פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• אין אונות-פגיעה בשמיעה
    שלומי
    23/03/2009

שלום ד"ר האם יתכן כי לאחר שימוש באחת מתרופות האין אונות אני ארגיש ירידה באכות השמיעה באחת האוזניים. (צעיר כבן 36) אני יודע שזו תופעה שולית ביותר שהתרחשה אצל 29 מקרים בלבד אבל אני חש ירידה קלה בשמיעה באחת האוזניים (כאילו אני באקוריום) למרות שאני מפמפם, זה לא חוזר לקדמותו האם יש סיבה לדאגה? המצב הפיך או יתכן כי עשיתי לעצמי נזק ? מודאג.... (נ.ב יש לי טינטון מזה מספר שנים בשתי האוזניים שאני חי איתו בשלום....פחות או יותר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אין אונות-פגיעה בשמיעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלומי

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

הייתי ממליץ שתפנה לרופא אף אוזן וגרון שינסה לאתר את מקור הבעיה ולטפל בה כך שהשמיעה תשוב לקדמותה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה- מאוד מודאג ומחפש תשובות.
    bani
    23/03/2009

שלום רב, אני בן 17 והיום היה לי צו ראשון. עכשיו הצו גילו שיש לי וריקוצלה בדגרה בינונית, ומישום כך גם הורידו לי פרופיל ל-82. עכשיו אני רוצה לשאול כמה שאלות בבקשה: 1) ממה זה נבע? האם זה תורשתי או שזה בעצם משהו בגלל איזו פעילות שאני עשיתי (כגון אוננות מוגברת ויחסי מין). 2) האם יכול להיות שאחרי שאני ילך לרופה ממוחה לאורולוגיה הוא ימצא שהאבחנה היית טעות? 3) למה הכוונה ב"דרגה בינונית" מה זה אומר? ומה ההשפעות של זה? 4) האם אני צריך להביל את עצמי כרגע מפעילויות שונות כגון ספורט מוגבר וכו'? 5) והכי חשוב: שמעתי שזה פוגם בפירייה. רציתי לדעת, אם באמת יש לי את הדבר הזה מה הסיכויים שאני יהיה עקר? (אני יודע שיש ניתוח אבל בלעדיו) האם זה יכול לפגום בתפקוד המיני שלי כדון זיקפה וכו? מותר לציין שכבר חפרתי דיי והותר על כול השאלות שהיו לכם בנושא וריקוצלה, ואלה השאלות שלא מצאתי עליהם תשובה. אז תודה רבה לכול העונים ואני מחכה לתשובה. מוותר גם לציין שאני מאוד מאוד מודאג ונכנסתי לשוק טוטאלי ששמעתי על זה (ואני יודע זה קורה לכ-15% מהגברים...) תודה לכול העונים...

הוספת תגובה

• VARICOCELL

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

אם היית "חופר" בפורום זה היית מוצא תשובה לכל שאלותיך.
    אינו פוגע בזקפה. אינו תורשתי. אינו קשור לפעילות כלשהי שביצעת. אל תגביל עצמך בפעילות ספורטיבית.התנהג כרגיל.
    בד"כ לאחר ניתוח הסיכוי שיופיעו בעיות פיריון פוחת והפרופיל הצבאי עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה באשך שמאל ודם בזרע
    דניאל
    23/03/2009

ד"ר שלום. אני חייל לא קרבי בן 21 שעובד במחלקה שמנפקת ציוד לגפי הבסיס. בעבר נותחתי בגיל 14 וריקוצלה .לאחר כאבים בשנתיים האחרונות ביצעתי צילום והוריקוצלה חזרה לי כי אם במצב קל יותר. כיום יש לי חברה ואני מקיים יחסים וקיימות שני בעיות שאיני יודע להתמודד איתם. ראשית כול יש לי כאבים במהלך היום שנית יש לי לפעמים דם בזרע. הטיפול במצב הזה דרך המרפאה מאוד מבייש והרופאים טוענים כי אין אפשרות לקבל הקלות ועיליי להמשיך עם המשאות והעבודה. אני לא יודע כיצד אוכל לטפל בבעיה בכבוד רב דניאל

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

אם יש דם בזרע-יש לבצע בירור מלא-במסגרת הצבא- כדי לדעת מהי הסיבה.
    לגבי כאבים-רק אם הם מופיעים בזמן מאמץ באזור המפשעה והאשך אז יש קשר לוריקוצלה חוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לבעיות בערמונית.
    דימה
    23/03/2009

שלום רב, הבעיה שלי היא שלפעמים תוך כדי מתן שתן יוצא לי גם זרע. שמעתי פעם ממישהו שהיה לו גם בעיה כזאת שגילו עצלו בעיה בערמונית. כמו כן בזמן יחסי מין כשיש גמירה אז לפעמים לזרע יש צבע צהוב. השאלה היא האם זה באמת מראה על בעיה או שהכל תקין? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לבעיות בערמונית.

הוספת תגובה

• דימה

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

כפי הנר6אה הוא תקין. בצע בדיקת שתן ויראו אם ישנה נוכחות של זרע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת טוסטוסטרון
    בילבי
    23/03/2009

שלום רב, בעלי אובחן כבל טוסטסטרון נמוך ולכן תפקודו המיני לקוי וכן החשק המיני. הומלץ עי רופא שימוש באנדרוג'ל להעלאת רמת הטסטוסטרון. במקביל אנחנו נערכים לקראת נסיונות להיכנס להריון (שכנראה ייעשה עי הפריה חוץ גופית בשל ספירת זרע נמוכה ואי תקינות) ולכן מומחה לגנטיקה הפנה אותו לבדיקה גנטית כדי לבדוק שאינו לוקה באחת מהתסמונות או הליקויים כגון קלייפנטר, מוזאיקה וכו'. שאלתי: האם הוא יכול להתחיל להשתמש כבר במשחת הטוסטסטרון כך שהשימוש בתוספת לא יפגע באמינות תוצאות הבדיקות הגנטיות? כלומר האם אין קשר בין השניים ואפשר להתחיל עם המשחה? שאלה נוספת: מה הסכנות במשחה? תודה וחג שמח, מחכה לתשובה בקוצר רוח, "בילבי"

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת טוסטוסטרון

הוספת תגובה

• אנדרוג'ל -androgel

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

התיסמונות שציינת נבדקות ע"י הגנטיקאי. אם רמת הטסטוסטרון תעלה זה לא יפגע באמינות תוצאותיו.
    אנדרוג'ל הינה משפחת טסטוסטרון מצויינת המעלה את רמת הטסטוסטרון בדם בצורה איטית ויציבה ללא סכנות או תופעות לוואי. אולם, היא ניתנת אך ורק ע"י מרשם רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור הפין נמתח לי לאחר כל זקפה מחליף
    יוסי
    22/03/2009

שלום אני בן 15 ויש לי בעיה, לאחר כל זקפה העור של הפין בין כיפת הפין לעטרה נמתח ונוצר רווח גדול יותר כל פעם בין שניהם, והעור שם שינה צבעו לבהיר יותר עד לבן, ככה התפשט לי התפועה לכל עובי הפין (בין הכיפה לעטרה לאחר כל זיקפה אני מרגיש גם נפיחות כזו ואינני מרגיש הרבה רגישות באיזור שציינת קבעתי תור לרופאת משפחה שאמרה שהיא לא רואה כלום אבל הפנת אותי לאורולוגית שמומחית גם לילדים, הראתי לאבא שלי שגם התביישתי ממנו והוא לא שם לב אלי בכלל ואמר שזה ככה לכולם. בכל מקרה בפסח יש לי תור לאורולוגית. אשמח לדעת מה הבעיה.. שלפחות אני ידע איך להסביר לה את זה.

הוספת תגובה

• יוסי

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

מקווה שרופא עור או אורולוג יראו את הבעיה, יאבחנו ויעזרו לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבעיית העור בפין- 15

יוסי
    03/04/2009

כפי שאמרתי יש לי מן בעיה כזאת העור בפין שלי נמתח בקלות כל פעם שאני נוגע בו הוא נמתח עוד ושורף ואז נוצר מן עור בצבע בהיר יותר שאני לא מרגיש אותו ממש שאני נוגע בו, האיזור הוא בין הכיפה לעטרה וגם אחרי כל זקפה הפין שלי מתנפח בצדדים ואני מרגיש כיאלו השריר עדיין פועל למרות שאין כבר זקפה.

אז הלכתי לאורולוגית וזה לא עזר היא לא ראתה שום בעיה. והצבעתי לה על המקום והיא אמרה שזה צבע אחר משום שחותכים את זה בברית מילה ולא באמת שמה לב למה שאמרתי..
    אני מיואש אני לא יודע מה לעשות אבא שלי כל הזמן חושב שאני היפוכונדנרי כזה שמפחד ממחלות אבל הוא לא מבין שבאמת יש לי בעיה ואין לי איך לפתור אותה עכשיו.. מה לעשות? אתה מזהה לפחות את הבעיה שיש לי? זה מחלה מסוימת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי

ד''ר נחום זילבר
    06/04/2009

זו אינה מחלה מסוימת. פנה לרופא עור שיבדוק אותך ויסביר לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    נורית
    22/03/2009

אני לא יודעת אם אני נמצאת במקום הנכון, אך אשאל בכל זאת. מזה כשנה שאני סובלת מכאבי ראש חזקים לפני מתן שתן. בכל פעם ששלפוחית השתן שלי מלאה, אני מקבלת כאבי ראש חזקים מאוד ( לפעמים אינני מרגישה רצון ללכת לשרותים וזה פשוט הסימן שלי לכך שאני צריכה ללכת ) כמו כן, כמויות השתן שלי גדולות מאוד. לא מזמן עשיתי בדיקת אולטרסאונד בבטן והכל היה תקין. אני לא מצליחה להבין את הקשר בין הרצון לפיפי לכאבי הראש החזקים. אשמח לקבל עזרה. נורית

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

פני לנוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נטילת אופלודקס (200X2X10) וטבעצ
    ארז
    21/03/2009

האם נטילת אופלודקס (200X2X10) וטבעציקלין (500X2X14) יחד - מהווה בעיה/סיכון?

הוספת תגובה

• והאם אפשריים הנ"ל במקביל לפרמיקסון?

ארז
    22/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדן

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

לא מוכר לי טיפול של 2 סוגי האנטיביוטיקה במקביל.
    פרמיקסון ניתן לקחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי מתן שתן מחוץ לבית
    משה
    21/03/2009

שלום רב יש לי מתן קשיי שתן ואני הלכתי לרופאת משפחה שלי היא אמרה לי שכנראה זה בעיית התנהגות פסיכולוגית...יש לי קשיי מתן שתן מחוץ לבית לעומת זאת בבית אין לי כל הפרעה ויש לי פעילות שתן סדירה.הרופאה נתנה לי לעשות בדיקת שתן והתוצאות היו טובות.והרופאה נתנה לי גם תור לאולטרהסאונד והפנייה לאורולוג.אך התור נקבע לעוד הרבה מאוד זמן.אז רציתי לדעת האם יש פתרון לבעייה שלי מכיוון שכאשר אני יוצא לטיולים עם המפשחה אני צריך להתאפק כל היום או בזמן מבחנים בבית הספר לא יוצא לי שתן וזה בעייה מאוד מאוד מציקה ואז גם מתחיל לכאוב לי הבטן. האם יש פתרון או טיפול לכך? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי מתן שתן מחוץ לבית

הוספת תגובה

• משה

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

כפי שכתבת והבנת בעצמך, אין זו בעיה אורולוגית-פיסיולוגית ואינך זקוק לכל בירור אורולוגי וכד'.
    הייתי ממליץ שיחה אחת או יותר עם פסיכולוג שתבהיר לך את הבעיה ותוכל להתמודד איתה בקלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין אונות... עזרה בבקשה
    עדי
    20/03/2009

אני צעיר בן 23, ובתקופה האחרונה לא מצליח לעמוד לי, עברתי משבר נפשי דיי גדול ועכשיו אני כבר מאוזן, ואני חושב שזה מה שהשפיע על זה, אני מנסה לגרות את איבר המין והוא לא עומד אפילו אם אני מנסה ממש... זה קצת מתסכל, האם פה זה המקום לדבר על זה? אני מפחד שאני לא אוכל לעשות ילדים... פעם הכל עבד ועכשיו, אני כבר לא בטוח, יש מקרים שהתפקוד מיני ירד ואז הוא חזר לרגיל? אני אשמח לחוות דעת בנושא אני חושב על אולי לקחת כמוסות טבעיות ולראות אולי זה עובד, (שמעתי בפרסומת על VIRIL FORTE) יש אולי הצעות אחרות? וגם אני אחזור לעשות יותר ספורט אירובי כי הבנתי שזה עוזר, כי זה משפר את זרימת הדם בגוף. אני אשמח לכל חוות דעת, תודה, עדי :)

לקביעת תור
    סגירה
    אין אונות... עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר נחום זילבר
    29/03/2009

אתה זקוק לעזרה נפשית ואורגנית. פנה לקופ"ח שלך ובקש להפגש עם פסיכולוג/סקסולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשכים..
    נמרוד
    20/03/2009

לאחרונה יש לי גירודים ועיקצוצים רבים באשך ימין או בשק האשכים, אני יודע שיש ללכת לרופא העור, העניין הוא שישנה עוד בעיה... נשמעת קצת טיפשית אך זו ההרגשה שלי.. שני האשכים תמיד לא היו זהים בגודלם וגם בגובהם. לאחרונה אני מרגיש כאילו הם הצטמקו.כאילו שניהם קטנו בהתאמה, הייתכן כזה דבר?

לקביעת תור
    סגירה
    אשכים..

הוספת תגובה

• נמרוד

ד''ר נחום זילבר
    20/03/2009

לדעתי זו הרגשה בלבד.
    א. פנה לרפא עור לטיפול בגירוד
    ב. פנה לרופא המטפל שיבדוק וישלח אותך לאולטאסאונד אשכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בתפקוד המיני
    ארז
    20/03/2009

שלום רב, אני חולה סכרת סוג 2 בן 58 וכנראה סובל מהמחלה כבר כעשר שנים. היום אני די מאוזן למרות זאת אני סובל מבעיות בתפקוד המיני שהלכו וגברו. קראתי שיתכן וחלה ירידה בהורמון טסטוסטרון ויש לי גם הרגשה שכך הדבר. אבל שמעתי גם שצריך להיות זהיר בטיפולי הורמונים מחשש להגברת הסיכון למחלת הסרטן. אף פעם הרופאה שלי לא בדקה את הטסטוסטרון ולא הציעה לבדוק. הייתי רוצה לדעת עם כדאי לבקש ממנה לבדוק זאת ואם כדאי לקבל טיפול הורמונלי כזה או אחר. מה אפשרי ומה הסיכונים ומה כדאי בנושא זה? בתודה מראש, ארז

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בתפקוד המיני

הוספת תגובה

• סכרת ותפקוד מיני

ד''ר נחום זילבר
    20/03/2009

א. תפקוד מיני יכול להדרדר בהדרגה עקב מחלת סכרת. והוא יכול להיות הסימפטום היחידי לסיבוך של סכרת באחת ממערכות הגוף.
    ב. שינויים בטסטוסטרון מופיעים בשכיחות רבה יותר בחולי סכרת. הטיפול מתבצע רק עפ"י הנחיית רופא לאחר ביצוע בדיקות דם מתאימות. לכן, הטיפול שינתן אינו קשור כלל לעליה בסיכון להופעת סרטן.
    ג. אם זה לא מסתדר, כדבריך, עם הרופאה פנה לרופא מומחה בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בתפקוד המיני

ארז
    22/03/2009

תודה על התשובה המהירה. בדקתי את רמת הטסטוסטרון טוטל וזה יצא 21.9 nmol/L (שזה בנורמה אני חושב). טסטוסטרון חופשי הם לא עושים. כדורי וויאגרה עוזרים למרות שהתחושה שלי מתקהה. האם אין סכנה מוגברת לסרטן בטיפולים הורמונליים (אמדרוג'ל)? למשל לסרטן הפרוסטטה? בברכה, ארז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בתפקוד המיני

ד''ר נחום זילבר
    24/03/2009

שלום ארז,
    עניתי לך תשובה- אבל משום מה הקישורים ששלחתי נמחקו.
    אנא הכנס לאתר מרפאות און וחפש בעמודה של "מאמרים וכתבות" את הכתבה שכותרתה:
    הסוכרת והמין או התפקוד המיני בחולי סכרת

כמו כן למאמר המופיע ב"גורמים לבעיות בתפקוד המיני" שכותרתו: התפקוד המיני, טסטוסטרון וסוכרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע ו varicocele
    ש
    20/03/2009

hi my wife and me are trying to have a baby for the last 7 month so far, no luck i have done a Semen Analysis and this is the results: FSH is 3.4 testosterone is 4.3ng/dl volume of 2ml PH of 8 sperm concentration is 44.6 million per ml motility is 50% normal morphology is 20% I was also identified as a left varicocele My questions are: A. Is my Semen Analysis results will allow me to have a baby B. What are the benefits and risk of having microsurgical varicocelectomy or embolization C. Should i do the microsurgical varicocelectomy or embolization D. Whats the different between microsurgical varicocelectomy and embolization E. What is intrauterine insemination (I was told this is also an option) Thanks for the help

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע ו varicocele

הוספת תגובה

• ש

ד''ר נחום זילבר
    20/03/2009

Do you know the range of testosteron in your lab? now the answers
    1. the sperm is normal-yes
    2. varicocelectomy improves your luck to have a baby
    3. surgery
    4. the second one is usually after failure
    5. as it means artificial

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בזרע ובשתן על רקע פיסורה
    דוד
    19/03/2009

ד"ר שלום, כחצי שנה אני סובל מזיהום בשתן ובזרע. הזרע שלי עם דם או בצבע חום דלקתי, ויש לי דחיפות בשתן לפעמים מספר פעמים בשעה. אין לי חום. בבדיקות מעבדה מהיום ראיתי תוצאת בדיקת זרע "תערובת חיידקים", ובבדיקת שתן "נא לחזור על הבדיקה". מהרופא אני יודע שהיו בדיקות שתן קודמות עם זיהום (אם כי אחת שלא נמצאזיהום). טופלתי בציפרודקס זמן רב (כחודשיים), לקחתי גם דוקסילין 10 ימים, גם אוגמנטין, כדורים בשם אזניל לשלילת כלמידיה (תוצאות בדיקת שתן מיוחדת לחיידק זה נמצאו שליליות). אני מיואש, מרגיש שהגוף שלי לא מצליח להתגבר. לאחרונה אף קיבלתי הפניה לזקירה בשריר ל 3 ימים (בשם ספטריאקסון). האורולוג הפנה אותי לבדיקת אולטרסטונד טרנסרקטלי כולל ערמונית - אך במקביל כשהלכתי לבדיקת כאבי תופת בפי הטבעת אצל פרוקטולוג התגלה לי פיסורה עמוקה מאד (פצע/בקע ברקטום) ואמר לי לא לעשות בדיקה הפולשנית ברקטום שיכולה להזיק ופצוע אותי. 1. רציתי לדעת מה אתה ממליץ לי לעשות 2. כנראה שאצטרך ניתוח פיסורה+טחורים - כאבי תופת בישבן אני כבר שבוע במחלה לא מסוגל להגיע לעבודה לא מסוגל לשבת או לעמוד אלא רק לשכב.- האם לא מסוכן לעבור ניתוח במצב שיש בי זיהומים אורולוגים. אני לא מתפקד ולא יכול יותר לעמוד בסבל הפיסורה. 3. האם ייתכן שזיהום הפיסורה במנע אפקטביות האנטביוטיקות שקיבלתי 4. האם ייתכן שהזיהום ברקטום בעצם גורם לזיהום האורולוגי? 5. האם יש בדיקה מאד אמינה ומקיפה - איזה חיידיקם בדיוק יש לי שם - אפילו פרטית בתשלום, על מנת שניתן יהיה לבחור אנטביוטיקה נכונה או טיפול אחר נכון. תודה מראש מקרב לב על תשובתך, דוד

הוספת תגובה

• דוד

ד''ר נחום זילבר
    20/03/2009

הכותרת שנתת אינה נכונה.
    א. אתה חייב לטפל ולנתח את הפיסורה ללא קשר לזיהום. במצבך לא רצוי לבצע TRUS
    ב. יתכן ויש מוקד זיהומי באזור הערמונית ושלפוחיות הזרע שאותו ניתן לזהות רק ב TRUS ואפילו לטפל בעזרתו במקום.
    ג, מה היו הממצאים בבדיקת US בטן באזור שלפוחית השתן ומה נמצא בבדיקות שתן רגילות בחודשים האחרונים.
    ד. ניתן לקחת בצורה רציפה עד למועד ביצוע ה TRUS טיפול מונע (נטילת כדור של ציפרודקס 125 מ"ג כל לילה). תתיעץ עם רופאך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה לביופסיה של הערמונית
    ארז
    19/03/2009

האם סביר שבמקום 5 ימים ציפרודקס לביופסית הערמונית, אקח טבעציקלין? סיבת שאלתי היא: ציפרודקס ואופלודקס עזרו בעבר לסימפטומי דלקת ערמונית רק לתקופת ולסמוך לאחר לקיחתם, ואם אחליף לטבעציקלין אז יתכן שתהיה השפעה רב תכליתית - גם לביופסיה וגם אולי יעזור לדלקת הערמונית שחיידק לא זוהה. האם טבעציקלין או אחר? איזה מינון? מבקש דעתך ד"ר.

הוספת תגובה

• אדי

ד''ר נחום זילבר
    20/03/2009

בד"כ לוקחים ציפרוקסין ודומיו כהכנה לביוםסיה של הערמונית ולאחריה. תרופות ממשפ' הטטראציקלין אינם מתאימות להכנה שכזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה