פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• אימפוטנציה ופריון
    חגית
    23/01/2010

שלום,
    בן זוגי סבל שנים רבות משפיכה מוקדמת..
    ולצערי לאחרונה נוספה גם בעיה של זיקפה בכלל..
    גם מאוד קשה לחדור, אבל בסוף איכשהוא מצליח.
    אנחנו שנה מנסים להיכנס להריון, ואני גם מטופלת הורמונלית.
    הוא לא מוכן לעבור בדיקת זרע.
    והייתי רוצה לדעת האם הבעיות אשר הוא סובל מהן קשורות בפריון.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימפוטנציה ופריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ח

ד''ר נחום זילבר
    24/01/2010

בד"כ פיריון לא קשור לשפיכה ולזקפה. אולם, אם אין מגע מיני מלא עם חדירה ופליטה לא יתרחש הפריון. רצוי בזמן שאת עוברת טיפולים רצוי שתפקודו המיני יהיה תקין לחלוטין וללא קשר לבדיקת הזרע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזרתכם הדחופה אודה
    שגית
    22/01/2010

שלום רב. אימי בת 74, בריאה בד"כ. לפני חודשיים וחצי הוכנס נפרוסטום לאחר הרחבת אגן כליה שנובע מחסימה בשופכן, ככל הנראה מולדת. מאז ממתינה בבית לניתוח פיאלופלסטי פתוח. אציין שהרחבת האגן היתה ללא סימפטומים או כאבים- היא נמצאה בבירור גסטרו שיגרתי. מאז חלה הידרדרות- חולשה, סחרחורות וירידה קוגניטיבית. השבוע נמצאו חוסרים חמורים במלחים שהוחזרו במשך שלושה ימים. כרגע בביתה ממתינה לניתוח. היא לא כ"כ מתפקדת או יכולה להתנייד, ממש שבר כלי. אינה יכולה לעמוד בעוד בדיקות מתישות או מיפויים, שלא לדבר על ניתוח. האם יש אופציות לא ניתוחיות למצבה? האם ניתן להוציא את הנפרוסטום, שמסכן אותה בכל יום שעובר, ולעשות מעקב US מדי כמה זמן? אנא תשובתך המהירה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לעזרתכם הדחופה אודה

הוספת תגובה

• ש

ד''ר נחום זילבר
    24/01/2010

כפי שציינת השינויים במצבה נובעים משינויים כימיים בדם. לפיכך, לא משנה אם יש ניקוז טוב דרך נפרוסטום ומתן שתן לאחר פיאלופלסטיה.
    אין צורך בבדיקות נוספות ולא רצוי להוציא את הנפרוסטומיה אלא להיות במצב של אחר ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן
    דני
    20/01/2010

לפני 14 חודשים התגלה אצלי סרטן שלפוחית השתן. בוצע TURBT ונקרתו מספר רב של גידולים. פתלוגיה-TA LOW GRADE.
    עברתי 6 טיפולי BCG שהסתיימו לפני 11 חודשים. לפני חודש בציסטוסטופיה התגלו 4 גידולים קטנים שנקרתו בניתוח נוסף. פתלוגיה-TA LOW GRADE. הרופא בבית החולים אמר לחזור בעוד 3 חודשים לביצוע ציסטוסטופיה.
    שאלתי: האם צריך לעשות איזה טיפול נוסף או לא.
    תודה גבי.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן

הוספת תגובה

• גבי

ד''ר נחום זילבר
    24/01/2010

ישנם מס' דעות ביצוע טיפול של שטיפות עם חומר אחר חלק יאמרו קורס BCG נוסף וחלק יאמרו נחליט בעוד 3-4 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה סלולרית!
    בוריס
    18/01/2010

שלום.

האם קרינה סלולרית יכולה לגרום לאימפוטנציה?

לעזרתכם אודה

בוריס.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה סלולרית!

הוספת תגובה

• ב

ד''ר נחום זילבר
    24/01/2010

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TURP בהשוואה ל-TUVP
    יקוב
    18/01/2010

שלום רב לצוות האורולוגים,
    האורולוג שלי קבע שעלי לעבור ניתוח "סגור" של הערמונית TURP . הוא מציע את עצמו ומכנה את שיטת האידוי המתפרסמת על ידי האורולוג אחר כשיווק מוצלח של אותה שיטה TURP . כלומר , הוא טוען שגם בשיטת TURP רגילה והמקובלת מתבצע אידוי עם כדורית .
    ביקרתי גם אצל אורולוג המשלב את שתי השיטות הסגורות: הרוב עם כדורית אידוי TUVP והסיום עם לולאה חשמלית turp, כך שלוקח גם חומר לביופסיה.
    אני מתלבט מאד. יש לי מספר שאלות :
    1. האם באמת בשיטה רגילה TURP מבצעים אידוי ?
    אם כן , אז זה באצם אותו דבר .
    2. אם לא , מה הבעד והנגד לכל אחד מהם?

תודה רבה על התשובה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    TURP בהשוואה ל-TUVP

הוספת תגובה

• יקוב

ד''ר אורי גור
    18/01/2010

נראה שהבנת נכון שבניתוח TURP משתמשים בחיתוך חשמלי והצריבה החשמלית הינה בעיקר לצורך עצירת דימומים
    אין הבדלים מהותיים בין שתי השיטות, כך שקשה להמליץ (וגם לך לבחור) ביניהן.
    מציע לבדוק במנתח ולא בשיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת שתן בהריון
    אפרת
    18/01/2010

שלום לרופא, אני בגיל 39 בהריון ראשון מטיפולי IVF. בשבועות האחרונים שמתי לב שהשתן לא יוצא לי חופשי וכשזה החמיר פניתי לרופא הנשים ואושפזתי בבית חולים. במהלך האשפוז קרתה לי עצירת שתן ("אצירת שתן" כפי שהרופאים מכנים) והוציאו לי עם קטטר כ- 1.5 ליטר. זה היה ממש סיוט ומלווה בכאבי תופת. מאז השתן יוצא לי ממש גרוע, בכמויות קטנות ובזרם דק. בדיקת אולטרסאונד בבטן, כולל שלפוחית שתן וכליות - יצאה תקינה ומספר פעמים בדקו שארית שתן וגם זו יצאה תקינה (עם שארית מועטה) וגם תרבית שתן תקינה. שוחחרתי מבי"ח עם הנחיות לטיפול אגרסיבי בעצירות (היתה לי עצירות קלה, לא משהו חמור) וביצוע קטטר עצמי בזמן הצורך. אתמול בערב שוב היתה לי בבית עצירת שתן והוצאתי עם קטטר עצמי כ- 1 ליטר שתן. מאז אני לא מפסיקה לבכות. אני ממש מודאגת, לא הצלחתי להבין מהרופאים ממה בדיוק נובעת הבעיה ועכשיו בבית יש לי כל הזמן תחושה שאני לא מתרוקנת טוב.
    שאלותיי:
    האם נתקלת בעבר בתופעה כזו?
    האם נראה לך שזה קשור להריון (בעבר לא היו לי בעיות כאלו בכלל)?
    ואם כן נתקלת, האם זה אמור לחלוף בשבוע מסוים או שזה ישאר לי כל ההריון?
    אציין כי נבדקתי באשפוז גם ע"י נוירולוג שאמר שהבדיקה הפיזית תקינה ויש לשקול MRI בגב.
    אודה לתשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירת שתן בהריון

הוספת תגובה

• שכחתי לרשום שכעת אני בשבוע 15

אפרת
    18/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת

ד''ר אורי גור
    18/01/2010

לא סביר שקשור בהריון
    חשוב למנוע עצירות
    לצנתר עצמך לפי הצורך
    לברר סיבות עצביות לבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בצינור הזרע
    דניאל
    17/01/2010

שלום, אני בן 20 ויש לי כרגע דלקת בצינור המוביל את הזרע מהאשכים. רציתי לדעת האם מותר לי לקיים פעילות מינית במצב הזה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בצינור הזרע

הוספת תגובה

• ד

ד''ר נחום זילבר
    24/01/2010

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשכים
    מושיק
    17/01/2010

שלום רב,

אני אדם דתי, וכפי שידוע בכל חודש יש אצלי תקופה של 14 יום בערך שאנני מקיים יחסי מין ולא מגיע ליידי פורקן (אוננות) האם זה טיבעי ותקין שלאחר פרק זמן של 10 ימים בערך שאנני מגיע לפורקן אני חובה כאבים באשכים (כאבי ביצים) ללא שום גירוי מיני מצידי ??? שמתי לב שכל פעם שיש לי צורך להטיל שתן ואני מתאפק ממש טיפה לאחר הטלת השתן אני חובה כאבים באשכים האם זה דבר נורמלי? שלאחר 10 ימים ללא פורקן יש כאבים? עוד אציין שזה קורה בעיקר שאני לובש בגד צמוד (ג'נס או מכנס לוחץ) עוד אציין שזה כאב שמתלווה לאורך כל הזמן עד לפורקן שפיכה ברגע שאני גומר הכאבים נעלמים אשמח על תשובתך וזה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשכים

הוספת תגובה

• כאבים ואי נוחות

ד''ר נחום זילבר
    24/01/2010

אחרי הימנעות של מס' ימים יתכנו לעיתים רחוקות כאבים בהערמונית ובאשכים החולפים בעצמם אחר קיום יחסי אישות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשך מסתובב
    אביטל
    17/01/2010

לאורולוג שלום
    לפני שנה בני בן 10 באמצע הלילה חש כאבים עזים באשכים הם היו אדומים ונפוחים ללא חום
    למחרת פנינו לרופא נאמר שהייה סיבוב של האשך השמאלי עקב מאמץ יתר או תנועה חדה במקום הייתה בצקת וכיחלון עדין הילד חזר הביתה למנוחה עד חלוף הכאבים.
    לאחר שנה כיום בן 11 אתמול בלילה חזרנו על אותו מצב שוב
    ברצוני לדעת האם נכון לשייך זאת לפעילות מאמץ ? האם כדאי לערב במקרה זה אורולוג?
    האם קיים טיפול מונע בכדי לא להגיע למצב קשה יותר מכוון שנאמר לנו ע"י רופא הילדים שמצב זה יכול לחזור.

לקביעת תור
    סגירה
    אשך מסתובב

הוספת תגובה

• סבב אשך

ד''ר נחום זילבר
    24/01/2010

אם היה אירוע בודד של סבב האשך שהסתדר בעצמו והכאבים חלפו-אין צורך בבירור נוסף.
    אם הופיע אירוע חוזר של סבב האשך עם או בלי מאמץ ששוב הסתדר מעצמו-יש מקום לביצוע ניתוח של קיבוע האשכים דו צדדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבני כלייה
    אמא מודאגת
    16/01/2010

שלום רב.
    בת 35, בעברי שני התקפי אבני כלייה (95', 2004) מעבר לזה הכל תקין לחלוטין. לא ביצעתי US כלדרכי שתן מזה שלוש שנים. לפני כחודש לאחר בדיקה גניקולוגית שגרתית התחילה דלקת בדרכי שתן, קיבלתי אופלודקס. למען האמת, במשך תקופה די ארוכה לא שתיתי כמו שצריך (אני יודעת שזה לא בסדר בעליל) וה-UTI הזאת הגיעה לאחר 11 שנה ללא שום דלקת (למעט ההתקף ב - 2004). בעבר הייתי מאוד רגישה עם תחילת קיום יחסי מין היו דלקות חוזרות ונשנות וטופלתי בציפרוגיס כטיפול מונע.
    בכל מקרה, לפני כחודש UTI ואופלודקס, התסמינים חלפו והכל היה בסדר. אתמול - שוב.
    אני מניחה שזה זיהום חדש שאולי קשור בבדיקה הגניקולוגית ובמחזור שהיה לי (למרות ששנים אני עוברת בדיקות וילדתי שני ילדים ויש מחזור ולא היו דלקות).

מה יתן למעשה ביצוע US דרכי שתן? במידה ויש אבן קטנה שלא ניתנת לפירוק מה זה משנה אם יודעים שהיא שם או לא? נניח ומוצאים אבן שאולי היא זו שגורמת כרגע לדלקות (לא ביצעתי שתן תרבית וכללית אלא ישר התחלתי בטיפול.) מה ניתן לעשות ובשביל מה ה - US?

