פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• צ'יסטה באשך
    יריב
    31/12/2009

לפני כעשרה חודשים עקב כאבים באשכים , רופא המשפחה הפנא אותי לעשות סונר אשכים , התוצאות היו תקינות פרט לכך שהודגמה צ'יסטה 0.6 ס"מ באפידידימיס משמאל. הכאבים חלפו תוך שבועיים ורופא המשפחה אמר שאין צורך ללכת לאורולוג , כי לא עושים כלום במקרה כזה וזה לא מסוכן כלל.

לאחרונה במקרה מששתי בשק האשכים והרגשתי פתאום את הצ'יסטה כנראה, ההרגשה שזה מעין כדור לא מבוטל שממש אפשר להרגיש אותו וזה מרגיש כאילו הוא מחובר לביצה השמאלית, בנוסף אני לא בטוח אבל אני מרגיש כדור הרבה הרבה יותר קטן בביצה הימנית

כמה שאלות :
    1.האם צ'יסטה בגודל 0.6 ס"מ או אולי יותר אם היא גדלה זה ממצא שע"י משוש אפשר ממש להרגיש אותו.
    2.האם בכל זאת עלי ללכת לאורולוג, ובאיזה תדירות עלי לבצע סונר אשכים.
    3.האם זה מסוכן וכדאי לטפל בצ'יסטה ע"י כריתה או טיפול אחר.
    4.האם זה יכול להיות סרטני.

יש לציין שאולי כבר לפני עשרה חודשים שהייתי אצל הרופא הייתי יכול להרגיש את הצ'יסטה , אך לא תיארתי לעצמי שאפשר לחוש אותה וזה רק ממצא של סונר אשכים, אז לא ממש ניסיתי, ולכן אין מושג אם אם הציסטה גדלה במהלך התקופה הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צ'יסטה באשך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• י

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

ניתן לחוש ציסטה באפידידימיס (צינור יורה הזרע היוצא מהאשך) בכל גודל. במידה וחשים שינויים רצוי לבצע סונאר אשכים חוזר כעבור שנה . האורולוג יבחן את השינויים המופיעים בבדיקה ובסונאר וישקול האם יש לבצע פעולה כירורגית כלשהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזקפה..
    נואששש
    31/12/2009

היי אני בן 24 ,רוב חיי הבוגרים הייתי פעיל מאוד מבחינה מינית ואפילו דיי מוצלח לטעמן של השותפות, בחודשים האחרונים חלה ירידה משמעותי בזיקפה שלי ובכלל בהנאה שלי מאוננות הלכתי לרופא משפחה שאיבחן אצלי פוליציטמיה(המוגלובין גבוה+ברזל גבוה) ושלח אותי לתרום דם ודרש שאפחית בעישון(מעשן כ30 סיגריות ביום) התחלתי לצרוך ויאגרה וסיאליס אך לצערי גם הם לא עוזרים במיוחד.. אני דיי נואש וממש מדוכא מהמצב..
    כאשר פניתי לאורולוג מטעם קופ"ח גם הוא יעץ לי לאחר שקרא את בדיקות הדם רק להפחית בעישון וקשה להאמין שהפחתה בעישון תפתור את זה לבד (מה גם שעבר שבוע מאז שהפחתתי ועדיין אין שינוי..)
    אשמח אם תוכל לתת לי יעוץ והכוונה אני פשוט עובר ימים נורא קשים בגלל זה שמשפיעים על כל השיגרה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזקפה..

הוספת תגובה

• מ

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

ראשית, ההמלצות של הפחתת עישון והקזות דם הנם במקומם.
    שנית פנה לסקסולוג המטפל בבעיות אלו. כפי הנראה לאחר טיפולו תחזור לאיתנך ולאונך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערמונית היפרטרופית
    עובד
    31/12/2009

בן 62. מטופל באבודארט ובאומניק. נוקטוריה פעם בלילה שמטרידה ופוגעת בעירנות בשעות היום. בנוסף טיפול ליתר ל"ד הכולל בין השאר דיזותיאזיד. האם יש מקום לשקול נטילת מינירין בכמות קטנה בנוסף לנ"ל כנגד הנוקטוריה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ערמונית היפרטרופית

הוספת תגובה

• ע

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

אתה מטופל היטב בבעיה אין צורך בתוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושייה
    אורי גל
    30/12/2009

היפרטנסיבי 160-90 נוטל פרוקור לאחר מספר ארועי פרפור בעבר
    כמו כן קרדיולק ואטקנד ונוווסק
    הומץ סיאליס
    היש סיכון
    למה לצפות
    האם ל"ד יכול להתדרדר כלפי מטה לרמה מסוכנת
    בן 62

לקביעת תור
    סגירה
    קושייה

הוספת תגובה

• סיאליס

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

סיאליס לא יגרום לירידת לחץ דם נוספת.
    במידה ואין התנגדות של רופא קרדיולוג-אתה יכול להשתמש בכדור זה בביטחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לפרופיל בצבא
    RON
    30/12/2009

אם התגלה אצלי הרחבת ורידים באשך זה מוריד פרופיל בצבא?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לפרופיל בצבא

הוספת תגובה

• ר

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

תלוי מה גודלה ומהן התופעות הנלוות לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא
    אבי
    30/12/2009

שלום
    בדוח הרפואי של הרופא מופיע משמאל בקוטב התחתון ממצא אקוגני פרנכימלי בקוטר 13 מ"מ היכול להתאים לאנגיומיוליפומה ובשתן נמצאו מעל 200 כדוריות דם
    האם אני צריך להיות מודאג?

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא

הוספת תגובה

• מימצא בכליה

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

יתכן ואין קשר בין הדברים. אולם, בכל מקרה, כל פרט שציינת זקוק לבירור ומעכב. יש לפנות לאורולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת של צילום
    ג'ינה
    30/12/2009

שלום
    לפני כשבע וחצי שאלתי שאלה לגבי תוצאת צילום לצערי אני לא מצליחה למצוא את השאלה בפורום אי לכך אני שואלת שוב .
    לפני חודש ביצעתי ריסוק לאבן בכליה שמאלית הריסוק באלחוש כללי RIRS-אנדוסקופיה רטרוגרדית תוך כליתית . בוצע ריסוק ממשוך עם לייזק 200 מיקרון .
    כל האבן רוסקה לפרורים קטנים . הושאר סטנט.
    לאחר מס' ימים היו לי התקפים וכאבים נוראים הלכתי לבית חולים נמסר לי כי הסטנט נדד לכם הם הוציאו אותו כיום אני ללא סטנט הכאבים נעלמו.
    לאחר חודש ימים ביצעתי צילום להלן התוצאה:
    צללים מסוידים באזור כליה שמאלית-שינוי בצורה בהשוואה לצילום הקודם.
    צל מסויד באגן הקטן משמאל כנראה אבן בשופכן הדיסטלי-שינוי בהשוואה לצילום קודם.

בצילום הקודם הודגמן צל סיד מאורך משמאל בגובה L2 מתאים לאבן בגביע תחתון.

לגבי התוצאה הנוכחית האם הצללים המסוידים אמורים לרדם לבד ללא כל פעולה נוספת.
    אשמח לקבל הסבר לגבי הצילום והמשך טיפול
    תודה מראש
    ג'ינה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת של צילום

הוספת תגובה

• פירורי אבן

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

יתכן, והאבנים הקטנות נדדו אך טרם נפלטו. עליך לפנות עם הצילומים השונים לרופא המטפל והוא יחליט על המשך מעקה וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית - אפשרויות טיפול
    דוד
    30/12/2009

בדיקת PSA שעברתי אובחנתי כחולה בסרטן הערמונית. הוצעו לי שתי אפשרויות טיפול : האחד טיפול בפרוסטטה רדיקלית והשנייה טיפול בטכנולוגייה חדשנית בשם "הייפו" . אשמח לקבל פרטים לגבי דרך הטיפול ב"הייפו" ? מה יתרונות השיטה ביחס לשיטות טיפול אחרות?

הוספת תגובה

• טיפול בסרטן הערמונית

דוד
    31/12/2009

טופלתי בסרטן הערמונית באמצעות גלי קול ("HIFU") הטיפול עבר בקלות רבה שוחררתי לביתי לאחר לילה אחד בלבד ללא כאבים. לא היו לי כל תופעות לוואי (בניגוד לטיפולים אחרים בהם תופעות הלוואי משמעותיות) ממליץ בחום על הטיפול בשיטה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• י

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

ישנם סוגי טיפול שונים בסרטן הערמונית. בהתאם, לגיל, גודל רמת הממאירות וכו'.
    שיטת הטיפול שציינת מוכרת. אולם, הצטבר נסיון מועט. פנה לפרופ' סידי המבצע זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רגוע...
    עידן
    30/12/2009

שלום, שמי עידן, בן 24. בזמנו בצבא גילו לי וריקוצלה בדרגה בינונית. בהמשך הלכתי לאורולוג והוא ייעץ לי על בדיקת זרע. בבדיקת זרע נמצא שיש לי אחוזים נמוכים במורפולוגיה. לכן הלכתי שוב לאורולוג (הפעם יצא מישהו אחר) והוא היה רגוע למדי. הוא בדק אותי ואמר שלא בטוח שיש לי בכלל וריקוצלה, ושבקושי הוא היה מגדיר את זה כדרגה 1. יש לציין שלאחרונה ניסיתי באמת למשש את הוריקוצלה ובאמת אני פחות מרגיש אותו, אין לי מושג איך זה ייתכן. לפני התקופה האחרונה הייתי ממשש שם והייתי ממש מרגיש את הוריקוצלה בצורה אפילו די מלחיצה, ופתאום אני לא ממש מרגיש אותו.

בנוסף, האורולוג אמר לי שאין צורך בשום בדיקות, ושגם אם היו לי בעיות בזרע זה לא מצדיק ניתוח, אלא רק אם אני מנסה להכניס להיריון ולא מצליח. הוא גם אמר שהאחוזים הנמוכים במורפולוגיה זה שטויות ושאם אני אעשה בדיקה נוספת זה יקפוץ לי.

אז השאלות שלי הן כדלקמן:
    1) האם זה ייתכן שהוריקוצלה נעלם או "מתחבא"?
    2) האם באמת אני צריך לשכוח מזה ולחכות לבעיות אם וכאשר יקרו?? האם באמת בוריקוצלה הטיפול הוא תמיד לאחר הבעיות והאם זה לא מקשה אח"כ על השבת תקינותו של הזרע? האם לא עדיף להקדים תרופה למכה??
    3) האם אין מה לדאוג מהאחוזים הנמוכים במורפולוגיה?

תודה מראש,
    עידן.

לקביעת תור
    סגירה
    לא רגוע...

הוספת תגובה

• וריקןצלה קטנה

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

וריקוצלה בדרגה נמוכה אינו בהכרח נמצא בבדיקה גופנית. אולם, לצורך כך יש לעשות השוואת מיפוי אשכים.
    אם ישנם שינויים בגודל האשך משצאל-הבעיה הנה משמעותית -אז ישנה משמעות לאיכות הזרע.
    בצע בדיקות וגש לאורולו עם המימצאים השונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    דוד
    30/12/2009

לפני כ-3 שנים עברתי תאונת דרכים.
    כיום אני בן 41 ,מעשן בערך חפיסת סגריות ביום.
    אובחנתי ב- ptsd ואני מטופל עם ציפרלקס 20 מ"ג ביום.
    עליתי כ-15 ק"ג מאז התאונה ,לא מצליח לעסוק בפעילות גופנית בגלל מגבלות פיזיות מהתאונה.
    מאז ,התחלתי להשתמש בסימסטוין להורדת כולסטרול ,20 מ"ג ליום.
    מאז התאונה החשק המיני וגם היכולת נעלמו לגמרי !
    ניסתי טיפולים פסיכולוגים כולל סקסולוג ולא עוזר.
    נסתי כדורים כמו ויאגרה ,סיאלס,לויטרה...לא עוזר לחשק וגם מעט לביצוע.
    לאחרונה הופנתי למעבדת שינה ע"י אורולוג ,התברר כי אני סובל מדום נשימתי בדרגה בינונ/גבוה
    נמדדו 57 הפסקות נשימה בשעה.
    מבנה שינה -שטחי עם מיעוט sws/rem
    ירידה בסטורציה עד 81%
    npt- נצפו 2 ארועי rem קצרים
    rigidty בבסיס הגיע ל 60% ובחוד ל 40%
    tumesence -בבסיס הגיע ל-9.6 ובחוד ל-7.1 בלבד.

שאלתי : מה עושים עכשיו ,אני אמור לקבל מכשיר סיפאפ ,האם יפתור את בעיית הזיקפה/חשק ?
    האם מדובר בבעיה אורולוגית או נפשית או משולבת ?
    אני ממש אובד עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• תפקוד מיני ירוד

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

קראתי בעיון את שאלתך.
    cpap יעזור לבעיות הנשימה השונות. אולם, לא ישפר את החשק והזקפה. האם ביצעת בדיקות של הורמונים בדם?
    לאור סיפורך ישנה כפי הנראה בעיה פסיכולוגית פיסיולוגית ותגובה לתרופות המשולבים יחד. פנה לאורולוג המטפל בתחום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך..

דוד
    04/01/2010

תודה על תגובתך...
    בצעתי בדיקות דם ע"י האורולוג ,לגבי הורמונים ,אני אבדוק איתו.
    שכחתי לציין משהו ,כיוון שלא קיימתי יחסים/אוננתי כבר לא מעט זמן ,לאחרונה שמתי לב לתופעה של פליטת זרע קטנה לפעמים בעת מתן שתן ! מה גורם לתופעה הזו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד

ד''ר נחום זילבר
    10/01/2010

תופעות כאלו עלולות להתרחש. פנה לאורולוג המטפל בתחום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך דוקטור
    אנונמי
    29/12/2009

שלום דוקטור ..

יש לי בעייה עם השתן

שאני משתין אני מרגיש שלא התרוקן לי עד הסוף ..
    ואני מרגיש עוד פיפי למרות שאין לי וזה מציק
    היתי בבדיקות שתן ובדיקות דם הכל נמצא תקין

אציין כי זה כבר שבועים ככה ..

מה עלי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לך דוקטור

הוספת תגובה

• א

ד''ר נחום זילבר
    03/01/2010

הגבר שתיה לפחות 3 ליטר ביום. השתדל להתרוקן התרוקנות מלאה אפילו אם משך ההשתנה יקח יותר זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטוסקופיה
    בקר יוסי
    28/12/2009

שלום רב, לאחר שני ריסוקים חוץ גופיים אשר לא הצליחו, בוצע בי הליך של אורטוסקופיה, בה הצליחו להוציא חלק מהאבן וחלק שנית, עבור מפיהשופכן לכליה, אני עדיין עם ניפרוסטומי, עם קטטר
    והרופא הסביר לי היום כי הוחדרה צינורית לפין אשר תישאר כחודש, ברצוני להבין מה הסיבה להחדרת הצינורית, האם היא גמישה ואני אוכל לתפקד את הניפרוסטומי מתכוונים לסגור ואת הקטטר להוציא ולהשאיר את הצינורית לחודש ימים, אבקשכם להסביר לי מה מהות הצינורית למה היא נועדה, האם להרחיב את צינוריות הפין או למטרה אחרתאודה לכם מאוד על תשובתכם, בברכה ובתודה על היעוץ המבורך שלכם, בקר יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    אורטוסקופיה

הוספת תגובה

• יוסי

ד''ר נחום זילבר
    03/01/2010

כל השאלות עליך להפנות לרופא המבצע ע"מ שתדע מה עומד לקרות לך; מה הצפוי בהמשך וכו'. מ"מ הצינורית הגמישה שנותרה במקום לחר הריסוק צריכה לסייע ביציאת פירורי האבן לכיוון כיס השתן ויציאתן דרך הקטטר בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינפוטנציה
    מיכל
    28/12/2009

לבן הזוג שלי יש בעיה להשיג זקפה. כאשר היא קיימת היא חלשה אם בכלל. הוא פנה לאורולוג אשר רשם לו בתחילה ויאגרה-לא עזר, לאחר מכן סיאליס-לא עזר, ולויטרה-עזר וקיימנו יחסי מין פעם אחת בהצלחה, בפעם השניה לא עזר. שלושת הכדורים נוסו פעמים בודדות. בדיקות דם שערך גילו מצב בריאותי תקין וערכי טוסטוסטרון תקינים. לבן הזוג אין זקפת בוקר
    כעת האורולוג המליץ לו ללכת לחדר כושר באופן קבוע ובנוסף הפנה אותו לסקסולוג.
    האם ניתן להסיק כי הבעיה אכן פסיכולוגית? אולי מדובר בבעיה פזיולוגית ויש לשלול אפשרות זו תחילה? אני חשה תסכול כי תהליך הבירור והטיפול מאוד מתמשך.

לקביעת תור
    סגירה
    אינפוטנציה

הוספת תגובה

• אימפוטנציה-אין אונות

ד''ר נחום זילבר
    03/01/2010

את צודקת בבקשתך.
    יש לברר האם הבעיה היא על רקע פסיכולוגי או על רקע אורגני או בעיה משולבת של שניהם. פנו בהקדם לאורולוג המתמצא בתחום זה. מ"מ חדר כושר לא יפתור את המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אין-אונות מתמשכת בסיטואציות
    אנונימי
    28/12/2009

שלום,

אני לא רוצה להישמע שחצן, אבל אני דואג לאיך שאני נראה. לא ברמה מוגזמת. הרקע לכך הוא שהייתי ספורטאי בשנות החטיבה והתיכון. מכאן, יש משיכה מצד נשים רבות.
    לצערי, ברגע שאני מגיע לאקט מיני, ליחסי מין, אני מרגיש שאיבר המין בוגד בי.
    במחשבה לאחור, גם בעת קיום יחסי המין הראשוניים (גיל 17) לא היתה זקפה מלאה.
    אני בוודאות יודע שאין מדובר בבעיה פיזיולוגית, על סמך המאמרים השונים, כיוון שבאוננות לבד הכל תקין.
    הבעיה מתרחשת בזמן שאני נמצא עם מישהי. טרם המשחק המקדים יש משיכה, דבר הגורם לזקפה, במהלך או בלי המשחק המקדים, לפני קיום יחסי המין, הזקפה נעלמת.
    אני מרגיש כבר חסר אונים כיוון שכפי שתיארתי זו בעיה שאורכת מגיל 17, כבר 7 שנים.
    מה אפשר לעשות? אשמח לשמוע על כל האופציות וכמה שיותר מידע, כך יותר טוב.
    תודה.

הוספת תגובה

• א

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

מתאורך ניתן לומר שהבעיה היא פסיכו-סקסולוגית ברובה. עליך לפנות לסקסולוגים המטפלים בנושא זה. במידה והטיפול יכשל עליך לפנות לאורולוג המטפל בצורה שונה מהטיפול הפסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנונימי
    11/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות בדיקת US כליות
    רון
    28/12/2009

בן 40 בריא - ההפניה בעקבות כאבים בצד ימין (גב)
    ----------------
    כליה ימנית – גדולה.
    אורכה של הכליה הימנית 14.5 ס"מ.
    חשד לאבן קוטנה בגודל 0.5 ס"מ בקוטב התחתון של הכליה הימנית.
    כליה שמאלית – גדולה.
    אורכה של הכליה השמאלית 16 ס"מ.
    עם מספר רב של ציסטות בגדלים שונים דו"צ.
    הממצא: מתאים לכליות פוליציסטיות.
    ללא הידרונפרוזיס דו"צ.
    אגן הקטן - שלפוחית השתן- במילוי דל.
    --------------------
    מה ההמלצות להמשך טיפול/מעקב ?

תודה
    רון

הוספת תגובה

• כליות

ד''ר אורי גור
    28/12/2009

חשוב לוודא שתפקוד הכליות תקין
    כדאי לבצע צילום בטן להעריך את גודל האבן
    אם קטנה- כדאי מעקב בלבד
    מציע לפנות עם התוצאות לאורולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה