מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמאור02/04/2009
שלום..
שאלה קטנה.
אני בן 19 עוד מעט ואמרו לי בצו ראשון לפני כשנתיים שיש לי וריקוצלה גם לפני שאמרו לי ועד עכשיו הכל בסדר זה לא מפריע ואם לא היו אומרים לי בצו ראשון לא הייתי מודע לכך ביכלל..
השאלה היא האם זה יפגע בפורויות בעתיד זה מה שמטריד אותי..?האשכים אותו גודל בקיצור זה רק שמה אם אתה מבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאור
ד''ר נחום זילבר05/04/2009יתכן וריקוצלה קטן שאינו גורם לפגיעה באשך ולא יפגע בפוריות ובכל זאת נמצא בבדיקה גופנית על אף שאינך סובל ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה אחרי TURPאיל02/04/2009
שלום,
עברתי ניתוח TURP, לפני חודש,
האם המשך דימום בשעת מאמץ הוא סביר, או שעלי לפנות לרופא המטפל,
תודה,
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר נחום זילבר05/04/2009עד כחודשיים עדיין סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!דנה02/04/2009
שלום דר.אני בת 27 נמצאת בקשר כמה שנים עם בן אדם יותר מבוגר בן 51 .אחרי יחסי מין בפעם אחרונה שמתי לב במקרה כשהוא עשה פיפי יצאה לו דם ביחד עם השתן הוא לא אמר לי כלום על זה .אני מפחדת מה זה יכול להיות ?האם יש בעיה מחלה רצינית האם זה סימן למשהו ואם יש מצב שזה גם מדבק ביחסי מין לא מוגנים ?זה יכול להיות גם מחלת מין?
אני לחוצה אשמח לקבל קצת הסבר.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטוריה
ד''ר נחום זילבר05/04/2009דם בשתן-אינה מחלה מדבקת. אינך יכולה להיפגע מכך.
עליו לעבור בירור אורולוגי מלא עד למציאת הסיבה להמטוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת US כליות ודרכי השתןמשה02/04/2009
שלום רב,
אני בן 36 ונשלחתי לעבור בדיקה מסוג זה.
אני די חושש מהעובדה שאצטרך להסיר את התחתונים במהלך הבדיקה.
האם אכן בבדיקה אדרש לעשות זאת ?
הסיבה בגינה נשלחתי לבצע את הבדיקה היא קריאטנין.
אודה לתשובה בהקדם.
בברכה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר נחום זילבר05/04/2009הבדיקה שציינת אינה דורשת התפשטות מלאה אלא חשיפת הבטן מעל קו התחתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהיהב01/04/2009
אני חייל ובמשך שנה נדדתי בין בתי חולים עם המלצה לניתוח וריקוצלה. במשך השנה הזאת סבלתי מכאבים עזים, לא יכולתי לזוז בבסיס (אני משרת בגולן) לא יכולתי למלא שום תפקיד בבסיס גם, לא עשיתי כלום רוב השירות הצבאי שלי, סתם הייתי בבסיס.
לפני כשבועיים עשיתי את הניתוח ומאז הכאבים החמירו השאלה לי האם יש אפשרות לקבל מאורולוג המלצה לשירות קרוב לבית או המלצה ללינת בית בגלל הכאבים. אני לא מדבר מבחינת החוקים האם זה מתאים אלא האם זה אפשרי ויוכלו להתחשב במצבי, אני בקושי יוצא מהבית מאז הניתוח, בנסיעות הכאבים רק מתעצמים וזה מקשה על תפקוד יומיומי כמו לעמוד הרבה זמן רצוף.
חשוב לי לציין שהכאבים הם אותם כאבים מלפני הניתוח, אותם כאבים ששיתקו אותי כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהב
ד''ר נחום זילבר05/04/2009א. יתכן והכאבים שהיו לפני הניתוח לא היו קשורים למאמץ. לכן, יתכן, שאינם קשורים לוריקוצלה והם ימשיכו גם כעת.
ב. עליך לפנות למפקדת קצין רפואה ראשי בבפיקוד שלך ושם יש תפקיד בשם "קצין רפואה פעילה" אשר מטפל בסוג בעיות שכזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת עומצת גמירהחנן01/04/2009
ד"ר שלום
האם יש דרך להגביר את עוצמת הגמירה בגברים מעל גיל 50 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפתלי
ד''ר נחום זילבר05/04/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן..ארז01/04/2009
כמה זמן לאחר סיום אנטיביוטיקה ניתן לבצע תרבית נוזל ערמונית מבלי לפגוע בסיכוי למצוא חיידקים בעקבות האנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמה זמן...
דון02/04/2009וכמה זמן לאחר עיסוי בלוטת הערמונית לתרבית, ניתן לבדוק PSA?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז
ד''ר נחום זילבר05/04/2009שניהם 6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה באשכים ואיבר המיןבני31/03/2009
זה מגיע בהתקפים, בערך שבוע בחודש אני חש באי נוחות באשכים איני יכול להסביר את ההרגשה , כאילו הכל רפוי כזה,
בנוסף מתקשה להגיע לזיקפה במשך הזמן שזה קורה לי, אין לי מושג מה זה ואני לא יודע מה לעשות
אשמח לקבל תודה שתרגיע ותעזור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני
ד''ר נחום זילבר01/04/2009זה מצב לא מוכר. נסה לאונן בימים אלו ותראה מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eGFRאחד31/03/2009
60 ml/min/1.73m²-מ לודג
eGFR
זו תשובה שקיבלנו בבדיקת דם.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר01/04/2009זהו פינוי חומרים מהכליה ברמה מסוימת. יש לראות את הבדיקה המלאה.
פנה לרופא ששלח אותך לבדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםאבי30/03/2009
שי שאלות:
1.כאבי גרון ודם בליחה מה זה?
2.האם תוכל לטת לי את כתובת המייל שלך על מנת שתראה את האשכים שלי ותגיד לי מה זה סופית.תודה רבא מרא וחג-שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר01/04/2009פנה בהקדם לרופא אף אוזן גרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיקפה בגיל 29אני30/03/2009
שלום אני בן 29 מגיל 25 התחיל לי לאט לאט בעיות זיקפה ושמירת הזיקפה לאורך זמן אני בן 29 די בריא עברית בדיקות לאחרונה של טסטסטורון ועוד לבדיקת אימפוטנציה וכולם יצאו בסדר לקחתי סיאלס וזה שיפר לי את חיי המין ברמה מטורפת , יש לי גם הרדנויות ברגלים ידיים ונראה כי הדם לא זורם טוב בגוף
מה הבעיה ?
האם יש דברים אחרים לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר01/04/2009אם מצאת פתרון זה טוב. תתחיל לרדת בהדרגה בכמות ובמינון.
לדעתי, אין צורך לבדוק בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בכליה - שאלותחגית30/03/2009
לאימי גילו גוש בכליה שמאל, חשד ל rcc
היא לפני ניתוח או לכריתה חלקית או מלאה - החלטה תתקבל בקרוב ע"י הרופא
שאלותיי:
1. האם יתכן שהגידול לא ממאיר? מתי יודעים מה סוגו?
2. מה קצב הגידול של גידולים?, עכשיו זה בגודל 4 ס"מ
3. האם המונח גוש וגידול זה אותו הדבר?
4. ע"פ צילומי mri של הכליות הרופא אומר שיש סבירות גבוהה שאין גרורות. בתקווה שזה נכון
מה סיכויי ההחלמה לאחר הניתוח?
5. האם בדיקת מיפוי כליות גורמת נזק אם יש אי ספיקת כליות כרונית?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
ד''ר נחום זילבר01/04/2009בד"כ לפי בדיקת ההדמיה רואים שהגידול או הגוש בכליה סביר שיהיה ממאיר.
זנ גדל בקצב איטי.
סוג הגידול בפתלוגיה קובע את ההחלמה. מיפוי כליות אינו מזיק במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצייירות בשתןחסוי30/03/2009
תשמעו אני חייב עזרה יש מקרים שאני פשוט לא יכול להשתין במקומות ציבוריים ..
אני עובד במקום העבודה יוצא לי פיפי חלק ובבית שלי למשל בבית ספר שלי אני לא מצליח להשתיין
ממיה הבעיה הזאת נובעת ?
איך מטפלים בה ?
והיא לא הייתה לי שנה שעברה זה התחיל השנה ..
הרבה אמרו לי שזה בעיה פסיכולוגית כאילו זה לא רפואית ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר נחום זילבר01/04/2009צדקו שאמרו שזו בעיה פסיכולוגית, פנה לפסיכולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמוית זרע בעת עשיית צרכיי???דרור30/03/2009
שלום רב.
אני בן 30 בריא בד"כ, זה זמן מה שאני שם לב כי יש לי הפרשה מהפין דמוית זרע בכמות קטנה בעת עשיית צרכיי. ההפרשה יוצאת בעת שאני לוחץ כאשר אני יושב על האסלה. לציין כי איני סובל מעצירות. פרט לזה לא שמתי לב להפרשות נוספות במהלך היום. האם אני צריך לפנות לרופא ולאיזה תת התמחות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרור
ד''ר נחום זילבר01/04/2009אם לפנות-לאורולוג. אולם לדעתי אין צורך בכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע, טוסטטרון, סכרת וכו'שמחה30/03/2009
לפני 3 שנים ואחרי בדיקות זרע נמצא שבעלי סובל מכמות זרע נמוכה. עברנו 4 הזרעות לא מוצלחות, ובכל הזרעה כמות הזרע היתה פחות מזאת שלפניה.
הגענו ל IVF ... ביום השאיבה.. גילינו שאין זרע ! והבציות נזרקו.
בעלי סובל מסכרת דרגה 2, נולד עם אשך אחד טמיר, ולאחרונה הוא סובל מעייפות, אובדן חשק מיני ובעיה בזיקפה, ובעיות במתן שתן.
שאלותי הן:
1.אם ימצא רמת טוסטטרון נמוכה, ויקבל טיפול..האם יכול להיות שהזרע יתאושש??
2. אם תמצא בעיה בפרוסטטה? האם יש טיפול שגם ישפיע על הזרע לטובה?
3. בעלי שמן, אם הוא ירד במשקל, האם זה יכול להשפיע על מצב?
אגב, ישלנו ילדה בת 6 מהריון ספונטני ללא שום בעיה.
האם יש מקרים שגבר מגיע למצב כזה של זרע, והמצב ישתפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
שמחה30/03/2009נמצא גם שיש לו אבן בכליה... האם זה יכול להיות קשור איכשהו בזרע?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוש
ד''ר נחום זילבר01/04/2009כל התשוביות הם כן. אבל בספק רב.
אבן בכליה אינה קשורה בזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
שמחה02/04/2009בעלי בן 39 ,נולד עם אשך טמיר ( שהורידו אותו כשהיה בן7 שנים!!), תמיד ידענו שיש לו ספירה זרע לא תקינה, על אף שהבת שלנו נולדה מהריון ספונטני אחרי חודש נסיון ( לפני יותר משש שנים).
לפני כשבוע אחרי שפנינו לIVF, ביום השאיבה לא מצאו זרע אצל בעלי... אפס..!
לבעלי יש סכרת, ויש לו גם אבן בכליה ושמן BMI 43 ...!! הוא מרגיש לאחרונה שיש בעיה במתן שתן ( במהירות הזרימה).
היינו אצל אורולוג ששלח אותו לכמה בדיקות דם ושתן , אולטראסאונד, וארופלומטרי.
הבנתי מהרזמזים של הרופא, שהוא רוצה לשלול סרטן באשך בגלל ההיסטוריה שלו.
Prolactine 155
4.4 LH
FSH 4.3
Testosterone Total 16.4
בדיקות הדם :כימיה בדם כולל eGFR היו תקינות חוץ מהסוכר שהיה 180
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תוצאות
שמחה02/04/2009uroflowmetry
Max flow rate 12.5 ml/s
voided volume 232ml
delay time NA
voiding time 48s
flow time 41 s
average flow rate 5.7 ml/s
residual urine 20 ml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שמחה02/04/2009המטולוגיה הכל בתחום הנורמה, השתן כללי הכל תקין חוץ Erythrocytes 150 .
תרבית שתן שלילית
אולטראסאונד עושה ביום ראשון ( כליה ואשך)
ספירת זרע עושים בקרוב ... מבחינתנו הכי חשוב שיהיה בריא, וכל הסיפור של עוד ילד הוא בינתיים שולי..
אני מבינה שהתוצאותת של הפלומטריה הם לא הכי טובות ((לפי מאמרים שקראתי), אבל שאולותי הם:
1.האם התוצאות יכולים להעיד על הימצאות של גידול... ?
2.אם הוא חשוד לסרטן, האם מהנתונים הללו יכולים להבין באיזה שלב?
3.האם בעית הזרימה יכולה לנבוע מהסכרת או מהאבן בכליה..?
4. הרופא לא בקש שיעשה בדיקת PSA .. האם יש מקום שהוא יעשה?
אני מתה מפחד.. אודה לך עך תשובה מפורטת.. אין לי כוח לחכות עד יום ראשון
** סליחה שאני כותבת תוצאות בהודעות נפרדות, כי הפורום לא קיבל אותם בהודעה אחת ביחד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוש/שמחה
ד''ר נחום זילבר05/04/2009זרימת השתן איטית אולי בגלל ערמונית מוגדלת או בגלל סכרת. הבדיקות שביצע הם לבדוק רמת הורמונית בדם ללא קשר לחשד כלשהו לסרטן.
בכל הבדיקות עד כה אין ממצא מחשיד לגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)