מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בזיקפהשלומי12/12/2009
שלום רב,
לעיתים אני מצליח להגיע לזיקפה חזקה ויציבה לאורך כל המשחק מקדים וגם לאורך האקט המיני אבל לעיתים אני לא מצליח להגיע לזקפה כלל, וכתוצאה מכך לא יכול להכנס לנרתיק ברגע שזה קורה אני חש לחץ בפעמים שאחרי כן ולא יודע איך לצאת מההרגשה הנוראית והמלחיצה הזו
האם זה נורמלי? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד''ר אורי גור13/12/2009התיאור מוכיח שככל הנראה מנגנוני הזקפה הפיזיולוגיים אצלך תקינים.
אם כך, השליטה הפסיכולוגית עליהם - גורמת לדיכוי הזקפה לעתים.
מתאים לחרדת ביצוע.
מציע להתייץ עם סקסולוג במידה והדברים נמשכים.
התעודד בידיעה שהמנגנונים אצלך תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה יעוץ?מוטי12/12/2009
לפני חודשיים הייתי אצל אורולוג לאחר שחשתי כאבים בזיקפה ועקמת....מסתבר שהיה שבר מיקרוסקופי כמו שהוא אמר .ואיבחן פלק של מחלת פירוני .עכשיו אני צריך לראות אותו עוד 3 חודשים לביקורת .הכאבים חלפו והעקמת ביינתים באוטו מצב לא משהו מציק לגמרי אם זה ישאר ככה אז אני יסתדר אם זה...שאלתי היא האם בשל הבעיה שאובחנה אני יכול לקחת וויאגרה .יש לי זיקפה טובה מאוד אני בן 27 בריא בדרך כלל פשוט יש לי וויאגרה ואני רוצה לדעת אם אין בעיה לקחת את זה?או שזה עלול לעשות סיבוך בגלל הפירוני ..תודה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי
ד''ר אורי גור12/12/2009מחלת פיירוני אינה שכיחה בגילך ולכן האבחנה בספק
אין מניעה לקחת ויאגרה גם בחולים הסובלים מפיירוני
אם יש זקפה טובה מאד איני מבין לצורך מה נחוצה הויאגרה!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשך שמאלמשה11/12/2009
שלום וברכה ד"ר,
מזה יומיים שאני סובל מכאב באשך שמאל, כאב עמום.
אני בן 41, מעשן וגן שותה אלכוהול לפעמים, יותר מחודש שאני לא מקיים יחסי מין כלל, האם יש סיבה כל שהיא לכאב או שצריך פשוט לגשת לאורולוג ולהבדק ?
האם יש דרך לטיפול או שינוי בהרגלי החיים לפני בדיקה אצל אורולוג ?
בברכה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אשך
ד''ר אורי גור12/12/2009הכאבים יכולים להיות תוצאה של דלקת או תהליך אחר.
מציע לפנות להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור ווריקולציהאבי11/12/2009
שלום רב
אשמח לדעת האם צינטור כלול בסל הבריאות ואם כן באיזה בית חולים במרכז ניתן לבצע הצינטור.
כמוכן קיימת טענה שהצינטור יכול להגיע ליותר ורידים מאשר ניתוח.
האם אכן יש הבדלים בהצלחת הטיפול בין שתי השיטות ניתוח או צינטור?
אעריך נאמנה תשובתך
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצל
ד''ר אורי גור12/12/2009לפי מיטב ידיעתי הצנתור בסל
לא יכול להמליץ על בית חולים מסוים
לשיטות הטיפול השונות יתרונות וחסרונות שונים, אך סה"כ יעילות דומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן לציטולוגיהliatg10/12/2009
עלי לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה, עקב כאבים בלתי מוסברים בבטן התחתונה ולאחר בדיקות אחרות שלא נתנו כל הסבר לכאבים, נאמר לי ע"י האורולוג שיש לבצע את הבדיקה אחת לשבוע במשך שלושה שבועות רצוף, שאלתי היא אם שלחתי בשבוע שעבר פעם אחת, והשבוע פיספסתי האם הדבר קריטי למיהמנות תוצאות הבדיקה (ואז נשארו לי עוד פעמיים לשלוח, רק שאשלח בשבוע הבא את הבדיקה השנייה ואז זה יהיה הפרש של כשבועיים מהבדיקה הראשונה) האם זה יהיה בסדר או שמומלץ להתחיל את סבב 3 הבדיקות מחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטולוגיה
ד''ר אורי גור12/12/2009ההפרש אינו חשוב
המשיכי עם שתי הבדיקות הנוספות כאילו לא חלף זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליותronen10/12/2009
היי
אני בן 42
לפני כשנה התגלתה אצלי אבן בכליה שיצאה לאחר כשבועיים. הכאבים שחוויתי היו משמעותיים.
ברצוני לשאול מה ניתן לעשות כדי למנוע היווצרות חוזרת של אבנים בכליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים
ד''ר אורי גור12/12/2009להקפיד על שתיה מרובה 3 ליטר ביום
להישאר במעקב אורולוג לוודא כי לא נוצרות אבנים חדשות
בדיקות דם ושתן לוודא כי אין הפרעה בחילוף החומרים הגורמת להייוצרות אבנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותגל10/12/2009
שלום רב,
האם יש באוננות נזק כלשהו? האם אוננות של מספר פעמים ביום עלולה לגרום לנזק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח הידרוצלמרכזניק09/12/2009
לפני שבוע עברתי ניתוח הידרוצל. עדיין חלש מאוד וכואב לי. האשך מאוד נפוח.
כמה זמן אמור הכאב להימשך? האם זה הגיוני שאני עדיין לא יכול כמעט לשבת או לעמוד?
(רוב הזמן שוכב במיטה).
והאם יש הגבלות כלשהן על קיום יחסי מין לאחר ניתוח כזה? ולמשך כמה זמן?
האם יש סכנה כלשהיא לפוריות לאחר ניתוח כזה?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצל
ד''ר אורי גור12/12/2009יכול להימשך מספר ימים
לרוב אינו מגביל באופן שאתה מתאר
אין הגבלות לקיום יחסים - בתלות בכאב
לא צפויה בעית פוריות
לגבי הנפיחות והכאבים - מציע להתייעץ עם הרופא המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרסטיטיאל ציסטיטיס (ic בשתן)liatg09/12/2009
שלום רב, סובלת מזה כמה חודשים מכאבים בבטן תחתונה, מתחושת בעירה באזור ובאזור הנרתיק,ומכאב ותחושת צריבה לאחר מתן שתן!! ולא במהלכו. (לאחר מס' בדיקות וגינליות ע"י גניקולוג, + תרבית וגינלית, (מבחינת רחם ושחלות הכל תקין, אין עדות לבעיה חיידקית נקתיקית או ווגינלית,) סבלתי בחודשיים האחרונים פעמיים מחיידק איקולי, אך לאחר טיפול במס' אנטיביוטיקות היו מס' רב של תרביות שליליות, כמו כן ביצעתי אולטראסאונד של שתן וכליות כולל ריקון של ש.שתן ויצא תקין, ולמרות כל זאת התסמינם ממשיכים, אורוגניקולוג אמר לי שאולי מדובר בic ולכן ביצעתי ציטוסקופיה רגילה!! ללא הרדמה והבדיקה יצאה תקינה ללא כל עדות לדלקת כרונית זו או לכל בעיה אחרת, שאלתי היא האם הציטוסקופיה הרגילה אכן יכולה לאבחן ic או רק הבדיקה שנעשת בהרדמה מלאה ובה בודקים את שלפוחית השתן?, פשוט אורולוג אחר אמר לי שרק בבדיקה שנעשית בהרדמה מלאה ניתן לאבחן זאת, האם זה נכון, פשוט מיואשת מהכאב ולא רוצה להיכנס סתם לתהליכים נוספים... בנוסף רציתי לדעת מה עוד יכולה להיות הסיבה לכאב מבחינה אורולוגית ואיך ניתן לאבחנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ic
ד''ר אורי גור12/12/2009ציסטוסקופיה בהרדמה יכולה לתרום לאבחנה
ואולי גם לשפר את הסימפטומים
גם בדיקה אורודינמית חשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודארטאלי09/12/2009
ד.נ. לאור הסברך המעניין (אך המורכב) בנדון, אבקש לוודא שהבינותי אותו. ובכן, אני מבין מדבריך שניתן לצמצם, באמצעות אבודארט, הפרעות שונות הקשורות בערמונית מוגדלת וגם להקטין באמצעותה בו-זמנית את נפחה, שהוא אחד הגורמים (או עשוי להיות אחד הגורמים) להן. הבינותי נכון? בברכה, אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
ד''ר אורי גור09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זקפה...יבגניה09/12/2009
אני מבררת בקשר לבן זוגי, גילו לו לפני כמה שנים את מחלת תרשת נפוצה, אני לא יודעת אם זה בגלל המחלה אך נכון לכרגע הוא סובל מחוסר זקפה ומאי יכולת לגמור( הוא גומר אבל לא תמיד) היינו אצל רופא אורולוג בקופה אבל הוא לא עזר...
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לאורולוג ולהמשיך הטיפול
ד''ר אורי גור09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
יבגניה11/12/2009היינו אצל אורולוג, אבל האורולוג של המרפאה לא מבין בזה כלום, ואין לנו בעיר אורולוג אחר בגלל זה אני פונה אליך...
מה אני יכולה לעשות במצב שלו??????????????
רוב הזמן הפין שלו במצב ישן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבגניה
ד''ר אורי גור12/12/2009לא אוכל לעזור פרט להמלצה להיבדק ולקבל טיפול אצל בעל מקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו
יבגניה13/12/2009האם אפשר לקחת קדקס במהלך כל החיים?
הוא מאוד מתוסכל מהנושא ואני אפילו חושבת שזה משפיע אליו פסיכולוגית.
אנחנו שוקלים ללכת להיתעצות עם רופא מומחה באורולוגיה לתפקוד מיני.... האם זה יכול לעזור) המליצו לו על בדיקת זרע שהוא לא הצליח!
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבגניה
ד''ר אורי גור14/12/2009אפשר לקחת קדקס באופן קבוע (אך אינו מיועד לטיפול בהפרעות בתפקוד מיני)
אין ספק שהתסכול עלול להשפיע גם פסיכולוגית
ממליץ לפנות לאורולוג העוסק בתפקוד מיני
לא ברור הקשר או הצורך בבדיקת זרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות נוספותבני09/12/2009
1. אחד האורולוגים אמר לי שהטסטסטורון טוטל שלי הוא גבולי(4.4) הוא אמור להיות הרבה יותר גבוה בגילי ואולי שווה לי לקחת תוספת טסטסטורון . אבל אורולוגים אחרים אמרו שהכל תקין אז מה לעשות? (הטסטסטורון ביו הוא 1.3 ואני בן 26)
2. קניתי מזרק להזרקה לפין שעוד לא השתמשתי איתו כי זה נראה לי מטורף להשתמש בגילי כל פעם במזרק גם אם זה יעבוד . מה אתה חושב?
3. עד כמה אני יוצא דופן אם מגיל 15 למרות שאני בריא כמו שור יש לי בעיות זיקפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר אורי גור09/12/2009בעיות זקפה אינן שכיחות בגילך.
מציע לפנות לבירור לסיבת ההפרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותבני08/12/2009
אני בן 26 עם בעיות זיקפה מאז ומתמיד. הורמונים ובדיקות אחרות הכל תקין ויש חשק אבל NPT הראה 0 זיקפות וויאגרה עוזרת חלקית. והקטע שיש חשק אבל לא עומד כמו שצריך.
שאלות:
1. אני מעוניין להגיע למצב של לא לגמור במשך חודש ויותר כמו בטנטרה או בטאו ,האם חומרים מאלחשים יעזרו לי לא לגמור במשך חודש בתקווה שהחשק יגבר ואיתו גם הזיקפה ?
2. אני נבחרתי להשתתף בניסוי של פרופסור יורם ורדי עם גלי הלם ואני לא לגמרי בטוח ששווה לי לעבור את כל הסיפור הזה שיתחיל עוד כמה שבועות , מה אתה חושב על טיפול באמצעות גלי הלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר אורי גור09/12/2009איני רואה תועלת בטיפול בחומרים מאלחשים
הטיפול נסיוני, אך יתכן ויש תועלת מבטיחה. אם פרופ' ורדי התרשם שאתה מתאים לטיפול - שווה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוטסטרידאלי08/12/2009
אורולוג נכבד, קראתי בכתב-עת נחשב לגיל השלישי שמעקב של 4 שנים אחר מטופלי דוטסטריד במספר עבודות מחקר מבוקרות הראה שהטיפול בתרופה האמורה הביא (בין השאר) לירידה בנפח הערמונית בממוצע של 27%. המאמר נכתב ע"י אורואונקולוג בכיר בבי"ח ממשלתי ידוע. לעומת זאת נכתב בתשובה שניתנה בפורום זה לגולש, שלא ניתן להקטין ערמונית. מאחר שהמידע הנ"ל מבלבל ביותר, אודה על הבהרתך מהו המידע הנכון. בברכה, אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבודארט
ד''ר נחום זילבר08/12/2009השאלה הקודמת הייתה האם יש תועלת בטיפול המיועד להקטנת ערמונית מוגדלת... בכל גיל?
ונתשובה- אין טיפול להקטנה וכו'.
לגבי תרופת האבודארט הניתנת לגברים הסובלים מהפרעות במתן השתן הקשורות בערמונית מוגדלת-תרופה זו אכן מקטינה את נפח נערמונית וכתוצאה מכך יש שיפור לטובה באותם הפרעות מיוחדות בעיקר אם היא ניתנת עם תרופה נוספת.
אין צורך בטיפול להקטנת ערמונית מוגדלת לכשעצמו ללא קשר ל PSA וללא קשר לגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחן07/12/2009
שלום מאז שאני זוכר את עצמי יש לי מן נקודה אדומה בצידה השמאלי של הכיפה וכתוצאה מזה באותו מקום יש לי גירודים אינסופיים ותחושות צריבה ברצוני לדעת מה עליי לעשות בנוגע לבעיה הזו?
חשוב להזכיר שאני בן 16י כול להיות שזה קשור באיזשהו אופן לגיל ההתבגרות?
והאם יש משחה מסויימת שעליי לעשים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר נחום זילבר08/12/2009פנה לרופא עור אל תזניח זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)