia coli
<=1 S Gentamicin Escherichia coli
32 S Nitrofurantoin Escherichia coli
<=20 S Sulfamethoxa/Trimeth Escherichia coli
אשמח לדעת מה אומרות התשובות...ומה עליי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל
ד''ר אורי גור21/02/2010צמח חיידק בשתן
להחלטה האם יש צורך בטיפול ואיזה - עלייך לפנות לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהד.21/02/2010
שלום,
בעלי אובחן כחולה בסרטן הערמונית ועומד לעבור טיפול חדשני בשם- HIFU
מישהו יכול לספר לי על חוויה אישית שלו? באילו תופעות לוואי מדובר? איך הטיפול השפיע עליו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hifu
ד.24/02/2010היי לימור,
בעלה של חברה שלי עומד לעבור את הטיפול באסותא, לפי מה שהבנתי ממנה זה טיפול יעיל שמצמצם תופעות לוואי ולא פוגע בחיי המין.
בכל מקרה תתייעצי עם רופא
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)