מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדוע לאף אורולוג אין תשובה עבורי ?איש15/02/2010
ד"ר שלום,
אני בן 20 ולאחרונה חלה תופעה מטרידה ביותר, שלאף אורולוג אין הסבר או יחס כלפיה.
הפין אינו רפוי לגמרי כשאני עומד על הרגליים. כאשר נוגעים בו הוא כמעט קשיח כמו בזקפה, אך הוא אינו בזקפה, והאורך רגיל לחלוטין כמו ברפיון.כאשר אני שוכב על הגב הבעיה נעלמת. לכן אני מניח שהבעיה קשורה לזרימת הדם. יש לציין שהקשיחות באיבר המין היא סימטרית, כלומר אין התקשויות שונות כמו במחלת פירוני (הייתי אצל 3 אורולוגים מומחים אשר שללו פירוני). התאור הכי מדויק הוא שהפין קשיח כמעט כמו בזקפה, למרות שהוא איננו בזקפה. לאחר הופעת הבעיה הזו החלו להופיע קשיים בזקפה. מצאתי פורום באנגלית של אנשים עם הבעיה הזו בדיוק וכולם לא מצאו את המקור שלה גם לאחר בדיקות מרובות ומקיפות. האם יש לך רעיון ? לפי דעתי יש בעיה או במנגנון החזרת הדם חזרה מהפין אל הגוף או בתפקוד השרירים האחראים על הרפיית הפין. מקווה שתוכל לשפוך אור על בעיה נוראית זו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש
ד''ר אורי גור17/02/2010לא מוכרת לי הבעיה
אין שרירים האחראים על הרפיית הפין
לרוב הבעיות במנגנון החזרת הדם אל הגוף הן שהדם חוזר מהר מהרצוי ולא לאט מהרצוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין עקוםיונתן15/02/2010
שלום לרופאים. יש לי כנראה פין עקום אך אינני יודע עד כמה. כשמדדתי מצד שמאל יצא 30 מעלות. כשמדדתי מצד ימין עד איזה שלב מסויים הוא היה 30 מעלות אבל אחרי איזה מרחק הוא המשיך להתעקל ז"א לא בקו ישר אלא כמו בננה כזאת עד בהארכה גסה הוא הגיע לכ40 מעלות. כאילו יוצא שהפין עבה בהתחלה ולאחר מכן ניהיה קצת יותר צר ונראה לי שלכן זה ניהיה 40 מעלות.
זה מלידה אצלי זה טבעי ואף פעם לא הרגשתי כאבים בזיקפה וכו'! הבעיה שלא קיימתי עדין יחסים מטעמי דת. ואני מפחד שעד שאני לא אעשה לא אדע כמה זה חמור.האם זה רציני ע"פ התיאור שלי.
אורך האיבר כ 13.5 ס"מ ולא עבה במיוחד אלא נורמלי בערך כ 12 ס"מ. האם זה עלול להכאיב במהלך משגלים? להפריע להריון וכו'?בצד שמאל הוא ישר כזה 30 מעלות. בצד השני הוא כמין בננה כזאת.הוא מתעקמם לא מהתחלה אלא אחרי כ2 ס"מ מהתחלה.
זה יצא ממש 30 מעלות לכיוון צד שמאל. האם עקימות יכולה לגרום לבחורה לאי אורגזמה? כלומר שהיא לא תהנה מהמשגל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר אורי גור17/02/2010עקמת מולדת עלולה להפריע לחדירה ולהנאה בקיום יחסים.
לעתים יכולים להיות כאבים אצל בת הזוג
אם מצליח לחזור לא צפויה בעית פוריות
ממליץ לפנות להתייעצות אצל אורולוג העוסק בתחום (רצוי עם תמונות של הפין במצב זקפה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחה עם ויאגרה לאחר שימוש בזריקותיוסף קינין14/02/2010
אני לאחר תאונת דרכים נפגעתי בירך ומאז יש לי בעיות באיו אונות בהתחלה לקחתי ויאגרה מספר פעמים ללא הצלחה התחלתי טיפול בזריקות לתוך אבר מין ואז הגעתי לזיקפה והיה לי ממש סיוט עם הקטע של הזריקות מספר חודשים שאני ממשיך לקחת ויאגרה וכאשר לקחתי מינון של150מ" ביחד הרגשתי שיפור והרגשתי ממש טוב כי אני ממש לא מסוגל לחשוב על זריקות יותר האם אין כול בעייה שאני המשיך לקחת מינון של 150מ" ביחד לאורך זמן כי ממש יש לי שיפור עם הכדורים אודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסף
ד''ר אורי גור17/02/2010המינון המקסימלי המומלץ הוא 100 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זקפהאסף14/02/2010
דר שלום,
בזמן האחרון אני מרגיש שיש לי בעיה חמורה, אני מרגיש כאילו הזקפה שלי חלשה מבעבר, שאני מאונן אני חייב להיות מרוכז כדי לשמור על זקפה וביומיים האחרונים שמתי לב שאין לי זקפת בוקר ואין לי זקפה במהלך היום באופן ספונטני (פעם אני זוכר שהיה לי תמיד)
אני בן 24 ובעבר לא היו לי בעיות כאלה, האם יש דרך לבדוק אם הבעיה פיזיולוגית האם אני צריך לפנות למישהו לעזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
ד''ר נחום זילבר18/02/2010יש לבדוק האם זה פסיכולוגי או פיסיולוגי. פנה לסקסולוג או לאורולוג המטפל בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב . יש לי כאבים בביצים למעלהשי13/02/2010
מחודשיים כשאני נוגע בהם אני מרגיש כמו כאב של זרם כזה האם יש סיבה לדאגה? מה עלי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ????
שי14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי
ד''ר אורי גור17/02/2010מציע לפנות לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליות, ועוד...אמא מודאגת12/02/2010
שלום רב.
ברצוני לשאול מספר שאלות:
1. מהם הסימנים (קליניים ו/או מעבדתיים) לריפלוקס?
2. האם בדיקת הציסטוגראפיה כואבת?
3. האם אבני כלייה בגודל 2 מ"מ יכולות לגרום ל - UTI?
4. האם UTI שנגרם בגלל אבני כלייה מכיל בשלב כזה או אחר חיידקים? או שהדלקת היא פשוט ריאקטיבית להימצאותו של גוף זר במערכת?
5. מה עושים במידה ויש אבני כלייה קטנטנות (2 מ"מ דו"צ) ו - 3 UTI בחודשיים אחרונים? (בוצע CT וכל בדיקות המעבד תקינות).
6. לאור היסטורייה של אבני כלייה, אישי ומשפחתי, האם כדאי לבצע איסוף שתן ולבצע ברור מטבולי? איזה רופא מבצע? האם אנדוקרינולוג?
אשמח לתשובותיכם.
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
ד''ר נחום זילבר18/02/20101. זיהומים חוזרים בדרכי השתן.
2. לא
3. כן. לא שכיח.
4. U.T.I. -רק עם חיידקים.
5. אבנים + חיידקים יש להתחיל הטיפול אנטיביוטי
6. רופא במרפאה מטבולית. רצוי בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך בזוויתמודאג12/02/2010
שלום,
לפני כחודש גיליתי דם בזרע (רק פעם אחת) ומאז היו לי כאבים עמומים באשך השמאלי שבאו והלכו. לפני כמה ימים הכאב כמעט ונעלם אבל שמתי לב שהאשך הימני ממוקם בזווית למעלה, כמו כן שמתי לב שנוזל הזרע פחות סמיך מקודם.
ממה זה יכול לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג
ד''ר אורי גור17/02/2010יתכן והופיעה דלקת באשך או סביבתו
פנה לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- psaחנן11/02/2010
שלום.
אני בן 60 ורציתי לשאול האם התשובה שעשיתי ל: PSA היא תקינה .
התוצאה היא 1.83 מ"ג .
אני עושה כל שנה בדיקה כזו והתוצאה רק עולה :
בשנת 2007 = 1.77
בשנת 2008 = 1.9
בשנת 2009 = 1.53
בשנת 2010 = 1.83
האם לדעתך זה תקין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד''ר אורי גור17/02/2010כן
השינויים קלים ובגבולות המותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל11/02/2010
שלום, אני בהריון שבוע 31,בבדיקת שתן לתרבית שביצעתי נמצא חיידק, לויקוציטוזיס-100, הרופא ביקש שאקח צפורל 500 מ"ג, 4 פעמים ביום וכך עשיתי, שתיתי יותר, הקפדתי יתר על הגיינה, לאחר כשבוע עשיתי בדיקת שתן לכללית +תרבית, תוצאות התרבית טרם הגיעו ,אך בבדיקת השתן לכללית נמצאו לויקוציטים-500, PH- 5.5,חלבון-15, אריטרוציטים-25,
1.האם קיימת סכנה לעוברית?
2.האם זה מעיד על רעלת הריון?
3.האם מצב זה ניתן לטיפול? ואולי החיידק כבר עמיד שכן לא הגיב לצפורל..
חוששת מאד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד''ר נחום זילבר18/02/20101. לא
2. לא
3. יש לקחת אנטיביוטיקה בהתאם לרגישות שבתרבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה דחופהצחי11/02/2010
בס"ד
רציתי לשאול היום הייתי אצל אורולוג בגלל בעיית ההשתנה הדחופה. הוא המליץ על us כליות ודרכי השתן ובדיקת FLOW.
רציתי לשאול מה בדיוק הבדיקה הזאת( FLOW.)איך עושים אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחי
ד''ר נחום זילבר18/02/2010בדיקת זרימת השתן- כמות ואיכות. בדיקה פשוטה ולא חודרנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה אצל פעוטלילך11/02/2010
יש לי בן בגיל שנה ושמונה חודשים. לאחרונה הוא החל להתלונן בעת החלפת החיתולים על כאב. הוא לא ידע להגיד איפה כואב אבל אנחנו מנחשים שזה כאב באזור המפשעה כי הוא מתקפל ומתנגד לפתיחת הרגליים. כמו כן, הוא החל להתלונן שכואב לו בעת רכיבה על סוס הנדנדה שלו ו/או הבימבה. היינו במיון והילד נבדק ע"י כירורג, אורולוג ואורטופד. לא נמצאו ממצאים המסבירים את הכאב. בשאר הזמן הילד מתנהג כרגיל, אך הבחנו בכך שהאשך הימני שלו לא תמיד נמצא בשק האשכים ורופאת המשפחה זיהתה צליעה קלה.
השאלות שלי הן.:
1. האם אשך טמיר יכול לגרום לכאב שהבן שלי מתאר ?
2. האם יכולות להיות סיבות נוספות לכאב שלו שהן לא בקע או אשך תמיר (כי את הבקע הם שללו)?.
3. מה עלי לעשות הלאה ... ?
תודה מראש לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
ד''ר אורי גור17/02/2010אשך טמיר לרוב אינו גורם לכאבים
לא ברור לי לגמרי מה הכאב שהוא מתאר
אם נמשך מציע לפנות לבדיקה של אורולוג-ילדים או כירורג-ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורגל באשכיםיוני11/02/2010
שלום,
אתמול שיחקתי כדורגל וקבלתי כדור לאשכים. נשארתי משותק למשך כמה דקות.
היום אני מרגיש קצת רגישות (וטיפה כאב) באשך ימין. הכאב לא אמור היה לעבור כבר?
יכול להיות משהו חמור? בבקשה תענו לי מהר אני ממש לחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
יוני11/02/2010איך שקבלתי את המכה התחילה לי בחילה שעברה לאחר כמה דקות. אין לי חום ולא נראה י שיש שם נפיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני
ד''ר נחום זילבר18/02/2010כפי הנראה יחלוף תוך מס' ימים. אם הנפיחות והכאב נמשכים למעלה משבוע - פנה לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפי הטבעתאור11/02/2010
שלום
אני בן 22, בריא, עושה ספורט, לא לוקח כדורים.
מזה זמן רב (כ-3 שנים) אני מתעורר בלילה, אחת לכמה שבועות, עם כאבים עזים על גבול טשטוש חושים, בפי הטבעת. אני לוקח שני כדורי אדויל מחכה כחצי שעה במיטה ללא תנועה כמעט מפאת הכאבים וחוזר לישון.
לפני מספר ימים התעוררתי משינה עם אותם כאבים,קמתי להטיל את מימיי והפסקתי באמצע היות והכאבים גברו עד כדי אי אפשרות להמשיך להשתין, ובשעה שהלכתי ליטול כדורים הכאבים התחזקו עד מאוד והתעלפתי. פוניתי לבית החולים ונשלחתי הביתה ללא ממצאים עם המלצות לבדיקות פולשניות כגון פרוקטוסקופיה וקולונוסקופיה שנקבעו לעוד חודש.
אני מרגיש שהכאבים הם באיזור פי הטבעת ולא פנימיים.
האם יש קשר בפעילויות הערמונית ושלפוחית השתן ?
כלומר, ברגע שהטלתי את מימיי הכאבים התחזקו ללא היכר.
זו הפעם הראשונה שהתעלפתי מהכאבים הללו אך תמיד יש לי הרגשה שאני על סף עילפון.
אין לי חיי מין סדירים, אך אין לי גם כאבים בשפיכה.
יש לי הרגשה אישית שמדובר דווקא במערכת המין ולא במערכת העיכול.
אודה לעזרה או המלצה כלשהי. האם יש תיעוד למקרים כאלו? האם זה מוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד''ר נחום זילבר18/02/2010נראה לי שמדובר בבעיה של מערכת העיכול התחתונה. קולונוסקופיה תסייע באיבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סונר או אולטראסאונד?חחחח10/02/2010
האם יש הבדל בין אולטראסאונד אשכים לבין סונר אשכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סונר זו המילה העברית לאוולטראסאונד
ד''ר אורי גור14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיד במצב גמירהman7410/02/2010
הי יש לי בעיה שאני תמיד במצב גמירה ובגלל זה הזקפה גם לא חזקה מה הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברורה השאלה
ד''ר אורי גור10/02/2010אם מדובר בהפרעה בזקפה והדבר נמשך ומפריע מציע לפנות לאורולוג לבדיקה והתייעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)