תודה תודה.
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    אבני כלייה

הוספת תגובה

• אבנים בכליה

אריה
    21/01/2010

האם במידה ואין עודף של חומצה אורית בדם ישנה אפשרות כי תווצר אבן מסוג אוריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ערמונית כרונית
    יוני
    15/01/2010

מלפני שנה התחילו אצלי בעיות שהתבטאו בכאבים באשכים. לאחר טיפול אנטיביוטי הכאבים נפסקו. זה חזר לאחר זמן מסוים ושוב האנטיביוטיקה עזרה. לאחר תקופה התחילה אצלי תופעה של דחיפות במתן שתן וזה הפך לרציני יותר לאחר מקרה בו נאלצתי להתאפק יותר מדי מלהשתין בעקבות משהו. עכשיו אני במצב בו אני מרגיש שאני רוצה להשתין 24 שעות ביממה. הזרם שלי חלש וקצת חזק רק כשיש לי ממש הרבה מה להשתין, הוא מפוצל רוב הזמן, אני סובל מהרגשה לא נעימה וקצת שורפת לאחר הטלת השתן באיבר, וסובל מהרגשה שאני רחוק מלהתרוקן אחרי השתנה אך השאריות לא רוצות לצאת. וככה יוצא שאני פשוט בסיוט 24 שעות ביממה. אני מרגיש כל הזמן שאני צריך להשתין והסיוט האמיתי זה לישון. אני צריך להירדם עם הרגשה של רצון להשתין וזה מאוד לא קל ודורש ממני ללכת להשתין כמה וכמה פעמים רצוף על מנת להתרוקן כמה שאפשר (ושוב אחרי כל פעם אני מרגיש שיש עוד אך לא יוצא). משום מה ההרגשה הכי קשה היא דווקא בדיוק אחרי שסיימתי להשתין אז אני מרגיש שיש לי עוד אך זה פשוט לא יוצא. אני בצבא אז הבעיה היא הזמן שלוקח לכל דבר שקשור שם ברפואה. הלכתי לרופא יחידה שהיפנה אותי לאורולוג, עשיתי בדיקות שתן, תרבית שתן, תרבית זרע, אולטרסאונד של אשכים דופלר ובטן תחתונה (יש לציין שעשיתי את האולטרה סאונד לפני המקרה בו נאלצתי להתאפק המון ובעצם המצב החמיר). כל הבדיקות יצאו בסדר והאורולוג בעצם אמר שכנראה יש לי דלקת ערמונית כרונית (מוזר לי שתרבית הזרע והשתן יצאו בסדר אך זה עדיין דלקת). הוא הביא לי קסטרל שלא ממש עזר. השאלה שלי היא מה אני אמור לעשות עכשיו? אני חייל בגיל 20 והדבר הזה פשוט משגע אותי פיזית ונפשית. אני כבר לא יכול לסבול את זה ולא ישנתי כמו בן אדם כבר תקופה מאוד ארוכה. אני אמור לשמור ולשרת והבעיה עושה את זה לפעמים לבלתי אפשרי (אני לא יודע אם מגיעות לי הטבות או פטורים עם בעיה כזאת ואני מתבייש לשאול למען האמת). בבקשה תעזרו לי ותגידו לי איך אני עושה את המצב לטוב יותר ומה אני עושה הלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ערמונית כרונית

הוספת תגובה

• כעבור שנתיים

Dmitri
    07/09/2012

אחרי שעבר בערך שנתיים מאז הבעיה שחווית? מה התגלה בסופו של דבר?
    אותי זה מעניין כי לי היה משהו 99% דומה ואצלי התגלתה זיבה וזה היה לא נעים בכלל. היו הרבה דמעות בתהליך ההשתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ערמונית השתנה תכופה

גדעון
    27/05/2010

אני לא רופא. עיצה שקבלתי מתימני זקן, והיא פועלת!
    תאכל בערב שן שום עם פרוסת לחם. בנוסף תאכל חמוציות. בבקשה ספר לי מה התוצאות.
    בהצלחה, גדעון 0522721922 .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים איומים לאחר בדיקה - דחוף !
    עמירם
    15/01/2010

