מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוש באשך + ווריד כההאני24/11/2009
בימים האחרונים התחלתי להרגיש גוש באשך שמאל שאיננו כואב,
אך במשך הימים הוא הולך וקטן.
בנוסף באותו אשך הופיע ווריד מסועף וכהה, ממש בצבע שחור כמעט.
אני לא מצליח לקבוע תור לאורולוג, רק לעוד חודש וחצי.
מה זה יכול להיות?
אני מאוד לחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש באשך
ד''ר אורי גור26/11/2009גוש באשך עלול להיות תהליך גידולי, אך ייתכן גם תהליך דלקתי.
מציע לפנות בהקדם לבדיקת אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע- שאלה דחופה!דנה24/11/2009
שלום רב,
מכיוון שהאורולוג יכול לקבל אותי רק עוד חודש וקצת, ואני ממש לחוץ מהתוצאות אודה לחוות דעת רפואית לעת עתה.
תוצאות הספירת זרע הם:
Viscosity- normal
Volume- 1
Ph- 8.2
Count- 53
tot. Count- 53
Motility- 50-55%
Grade- 3-2
Morphology-
Normal - 1%
borderline- 4%
Amorphous - 77%
Pyriform- 3%
Round- 1%
Tail - 9%
midpiece- 5%
Fructose- normal
אודה מאוד לחוות דעת כללית - אם התוצאות מעלות חשש או נורמליות.
תודה רבה,
דותן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דותן
ד''ר אורי גור26/11/2009ישנו ערך אחד שהוא חריג ונמוך מדי (מורפולוגיה נורמלית).
כל השאר במסגרת התקין.
מציע להמתין ולהתייעץ עם האורולוג ששלח אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריאופלזמה אורליתיקום אצל גברים?חפרפר23/11/2009
היי לכולם.
לחברתי התגלה אוריופלזמה אוראליתיקום והיו לה הפרשות לבנות. היא חוששת שמא נדבקתי אך לי אין אף סימפטומים - אין לי הפרשות ואין לי צריבות והכל כרגיל.
האם יכול להיות שמא אני נשא ומדבק גם ללא סימפטומים? האם עלי להבדק בכ"ז?
תודה רבה לכל תשובה ומענה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח
ד''ר אורי גור24/11/2009לרוב באם נדבקת יופיעו גם תסמינים,
(אך אם אתה חושש כדאי לוודא בבדיקת שתן ומשטח מהשופכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וריקוצלהיגאל23/11/2009
שלום,
לפני 4 ימים עברתי ניתוח וריקוצלה.
רציתי לדעת מתי אני יכול להוריד את התחבושת שעל התפרים (הם תפרים נמסים).
תודה,
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
יגאל23/11/2009מאז הניתוח יש לי הרגשה של שתן מרובה , גם כשאני עושה אני מרגיש שיש עוד למרות שלא יוצא עוד, אני קם מספר פעמים בלילה לשירותים וזה רק מאז הניתוח לפניו לא הייתי מתעורר בגלל הפרעות במתן שתן. רציתי לדעת אם זה דבר נורמלי לתקופה של אחרי הניתוח והוא חולף? או שמא זו בעיה שמצריכה בדיקה?
*שכחתי לציין שאני בן 17.
תודה, יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיכולינרגיאלדד22/11/2009
ד.נ. מהן תרופות אנטיכולינרגיות, בהקשר לבעיה אורולוגית כגון ערמונית מוגדלת? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלדד
ד''ר אורי גור24/11/2009התרופות האנטיכולינרגיות מקטינות את "רגיזות" השלפוחית ובכך מצמצמות תלונות של תכיפות ודחיפות במתן שתן, האופייניות בחלק מהאנשים הסובלים מערמונית מוגדלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח ארוך וקצראלי22/11/2009
שלום לאורולוג הנכבד, האם טיפול באבודארט מייתר את הטיפול בחוסמי אלפא? דהיינו, האם הוא מיועד גם להקטנת הערמונית (הצפויה לשפר את התסמינים העתידיים) וגם לתסמיני הערמונית העכשוויים? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר אורי גור24/11/2009הטיפול באבודרט אכן מיועד גם להקטנת הערמונית וגם לשיפור בתסמינים בהווה.
עם זאת, אין ביטחון שהוא מייתר את הטיפול בחוסמי אלפא והוכח כי יעילות הטיפול המשולב עולה על כל אחד ממרכיביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה לאחר השתןמשה22/11/2009
שלום
אני בן 26 בריא בד"כ . בשנים האחרונות החל לשרוף לי הפין
לאחר מתן שתן או לאחר שפיכה.
הכאב הנ"ל מתרחש רק אחת לכמה חודשים.
עברתי בדיקת אולטרסאונד ולהלן התוצאות:
הודגמו שתי הכליות בגודל ומנח תקינים ללא הידרונפרוזיס וללא אבנים.
בכליה השמאלית הודגם מוקד היפר - אקוגני בקוטר כ 7 מ"מ יכול להתאים
לאנגיומיוליפומה קטנה.
שלפוחית השתן תקינה.
נפת הערמונית כ 21 - סמ"ק
מה יכולה להיות הבעיה לכך ששורף לי הפין? והאם האנגיומיוליפומה הקטנה שצויינה מסוכנת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר אורי גור24/11/2009אם הצריבה מתרחשת רק אחת למספר חודשים, וביניהן ההשתנה תקינה וללא קושי - כנראה שאין מדובר בבעיה.
אנגיומיוליפומה קטנה אינה מסוכנת - אך יש להתמיד במעקב לוודא שאינה גדלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהע22/11/2009
היי,
אני סובל מזה כשבוע בכאבים באשכים ואובחנתי כבעל וריקוצלה מינימלית לפני כ3 שנים בערך.
האם זה נכון שכאשר יש וריקוצלה יכול להגיע כאב לסירוגין, שבוע כן , חודש לא ,וככה בצורה אקראית ?
אני סובל גם מבטן נפוחה ויציאות לא סדירות, ואני לא בטוח אם יש קשר לכאבים או לא.
הומלץ לי ע"י אורולוג אחד לאחרונה לגשת לבדיקת זרע וע"י האורולוג הראשון שראה אותי לפני כשנתיים אמר שלא כדאי (יותר ממניע פסיכולוגי, במיוחד כי הדרגה שלי בזמנו לא היתה גבוהה- לא יודע מה היא היום).
האם כדאי לגשת או לא ? הבנתי גם שפותחה בארץ שיטה (גת וגורן) שמטפלת בוריקוצלה באחוזים מאד גבוהים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע
ד''ר אורי גור24/11/2009וריקוצל יכול לגרום לכאבים לסרוגין.
יכולות להיות גם סיבות אחרות לכאבים באשכים ולכן מציע לגשת להיבדק
נפיחות בבטן ויציאות לא סדירות ודאי אינן קשורות בוריקוצל- אז אולי ישנה סיבה אחרת?
רצוי לדעת את גילך, מצב משפחתי ועוד על מנת להחליט אם דרושה בדיקת זרע
ישנן מספר אפשרויות לטיפול בוריקוצל (בשיעורי הצלחה דומים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבי
ע25/11/2009הוא שאני רווק , בן 25. כדאי לגשת לבדיקת זרע ?
השאלה היא האם יש טעם לגשת לבדיקת זרע היום, ובמידה שמגלים שאיכות הזרע לא מספקת לגשת לניתוח כבר כיום, או שאפשרי באותה מידה לחכות בעזרת השם לעתיד ואם יהיו בעיות בהבאת ילדים וכאלה, אז לגשת לבדיקת זרע ובמקרה הצורך לניתוח.
כלומר, האם מניעה מניתוח היום יכולה לגרום להדרדרות בוריקוצלה/איכות הזרע בעוד מספר שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע
ד''ר אורי גור26/11/2009התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית.
לדעתי יש מקום לטיפול בוריקוצל במידה ומשמעותי ומביא להפרעה בספירת הזרע , ולא לדחות עד למועד הפריון הרצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבסיון22/11/2009
שלום,
אני בת 26 ויש לי שאלה קצת מוזרה.
לפני יומיים בשל אילוצים לא יכולתי להתפנות למתן שתן והתאפקתי במשך 20 דקות על אף הדחיפות להתפנות. מאז יש לי תחושה מאוד לא נוחה בבטן התחתונה ומטה. אין כאב במתן שתן, רק אי נוחות- בעיקר אחרי. תחושה של התאפקות או התכווצות.
אני נוסעת מחר לחו"ל ובהתראה כל כך קצרה לא ממש יודעת מה לעשות. לפנות למיון נשים? לרופא המשפחה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
ד''ר אורי גור22/11/2009התאפקות אינה אמורה לגרום לנזק או בעיה ולכן הימשכות הכאבים קצת מוזרה.
מציע להתייעץ עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן? או בערמונית????מתולתלת22/11/2009
שלום,
בעלי סובל כבר תקופה ממושכת מגירוי בדרכי השתן, הגירוי נוצר כאשר אנו מקיימים יחסי מין. הרופא רשם לו כבר מספר פעמים דוקסילין, אך התרופה לא עזרה (היא הרגיעה את הגירוי, אך הגירוי חזר כאשר שכבנו שוב). על מנת לוודא שלא אני מדביקה אותו כל פעם מחדש, עשיתי מישטח וגילנלי שיצא תקין.
עכשיו הרופא העלה השערה שאולי יש לו דלקת בערמונית ורשם לו אנטיביוטיקה, בתקווה שזה יעזור.
המצב הזה פוגע באינטימיות שלנו ומקשה במיוחד עכשיו כשאנו מעוניינים להיכנס להריון.
ממש אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית
ד''ר אורי גור22/11/2009מומלץ לבצע בדיקות שתן (וכן מבחן 4 כוסות אצל אורולוג).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך ימין עולהדני22/11/2009
שלום רב
אני בן 33 . לפני יומיים קרה לי מקרה מוזר שמדיר שינה מעיני
בעת קיום יחסי מין עם אישתי הסתכלתי על האשכים וראיתי כי אשך ימין "נעלם" נגעתי באשכים והצלחתי למשש רק את אשך שמאל אשך ימין כאילו לא קיים .לאחר שתי דקות הצלחתי להרגיש שתי אשכים.
מהי אותה תופעה ?
האם היא מסוכנת ?
מה דרכי הטיפול
מדוע זה קורה
האם יתכן בעיית פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר אורי גור22/11/2009כנראה האשך עלה למעלה לכיוון המפשעה ולכן לא ראית אותו.
העובדה שהוא חזר למקומו - כנראה שהכל בסדר.
לא צפוי להשפיע על פוריות או בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק מינישרון21/11/2009
בעלי בן 37, בריא, רזה ולא לוקח שום תרופות.
תמיד היה לו חשק מיני ירוד.
בתחילת הקשר הוא עוד השקיע בשביל לספק אותי.
אבל במהלך 12 שנות נישואינו יחסי המין הפכו להיות נדירים (פעם בכמה חודשים).
הוא טוען שאין לו חשק .
אני טוענת שזה מעליב ומתסכל.
הוא עשה בדיקות הורמונים שיצאו תקינות.
אין לו שום בעיה בקיום יחסי מין ו/או בזיקפה ו/או בשפיכה, מעולם לא היתה לו בעיה.
יחסי המין תמיד טובים מאד כשהם מתקיימים ונראה לכאורה שההנאה היא הדדית.
יש לו זיקפות בוקר מפוארות.
אבל אין לו התעוררות מינית משום דבר.
ניסיתי כל דבר אפשרי אבל הוא דוחה את הכל כי הוא טוען שכשם שיש אדם רעב יותר ורעב פחות ככה יש גבר הזקוק למין יותר וכזה שזקוק לפחות.
רופאת הנשים שלי אמרה שיש לאורולוג פיתרון.
אשמח לדעת האם אורולוג זה הכתובת? כי אצל סקסולוג כבר היינו והוא לא מוכן לעשות את "שיעורי הבית" שהוא נתן לנו ולחזור אליו.
ועל על איזה סוג תרופה מדובר? כי ויאגרה ניסינו ומכוון שאין חשק היא לא עובדת.
תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק
ד''ר אורי גור22/11/2009חוסר חשק קשור לעתים בהפרעה הורמונלית.
אם כל בדיקות ההורמונים היו בגדר הנורמה, אין מקום לתוספת הורמונים.
במקרה זה מציע לפנות לטיפול זוגי (סקסולוג או מקבילו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיבוע אשך ווריקוצלהשגב נוה21/11/2009
שמי שגב נוה ואני בן 19 ולפני 3 שנים בערך עברתי את ניתוח קיבוע אשכים ומאז אני סובל כאבים באשכים עם הקרנות כלפי הבטן. הכאבים תופסים אותי בכל מצב ובמיוחד לאחר התאמצות גופנית כגון ריצות וקפיצות. לפני כשנה עברתי ניתוח וריקוצלה לאחר הרבה התיעצויות עם 2 אורולוגים ראשי מחלקות והניתוח לא הפסיק את הכאבים. הוריקוצלה הייתה דרגה 2. עברתי אצל רופא כאב כמה פעמים וקיבלתי כדורים נגד כאבים שכבר לא עוזרים לי. עכשיו אחרי שנה יש לי וריקוצלה דרגה 3 ואני מנסה להכנס למעקב למרות שאני בצבא הזה קצת בעייתי. אשמח אם תוכלו לתת לי עצה כי אני כבר כמעט איבדתי תקווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אורי גור21/11/2009סביר שהכאבים מקורם בניתוחים שעברת ולא בוריקוצל שקיים.
בכל מקרה לא ממליץ לטפל בוריקוצל בגלל הכאבים, אלא אם יש סיבה אחרת לטפל בוריקוצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליותזיו21/11/2009
הנני בן 52 מוגדר ע"י רופא נפרולוג עם בעיית אי ספיקת כליות לאחר ממצא בבדיקות דם ושתן בלבד. הנני מרגיש טוב, מתפקד טוב ואף עוסק בפעילות ספורט. בבדיקה שגרתית של אולטרה סאונד כליות קיים ממצא של "פרנכימה היפראקוגנית" במקצת בשתי הכליות. מבקש לדעת את פשר הממצא והאם ניתן טיפול בנדון.
תודה!
(אין באתר פורום נפרולוגיה לכן כתבתי לפורום הזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיו
ד''ר אורי גור21/11/2009הממצא מתאים למצב של אי ספיקת כליות שהוגדר על ידי הנפרולוג.
לממצא שבסונר אין משמעות מעבר לכך ואינו דורש טיפול.
המשך במעקב הנפרולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי מידת ההצלחה של ניתוח לעקמת?אני20/11/2009
מהי מידת ההצלחה של ניתוח לעקמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלחה
ד''ר אורי גור21/11/2009לרוב הניתוחים מוצלחים, אך כמובן תלוי במידת חומרת העקמת לפני הניתוח, כמו גם בשיטת הניתוח ואף בציפיות המנותח (והמנתח).
צפה לתוצאה המאפשרת קיום יחסים במעל 90% מהניתוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)