מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- PSAמוטלה29/03/2009
ברצוני לדעת בבדיקה אחרונה לפני כחודשיים התגלה אצלי PSA 4.36 ולפי הרופא המטפל אני נמצא בעחיה מתמדת , לפי הרופא בבדיקה הבאה שאני יבצע אם תהיה עליה הרופא מציע לבצע בייופסיה .
קודם כל האם יש פחד מסרטן הערמונית , האם הבדיקה נעשת בהרדמה,שמעתי כי קיום יחסים לעיתים קרובות מגדילה את הערמונית , והאם נכון הדבר שאין לקיים יחסים לפני הבדיקה .אשמח לקבל תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטלה
ד''ר נחום זילבר01/04/2009ביופסיה אינה נעשית בהרדמה.
ניתן לקיים יחסים לפני בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי ודם בזרעאליקו29/03/2009
שלום ד"ר
הובחן אצלי בקע מפשעתי דו"צ ואני ממתין לזימון לניתוח.
האם יש קשר בין בקע לבין אפשרות של המצאות דם בזרע?
אליקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליקו
ד''ר נחום זילבר01/04/2009אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה רקטליתמיכה29/03/2009
אני בן 53. בבדיקה רקטלית שגרתית כתב הרופא--ערמונית קטנה הומוגנית ופיברוטית.האם זו תוצאה תקינה? מהי ערמונית פיברוטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכה
ד''ר נחום זילבר01/04/2009זה תקין. הערמונית אינה נוקשה או מגורגרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטוסטוםאלונה29/03/2009
ד"ר שלום
לאבי בן ה-90 יש ציסטוסטום לשתן מזה כ-4 שנים אותו החליפו לו כל שלושה חודשים. בפעמיים האחרונות יש לו דליפה מהפין בנוסף. רציתי לשאול בבקשה: א. האם יש בזה סכנה כלשהי? מה יכולות להיות הסיבות ומה הטיפול?
בתודה מראש.......אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה
ד''ר נחום זילבר01/04/2009לעיתים ישנם התכווציות של השלפוחית על הקטטר הגורם למעט דליפה. אין בזה סכנה. ניתן להשתמש הדרוסיטול או וסיקר במינון נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזהבני28/03/2009
לאחרונה בימות החורף אני מרגיש צורך כל חצי שעה במתן שתן.בלילה מס פעמים .ראוי לציין שאין זו תחושה אלא על אמת כמויות אדירות של שתן.אני חש לחץ בשלפוחית .ראוי לציין שאין צריבה איןבעיות במיניות וכמו כן אין בעיית טיפטוף או דליפה בסוף ההטלה.לרוב תופעה רגיזה זו קוראת לי בדרך כל בחורף אך השנה זה קטסטרופה. כמו כן אני שותה הרבה יחסית בברכה בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני
ד''ר נחום זילבר29/03/2009אם זה קשור לעונות השנה -השלפוחית אינה רגיזה "באמת".
הפחת שתיה משעות אחה"צ ואילך ואז תיתן פחות שתן בלילה ושהיה לך אביב-קיץ נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת איבר מיןאוריאל28/03/2009
שלום,אני בן 21 ויש לי איבר מין ממש קטן- 10 ס"מ בעמידה וכתוצאה מכך יש לי בעיות בתפקוד המיני,וגם חוסר ביטחון ואין לי ממש אפשרות לקיים ככה יחסי מין..רציתי לדעת האם יש שיטות טובות ובטוחות להגדלת איבר המין ? שמעתי על שיטה שנקראת andro-penis מה דעתך על זה? לצערי לא מצאתי עדויות אמינות באינטרנט של אנשים שניסו את זה וזה באמת עזר להם,אז רציתי לשאול מה דעתך בעניין?גם מאוד מבלבלת העובדה שבכל שיטה להגדלת איבר מין (ואקום,כדורים וכו') הם פוסלים את השיטות האחרות אז קשה לי לדעת איזה שיטה באמת עובדת אם בכלל..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הגדלה של פניס!!
ד''ר נחום זילבר29/03/2009כנראה לא עברת על השאלות שנשאלו בפורום זה בעבר.
אין כל שיטה להגדלת פניס לא וואקום, לא כדורים, לא משקולות ולא החדרת סיליקון או שומן לפניס. פנה לאורולתוג בקופ"ח שיעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקטאלית ידנית + TRUSארז28/03/2009
בן 61. בשלוש השנים האחרונות השתנות רבות ביום ובזרם מוחלש, בלילה 2-1 פעמים.
ערכי ה- PSA יורדים ועולים בין 2.0 ו- 4.5 (F/T בין 17% ל- 30%) כנראה בהשפעת האנטיביוטיקות ציפרודקס ואופלודקס.
נמצאו לויקוציטים בתרביות הזרע, לא ידוע החיידק מחולל הדלקת.
לאחרונה בוצעה בדיקה רקטאלית ו- TRUS חוזר, להלן התוצאות ושאלותי:
1. בדיקה רקטאלית ידנית: 1+, רכה, לא חשודה.
* שאלתי: מה משמעות תוצאת בדיקה זו?
2. TRUS ערמונית: "מידות – רוחב 55 מ"מ, אורך 39 מ"מ, גובה 29 מ"מ, נפח 32.0 סמ"ק
חתך רוחבי: מירקם אחיד, PZ מעובה עם TZ קטן יחסית והסתיידויות גסות במעבר ביניהם. לא הודגמו ממצאים מוקדיים חשודים. חתך אורכי: בליטה קלה אל קרקעית שלפוחית השתן הודגמה השופכה לכל אורכה. אונה מרכזית: קטנה. שלפוחית זרע: סימטרית. קופסית: שלמה. סיכום: מהלך שיגרתי".
לקחתי במשך החודשיים הסמוכים לפני הבדיקה תוספי PROSTA GUARD ורימונים וחמוציות.
* שאלותי:
א. מה משמעות התיאור הנ"ל?
ב. תוצאות קודמות - לפני כשנה וחצי TRUS: "מידות: רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק ומסויידת". לפני 3 חודשים US בטן: "ערמונית מוגדלת כ- 56.0 סמ"ק ומסויידת".
האם יתכן ומה הסיבות שנפח הערמונית ירד מ- 48.3!!! סמ"ק לפני שנה וחצי (מ- 56.0!!! סמ"ק לפני שלושה חודשים), ל- 32.0!!! סמ"ק לאחרונה???
3. מה מצב הערמונית שלי ומה נכון לעשות הלאה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן
ד''ר נחום זילבר29/03/20091. בבדיקה ידנית נמצא ערמונית קטנה בגודלה ללא חשד לממאירות
2. כיום הTRUS תקין. אין חשד לממאירות
3. הערמונית קטנה בנפחה מאז הבדיקה האחרונה שעברת (US בטן פחות מדויק).
4. המשך במעקב שנתי של PSA ואולי תבקש מרופאך תרופות שישפרו את איכות החיים ומס' ההשתנות יפחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, בבקשה תקן אותי אם אני טועה..
ארז29/03/2009האם להבין שאומנם אין עדות ישירה לסרטן ערמונית, אבל טווח ורמות ה- PSA (גבוה) ו- F/T (נמוך) המשתנים, מטילים בכך ספק?
ואם תתווסך למכלול גם ביופסיה שלא תמצא ממצא סרטני, מה תהיה הערכת המצב אז, שהרי ערכי ה- PSA וה- F/T אינם להבנתי אידיאליים?
ואולי בדלקת ערמונית מדובר, במקביל או בלבד, איך לוודא?
תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן
ד''ר נחום זילבר01/04/2009אין ספק.
גידול סרטני אינו נמצא כעת.
לא נראה שמדובר בדלקת הערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זקפהיונתן28/03/2009
שלום
אני בן 28 בריא ובכושר, אך יש לי כבר זמן רב בעיות להגיע לזקפה ולשמור עליה כאשר אני עם בחורה. יש לי אחלה זקפות בוקר וכמו כן באוננות מגיע לזקפה מלאה.
בנוסף נראה לי שבחלק התחתון של האיבר אני מרגיש פחות גרוי , לדוגמא לא תמיד נעמד לי כשבחורה יורדת.
זה מאד מאד מתסכל וכבר זמןם רב שלא מצליח לעשות סקס כמו שצריך עם בחורה.
מה לעשות? איך פותרים את הבעיה? מה גורם לבעיות הזקפה וחוסר התחושה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונתן
ד''ר נחום זילבר29/03/2009כל שאלה שנשאלה שווה בירור בפני עצמה.
יתכן, ויש רקע פסיכולוגי או סיבות פיסיולוגיות או שילוב של שניהם פנה למומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה מומחה
יונתן29/03/2009לאיזה מומחה? איזה רופא עלי לחפש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונתן
ד''ר נחום זילבר01/04/2009פסיכוסקסולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ציטוסקופיהחגית27/03/2009
מה מטרת בדיקת הציטוסקופיה?
במידה ויש גידול בכליה הציטוסקופיה תעלה על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
ד''ר נחום זילבר29/03/2009איני יודע את הסיבה להמלצה אצלך לציסטוסקופיה.
גידול בכליה לא ניתן לראות בבדיקה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כאב אשכיםאורי27/03/2009
אני בן 50 ללא בעיות בריאות מיוחדות
כבר יומיים יש לי כאב חזק כשאני נוגע באשכים
יומיים אני בתוך התקררות קשה מלווה כאבי גוף וראש חום שיעול חוסר תיאבון וכוח
האם יש קשר בין השניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד''ר נחום זילבר29/03/2009יתכן וזה ביטוי של השפעת. לאחר שתחלים בדוק בשנית את האשכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חול בשתןאור26/03/2009
שלום דוקטור
אני סובל מצריבה במתן שתן כאבים בגב התחתון שהולכים וחוזרים והפרשה מהפין צהובה כשאני הולך
לבדיקת שתן לא מוצאים חיידק אבל רואים:
SG 1.03 SG
LEUCOCYTES UR 75.00 LEUK./UL
SEDIMENT MUCOUS +1 HPF
SED.CALC OXAL +2 HPF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך "חול בשתן"
אור27/03/2009שאלתי היא בעצם מה יש לי אבנים בכליות או דלקת ערמונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
ד''ר נחום זילבר29/03/2009לפי הכתוב ישנה דלת בשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי USאורי26/03/2009
שלום רב-
אני בן 30.
ב-US כליות נמצאו לי מספר אבנים קטנות עד קוטר של 0.3 ס"מ. וכמו כן- 2 ציסטות פרא-פלוויות עד קוטר של 1.2 ס"מ כשבאחת מהן " תוכן אקוגני בתוכה- Milk of calcium".
שאלתי היא מה משמעות ציסטה שכזו ומה אומר הממצא "Milk of calcium" - האם זה קשור באיזושהי צורה לאבנים גם?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד''ר נחום זילבר29/03/2009כן. פנה למרפאה מטבולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחייה..ארז25/03/2009
מה ההנחייה לפני ואחרי ביופסית ערמונית מבחינת פליטת זרע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן
ד''ר נחום זילבר29/03/2009אין הנחיה מיוחדת פרט להימנעות מפליטה מס' ימים לאחר הביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך ימני נפוח וכואב לפעמיםדואג25/03/2009
שלום דוקטור נחום זילבר,
אני בן 18.
מידי פעם אני מרגיש כאבים באשך הימני, מאחורה בלבד.
אין לזה תדירות קבועה, והכאבים מופיעים באופן שרירותי.
האשך הימני הרבה יותר רגיש מהשמאלי.
לדוגמא, אם אני לוחץ עליו (חלש) לכיוון מסוים אל הגוף. (קצת קשה לי לשחזר את זה, אז אני לא יודע איזה כיוון)
האשך הימני גם נפוח וגדול יותר מהשמאלי, והוא צמוד יותר לגוף. (כשנולדתי, לא אובחן אצלי אשך נייד או משהו דומה... אני חושב)
אני נמצא במצב הזה כבר זמן רב מאוד, בסדר גודל של שנים, אני לא זוכר מתי זה התחיל.
בנוסף, בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים בעיקר בחלק השמאלי של הבטן (החלק הימני כאב לעיתים נדירות מאוד), וגם הייתה לי בעיה שדומה בהרגשתה לטחורים (אם כי לא ירד דם).
בנוגע לנושאים אלו, עברתי בדיקת ספירת דם ובדיקת דם סמוי, והתוצאות היו לטובה (אין כל בעיה מהבחינה של בדיקות אלו).
(כתבתי פיסקה זאת בנוגע לסרטן האשכים, שאחד מתסמיניו יכול להיות כאבים בבטן)
יש לציין שביומיים האחרונים אני מרגיש לעיתים קרובות יותר את הכאבים באשך הימני - מה שהעלה אצלי את הדאגה.
אין אצלי שום הרגשה ספציפית של כאב במצבים מסוימים אחרים (כמו יציאת שתן), מלבד כאב שמופיע כאשר אני לוחץ על הירך באזור שקרוב\מקביל לאשך הימני. (גם זה קשה לשיחזור)
מאחר שאני נמצא במצב זה זמן רב, האם ישנו חשש לבעיה "קשה"?
איזו בעיה יכולה להיות?
האם קיים חשש לבעיית פיריון ו\או איכות הזרע?
גם רציתי לדעת האם קיימת איזשהי מחלה הקשורה לאשכים שבגללה יש איסור בריאותי לאונן?
תודה רבה על עזרתך דוקטור, ואל תידאג כי קבעתי תור לאורולוג.
התור ייקח יחסית זמן רב מהרצוי ולכן אני מעדיף לפרסם פה הודעה בתקוה לתגובה מהירה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
דואג25/03/2009שכחתי להוסיף שהייתי בצו ראשון לפני יותר משנה, והרופא לא מצא משהו בעייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואג
ד''ר נחום זילבר29/03/2009איני דואג ואינך צריך לדאוג. שנית האורולוג יבדוק אותך, ימליץ על US אשכים ואז ניתן יהיה לראות אם קיימת בעיה. אתה יכול לאונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמירהחנן25/03/2009
ד"ר שלום.
אני בן 59 ובתקופה האחרונה אינני מרגיש במהלך יחסי המין שאני גומר .
ניסיתי לקיים יחסים פעם בשבוע וגם אז לא הרגשתי שאני גומר ,
אשתי טוענת שגמרתי אבל אני לא מרגיש ולכן אינני נהנה מהגמירה .
אשמח לקבל את המלצתך מה לעשות על מנת כן להרגיש .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר נחום זילבר29/03/2009יתכן חוסר נוקשות בעטרה בזמן החדירה לקראת הפורקן גורם לכך או אולי ישנה פליטת זרע לאחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)