בגלל ערמונית מוגדלת (135 גר אולטרסאונד) עשיתי ציסקופיה, לאחר מכן הכניסו קטטר בגלל שארית שתן של חצי ליטר.יש לי כאבים איומים כבר 3 ימים מאז – בקצה הפין (מבפנים) בכל תזוזה. ומפעם לפעם הפרשות דם. האם זה בגלל שנפצעתי בבדיקת הציסקופיה , או בהחדרת הקטטר או שזו תופעה נורמלית ? כמה זמן לוקח לזה להרפא אם הקטטר בפנים ?
    האם לא עדיף להוציא את הקטטר ולתת לזה להתרפא (במיוחד שעד היום חייתי בלי קטטר) יש לציין שאני עומד לפני ביופסיה ואורודינמיקה.
    כמו כן :האם יש דרך להקל מהכאבים ?

תודה רבה למשיב !

הוספת תגובה

• ע

ד''ר נחום זילבר
    24/01/2010

א. קטטר יכול לגרום עקב הימצאותו לכאבים ולהתכווצויות של שלפוחית השתן. ישנה תרופה לשיפור מצב זה vesicare כל זמן שעדיין הקטטר ישנו.
    ב. זה שישנם בדיקות נוספות בעתיד אינה סיבה להשארת הקטטר.
    ג. מס' ימים לאחר הבדיקה ניתן להוציא את הקטטר אם אין בו צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשך
    ב'
    14/01/2010

בן 25 ובחודשים האחרונים יש לי כאבים חולפים באשך. הכאבים לא מופיעים כל יום וגם לא חזקים בדרך כלל. בימים האחרונים נוספה גם תכיפות של שתן. מה יכולות להיות הסיבות לכך?

תודה,
    ב'

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשך

הוספת תגובה

• ב

ד''ר אורי גור
    14/01/2010

יתכנו גם בעיות כגון גוש גידולי, וריקוצל, בקע , דלקות חוזרות ועוד
    מציע לפנות לאורולוג ולהיבדק בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מביכה
    cd
    14/01/2010

אני מניחה שלכולם בעיות מביכות אבל בכל זאת . לארוסי זרע מוזר הוא קשה במקום
    נוזלי הוא טען בפניי שיש להם בעיה תורשתית במשפחה שגורמת לו להיות מוזר
    (קשה במקום נוזלי) , וכי הבעיה לא הפריעה לאביו להיות אב ל 4 ילדים (אשר כל בניו
    סובלים מבעיה דומה) ללא טיפולי פוריות. או משהוא דומה. אני נבוכה לשאול אותו עוד
    שאלות בנושא ורציתי לדעת מה השם הרפואי של הבעיה הזאת ? היכן ניתן למצוא עליה
    עוד פרטים ? והאם זה אומר שם ילדנו יסבלו מבעיה דומה? והאם מדובר בדבר נדיר
    או באמצע לא שכיח אך גם לא נדיר?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מביכה

הוספת תגובה

• CD

ד''ר אורי גור
    14/01/2010

לא מוכר לי
    אבל לא נשמע לי כל כך מפריע
    אם באמת אין בעיה בפוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בשתן
    עדה
    14/01/2010

שלום וברכה לך.....

מזה כשנתיים יש לי דם בשתן. וכאבים בצדדים .
    עברתי בדיקת ציסטוסקופיה.והאבחנה היתה.
    המטוריה מאקרו.מצד שמאל.נשלחיתי לבדיקת סי טי בטן.
    והתשובה .בדיקה בגדר הנורמה.הכל תקין.עדין יש דם בשתן.
    ורמת אנמיה נמוכה.שאלתי ..מה עליי לעשות.ולאיזה רופא עליי לפנות.
    הוא שפשוט עליי להתעלם מזה.?אנא ממך תשובתך חשובה לי מאוד.
    הודה לך מראש עדה.....

לקביעת תור
    סגירה
    דם בשתן

הוספת תגובה

• עדה

ד''ר אורי גור
    14/01/2010

אם נעשתה ציסטוסקופיה לאחרונה והיא תקינה
    ואם נעשה CT (צריך להקפיד שמדובר ב- CT UROGRAPHY) והיה תקין
    יש לוודא גם ציטולוגיה בשתן תקינה
    ובכל מקרה להמשיך במעקב אצל אורולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה