מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן בכיס השתן-טיפוליBCGענת05/04/2009
בן 65, לפני כ- 8 חודשים התגלה סרטו בכיס השתן.
מאז מבצע סידרת שטיפות עם BCG .
בסידרה האחרונה , בטיפול האחרון (לפני 10 ימים) , כאבים חזקים מיזה 10 ימים , ללא הטבה .
מטופל ב- אוקסיקונטין 10 מ""ג פעמים ביום ללא הקלה...
מה לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע
ד''ר נחום זילבר06/04/2009האם בירורו את סיבת הכאבים הנמשכים 10 ימים? זהירות עם התרופה היא חזקה וממכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בשלפוחית השתן -שטיפות BCG
ענת06/04/2009בשיחה טלפונית עם האורלוג, המבצע את השטיפות , מדווח כי כאבים עד 10 ימים לאחר השטיפה הם שיגרתיים בטיפול...
אני מבינה שהתרופה ממכרת , אך, לא מסוגל לסבול את הכאבים.
לדבריו הכאבים חזקים מאוד?
האם לפנות לבדיקה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
ד''ר נחום זילבר10/04/2009לא מוכרים לי כאבין עזים שכאלה שבועיים אחר שטיפה. בצעו בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3, אשך טמיררימא05/04/2009
שלום, הבן שלי בן 3 כעת, נולד עם אשך טמיר. בבדיקות מעקב אמרו שהאשך בתעלה וזה קרוב לשק, עד היום זה לא ירד סופית לשק האשכים וטרם בוצעה התערבות. השאלה מתי יש להוריד בניתוח וכמה זמן עדיף לחכות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רימא
ד''ר נחום זילבר06/04/2009כדאי לבצע ניתוח לפני גיל 3 ע"י כירורג ילדים או אורולוג ילדים. לא להתמהמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מוזר...אני 3205/04/2009
שלום
אני בן 32 גובה 180 משקל 88 מתאמן מידי פעם עובד במשרד
יש לי בעיה שכל השנים האלה חשבתי שככה זה אצל כולם אבל לאחרונה זה החריף אני אסביר .
יש פעמים שהאיבר עומד זקוף כמו ברזל אין בעיה אבל לא לאורך זמן משהו כמו 5-8 דקות
אבל לרוב הוא או אומד גמיש או לא עומד בכלל
לקחתי כדור בשם הרבה גרא (כדור טבעי לפחות מה שרשום עליו) ואיתו אני מזה סופרמן
אם לא החוסר כושר שלי פשוט אני יכול להיות פרסומת לדורסל
הלכתי לאורולוג הוא עשה לי בדיקות דם הוא אמר שלפי הבדיקות הכל תקין אבל רצה להפנות אותי לאינדקרינולוג עקב בעיה של בלוטות
דבר שהיה לי מאז ומיתמיד ועקב כך עברתי אינקומוסטיה (הקטנת חזה) אבל חוץ מזה אין לי בעיה
הוא אמר שלפי דעתו זה לא ניראה לו פיזי אלה נפשי
שאלותי אליך :
1.האם ניתן לבצע בדיקות נוספות כי עד כמה שאני יודע פיזי יותר קל לגלות מנפשי מה שלא ניראה לי כפיזי עקב כך שמידי פעם הוא עומד לבד בלי הכדור ועם הכדור כמו שאמרתי אני סופרמן
2.מז"א בראש ואיך מטפלים בזה ?
3.האם זה בסדר להמשיך עם הכדור ? (אני לא מרגיש תופעות לוואי כלשהם ולקחתי כבר 8 כדורים)
נ.ב.
אני חייב לציין שמאז שלקחתי את הכדורים יש לי את הסקס הכי טוב שאי פעם היה לי
סקס של שעה ומעלה עד כמעט 3 שעות רצוף (אימון הכושר הכי טוב :O) )
אני כבר לא יודע מה לעשות ואיך פשוט לא ניראה לי הגיוני שמישהו בגילי (האמת זה כבר ככה כמה שנים) יהיה לו בעיה כאשר יש פעמים שהאיבר עומד לבד .
מה אתה ממליך לעשות בכדי לפתור
מצטער על האורך ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
ד''ר נחום זילבר06/04/2009כפי הנראה צדק האורולוג. כי אם ישנה תגובה לכדור כזה, אזי הבעיה ברובה היא נפשית. המשך בכדורים, אם עדיין אתה ממשיך ליטול אותם.
אם ישנן זיקפות ספונטניות אין זו בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארבע קושיותמוזס04/04/2009
סובל מיל"ד מטופל בפרוקור קרדורל אטקנד סכרת קלה בעייה בזקפה האם יכולה להיות בעייה עם סיאליס
לאיזה תגובות לוואי לזפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת, יתל"ד, זקפה ירודה
ד''ר נחום זילבר06/04/2009סיאליס מתאים. לא תהיה בעיה.
לא צפויות תופעות לוואי קשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרעאילנה04/04/2009
שלום רב,
אני נשואה 14 שנים ויש שלושה בנים.
לפני שנה רציתי להיכנס שוב להריון והלכתי למכון שבו עושים הפרדת זרע בכדי לעשות הזרעה בכדי ללדת בת.
לצערי ספירת הזרע יצאה נמוכה וההזרעה לא הצליחה.
להלן ספירת הזרע מלפני שנה
נפח: 2.5, צמיגות:2, ריכוז: 5.5מ"ל, תנועתיות: 45%, תנועה פרוגרסיבית טובה: 9%.
לאחר ביצוע שטיפה: ריכוז: 11ml, תנואה:36%, סה"כ תאי זרע בתנועה: 2
שאלתי: היום אני שנה אחרי ההזרעה שלא הצליחה, האם יכול להיות שלאחר שנה מצב הזרע הישתפר?
ואם לא האם יש סיכוי להיכנס להריון עם ממצאים אילו?
אם לא, אז מה ניתן לעשות על מנת להיכנס להריון מכיוון שאני יודעת שבקופות החולים לא ממנים טיפולי פוריות למי שיש לו 3 ילדים?
אשמח לתשובה
אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה
ד''ר נחום זילבר06/04/2009שנתיים עברו. יתכן והמצב השתפר. ניתן להיכנס להריון כם עם ספירת זרע שכזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילנה06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהניסים04/04/2009
שלום..
כאשר הוריקוצל מקטין את האשך אז קוראת הפגיעה בפוריות הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסים
ד''ר נחום זילבר06/04/2009כשיש וריקוצלה והאשך משמאל קטן יותר, תתכן פגיעה בפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
?18/04/2009אוקיי הבנתי ואם הוא לא קטן נישאר אותו דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסים
ד''ר נחום זילבר20/04/2009לפעמים כן ולפעמים לא. זה רפואה ולא מתמטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצף ( בועות לבנות ) בשתןשני04/04/2009
שלום אני בת 17 וחצי
באופן כללי סובלת מדלקת בקיבה כמה שנים
חוץ מזה הכל בסדר .
אתמול בערב בזמן מתן שתן הייתה לי כמות די נכבדה של קצף בשתן,כמו בועות לבנות כאלה
צבע השתן רגיל ואין ריח או דבר חריג
אחרי שהורדתי את המים זה נעלם .
היום בבוקר השתן היה רגיל לגמרי בלי בועות וכך גם במשך היום
מקודם התפנתי והייתה לי כמות קטנה של אותן בועות כמו אתמול .
זה מצריך בדיקה מיידית ?
מה זה יכול ליהיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
ד''ר נחום זילבר06/04/2009אם זה ממשיך פני לנפרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילנה06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית שתן בבדיקת אולטרה סאונדע03/04/2009
שלום רב. בבדיקת אולטרה סאונד שעשיתי התברר שיש לי שארית שתן של 165
הרופא המליץ לקחת כל ערב תרופה לעזרה להורקת שתן טמסולין Tamsulosin
ראוי לציין שאני בן 60 וסובל מלחץ דם ולוקח פעם ביום תרופות נורווקס 10מג
קרדילוק 5 מג
וכן חצי כדור קלוריל
נעשה בדיקת psa והתוצאה 0.4
האם יש התנגשות בתרופות במיוחד הקלוריל עם ה Tamsulosin ?
והאם ישנו טיפול נוסף שמומלץ לריקון שארית השתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע
ד''ר נחום זילבר06/04/2009למיטב ידיעתי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנים בכליותעודד רז03/04/2009
שלום לפורום.!!!
היום שוחררתי מבת החולים לאחר שנמצא אצלי אבן בקטר של 4 מ"מ בשופכן דיסטלי משמל עם סימני חסימה מעליה, כבלתי זימון לניתוח אוררוסקופיה בעוד שבועים.ברצוני לברר עם יש דרך החרת שהאבן תשתחרר ללא הניתוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בשופכן
ד''ר נחום זילבר06/04/2009הרבה בשתיה כ 3 ליטרים ומעלה בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלחגי03/04/2009
שלום לפני שנתיים אמרו לי שיש לי וריקוצל בבדיקה שיגרתית בגיוס זה לא מפריע לי והאשכים אותו גודל האם צריך לצפותת לפגיעה בפורויות בעתיד?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי
ד''ר נחום זילבר06/04/2009בד"כ לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמום באשךרם03/04/2009
שלום,
ביומיים-שלושה האחרונים החל כאב עמום באשך ימין, שקורה כאשר אני מחוץ לבית.
יש לציין שהוא לא מופיע ביחסי מין, ושהוא פוחת כאשר אני הולך לשירותים ומשתין.
היום שמתי לב שהאשך נפוח מהאשך השני.
מה לעשות?
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רם
ד''ר נחום זילבר06/04/2009יתכן, דלקת האשך אוסביבותיו. בצע US אשכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור?אבי03/04/2009
שלום רב דר
אחרי כאבים חזקים מעל המותניים עשיתי בדיקת c.t .
ותשבה בסיכום היא.
חסירים פרטים אנמנסטיים ושאלה לרדיולוג.
איזור בכבד היכול להתאים לכבד שומני אך יש לשקול השלמת בירור ע"י
בדיקת איזוטופים או c.t עם הזרקת חומר ניגוד.
-טחול מוגדל.
-אבן בכליה ימנית , ללא הידרונפרוזיס.
יש לציין שאני מטופל ע"י החדרת קטטרזס עצמי כ5 פעמים ביום להתרקנות של השתן , וזה נגרם לי אחרי נפילה מ3 מטר על הגב והופיעו דיסקים בגב תחתון.
והאם יש קשר לשני הדברים האלה לבעיות הגב והשתן שלי.
ומודה על כול עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר06/04/2009עפ"י מה שכתבת אין קשר בין כאבי המותניים לתשובת ה CT ו/או לפגיעה העיצבית בכיס השתן ממנה אתה סובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה...אחד03/04/2009
שלום למומחים...
אני הפסקתי תקופה ארוכה לאונן ועכשיו חזרתי אחת לשבוע והשפיך שיוצא הוא עם גוון צהוב.
ואמרו לי שזה מסוכן!! שיכול להיות שלא אוכל להביא ילדים!
ואני בסרטים...
מה צריך לעשות??
יכול להיות שבגלל התדירות הנמוכה השפיך אינו לבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד
ד''ר נחום זילבר05/04/2009אין כל בעיה ואין דאגה לפוריות המשך במעשיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנית ויאגרה.סיאליסיואב02/04/2009
שלום
רציתי לדעת מה עדיף - ויאגרה או סיאליס _אני בן 28)
היכן קונים? מהאינטרנט? בית מרקחת? צריך מרשם רופא?
לכמה זמן משפיעה התרופה ?
יש כדורים שלוקחים לפני הסקס או יש גם במינון נמוך שלוקחים במינון יומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד''ר נחום זילבר05/04/2009תרופות אלו ניתנות ע"י מרשם רופא בלבד!
רופא הנותן תרופות אלו מסביר בדיוק מתי ואיך לקחת ומה היתרונות והחסרונות של כל תרופה לגבי אותו גבר ספציפי עם בעיה ספציפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חוזרת על שאלה שלא נענתהמיכל02/04/2009
משום מה לא קיבלתי תשובה לשאלתי (למטה). אם אני צריכה לפנות לפורו אחר אנא יידע אותי. תודה
אני כותבת בשמו של חבר שלי.
הבעייה היא שכאשר הוא מרגיש שהוא צריך לתת שתן הוא לא יכול להתאפק בכלל- חייב להשתין. כאשר מתאפק מעט (במקרים שאין שירותים זמינים) מתחיל לחוש כאבים בצד שמאל (כליות?) והוא ממש מתענה לא מסוגל להחזיק ולו לשנייה- חייב להשתין. הבעייה השנייה היא התכיפות- מרגיש צורך להשתין לעיתים תכופות (לא תמיד הכמות של השתן היא רבה). בעיקר כאשר שותה- רץ לשירותים בלי סוף. הלכנו לאורולוג- עשו בדיקות דם- קבעו שהכל תקין ונתנו כדורים להאטה במתן שתן- אורגנין ולא עוזר..... זה פוגם באיכות החיים- כל הזמן לחפש שירותים זמינים.... מה עושים?
אודה לתשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר נחום זילבר05/04/2009מצטער שלא קבלת תשובה לשאלתך.
מתיאורך עולה שכפי הנראה מדובר מבעיה עצבית- נוירולוגית הקשורה לשלפוחית השתן.
הבדיקה החשובה ביותר היא אורודינמיקה.
אורגנין לא יעזור בבעיה שכזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)