מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תכיפות במתן שתן ובעיות זיקפהדןדן24/01/2008
אני בן 38 ונתקל במצבים של מתן שתן לעיתים תכופות.
לעיתים אפילו פעמיים תוך רבע שעה, כאשר מדובר בכמויות נכבבדות ולא רק בכמה טיפות.
מה יכולה להיות הסיבה והאם יכולה להיות לזה השפעה על בעיות זקפה שאני חווה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודו
ד''ר נחום זילבר26/01/2008יש לברר את הסיבה לתכיפות הרבה במתן השתן אצל רופא המשפחה ואין קשר לזקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן לבןחי24/01/2008
שלום רב,
אני סובל מעצירות וכאשר אני ניגש לשירותים להיתרוקן, כתוצאה מהמאמץ יוצא לי שתן בצבע לבן,
האם ייתכן שמדובר בנוזל זרע? אם לא אז מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חי
ד''ר נחום זילבר26/01/2008יתכן, וזה נוזל שנלחץ משלפוחיות הזרע או שארית שתן שיוצאת בזמן המאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוציטים וזיהום בדרכי השתןמרינה23/01/2008
שלום רב, לפני כשבועיים הייתי בבי"ח ואובחן אצלי זיהום בדרכי השתן , קיבלתי אנטיביוטיקה ונאמר לי לעשות בדיקת שתן חוזרת. בבדיקת שתן החוזרת התוצאות הן :
גלוקוז normal
p.h. 5.5
אורובילינוגן normal
URINE , CULTURE no growt
וליקוציטים 75
מה זה אומר ? האם זאת כמות לא תקינה של ליקוציטים, והאם הדבר אומר שהזיהום נשאר?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרינה
ד''ר נחום זילבר23/01/2008עדיין יש שאריות זיהום קלות. הרבי בשתיה. אין צורך באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפוטנציהירון23/01/2008
שלום רב,
האם טסטוסטרון טוטאל תקין אומר שגם הטסטוסטרון החופשי תקין או שיכול להיות מצב שהטסטוסטרון טוטאל תקין והטסטוסטרון החופשי לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר נחום זילבר23/01/2008בד"כ בתשובות מעבדה מופיע הטסטוסטרון הפעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PSAמלי23/01/2008
שלום רב
לבעלי בן 49 בוצע בדיקת PSA עקב השתנה דחופה יותר והתוצאה 4.52 האם ממצא זה יכול להתאים גם להגדלה שפירה של הערמונית?
נקבע לנו תור לאולטרה סאונד עם הפניה לאורולוג אך אני מאד מוטרדת
לתשובתך המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי
ד''ר נחום זילבר23/01/2008זה בהחלט יכול להתאים להגדלה בינונית שפירה של הערמונית. לא מדובר בהכרח בסרטן. לאחר ביצוע בדיקות נוספות ניתן יהיה לאשש את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיואב22/01/2008
שלום
במהלך קיום יחסי מין ,עולים שני האשכים מעט למעלה ,לכיוון הבטן התחתונה (לא קרה בעבר ). מעבר לאי נוחות מועטה יחסי המין תקינים ואין כאבים . האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד''ר נחום זילבר23/01/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בעניין בעיות זיקפהאבי21/01/2008
שלום,
אני בן 27 וחצי נשוי כבר שנתיים. אני סובל מבעיות בזיקפה כבר זמן רב. כוונתי היא שאיבר המין בלהט ברגע הראשוני, כשמתחילים באקט, מתחיל להתקשה אולם כעבור זמן מועט ביותר, הוא נופל. אציין כי דעתי מוסטת לכיוונים אחרים בזמן הסקס, מחשבותיי נודדות, פעם חם לי ופעם קר לי ועוד אלפי תירוצים בניסיון להסביר מדוע לא עומד לי. אני חרד לביצועיי לא פעם היות והדבר חוזר על עצמו בכל פעם שאני ואישתי שוכבים. כשאני מאונן האיבר עומד חזק, אולם עם אישתי, למרות ניסיונותיה והפתיחות שלה בנושא, מיד עם תחילת האקט, האיבר נופל. אין זו הפעם הראשונה שזה קורה לי ואני סובל מככ כבר תקופה, אולמ לצערי לא בדקתי דבר. אוסיף כי כמעט ואין לי זקפת בוקר, לעתים יש ואז היא חזקה (כך גם למשל כשאני נוסע באוטובוס משום מה...), קרי לילה הינו דבר נדיר ביותר. האם משום שהייתי מאונן הרבה זה מה שקרה? איך אפשר לשפר את כושר העמידה של איבר המין? אני חייב פתרון. יש בדיקות או כדורים שאפשר לקחת? זה משהו קבוע לכל החיים? בבקשה עזרתכם הדחופה,
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר23/01/2008ממליץ לעבור בירור בהקדם (היית צריך לעשות זאת כבר לפני שנתיים) ולראות מהו מקור הבעיה. אין להתחיל לקחת תרופות ושיקויים למיניהם אלא, לעבור בדיקות ובהתאם לתוצאות תהיה אבחנה וינתן הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים כלליים על ניתוחחני21/01/2008
שלום,
אמי בת 65 צריה לעבור ניתוח.
בהפניה רשום Turbt. ממצא חשוד, להמנגילמה.
אודה לך אם תסביר לי בקצרה מה זה.
והכי חשוב, מי מבצע ניתוח שכזה- אורולוג? כירוג כללי? האם זה ניתוח אינדוסקופי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני
ד''ר נחום זילבר23/01/2008פרוש הניתוח שצריך לכרות גידול בכיס השתן בדרך אנדוסקופית דרך השופכה. הניתוח מתבצע ע"י אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין עקוםברי21/01/2008
הפין שלי נוטה בזוית גדולה כלפי מטה כשהוא עומד.
זה מפריע לי מעט בתנוחות מסויימות אבל בעיקר מפריע לי מבחינה אסתטית.
האם רק ניתוח יכול לתקן זאת?
נדמה לי שפעם קראתי שניתן ליישר את הפין ע"י שאיבת נוזל, אבל אני באמת לא זוכר בדיוק.
אודה על כל עצה,
ברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברי
ד''ר נחום זילבר23/01/2008אם זה כואב בזמן מגע מיני לך או לבת הזוג מוצדק לעשות ניתוח לישור הפין.
לא מכיר מצב של שאיבת נוזל. אם הבעיה היא רק אסטטית יש לחשוב פעמיים אם בכלל יש לבצע ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן באשכיםירון20/01/2008
כתקופה היה לאבי דם בשתן כאשר הלכנו לבדיקה גילינו כי יש לו גידול סרטני בגודל של 4-5 ס"מ באשכים אמרו לנו שצריך לעבור ניתוח תוך 10 ימים רציתי לדעת אם אתה יודע מה רמת סיכון הניתוח והאם אפשר להבריא מזה לגמרי ולעבור את זה בשלום תודה רבה על העזרה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר נחום זילבר23/01/2008לדבריך, היה דם בשתן. האם יש סרטן באשכים או בשלפוחית השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ESTRADIOL בגבראהרון20/01/2008
שלום,
אני גבר בן 22 וסובל מעייפות ותשישות כרונית, ובבדיקות דם נמצא עודף ESTRADIOL.
68 (ערכי ייחוס: 14-55). רמת הטסטוסטרון שלי תקינה.
אני סובל גם מגניקומסטיה, חוסר שיעור פנים, גלי חום, הטלת שתן מרובה ורגישות יתר. האנדוקרינולוגים אמרו לי שעודף E2 בגבר זה לא משמעותי אבל קשה לי להאמין לזה. עשיתי US אשכים וזה תקין.
- האם לדעתך עודף E2 בגבר יכול לגרום לעייפות כרונית כמו שיש לי?
- והאם יש דרכים להוריד את ה E2?
שמעתי שאורולוגים גם מבינים בהורמונים האלה ולכן חשבתי לשאול אותך!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון
ד''ר נחום זילבר23/01/2008האנדוקרינולוגים הם המטפלים בבעיות אלו. במקומך, הייתי מבקש ייעוץ נוסף לאור התלונות שאתה מציין במכתבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של אופלודקסיואב20/01/2008
שלום
ניתגלתה אצלי קלמידיה לאחר מיקרוביולוגיה.הבדיקה נעשתה לזרע ולשתן.
אני גבר בן 30 ששוקל 85.
מהו המינון היומי הממולץ לאנטיביוטיקה מסוג אופלוקסצין במיקרה שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד''ר נחום זילבר23/01/2008200מ"גX פעמיים ביום. אולם עליך לקבל מרשם מדוייק מרופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להיפוספדיאסחנן20/01/2008
נולדתי עם היפוספדיאס וכשהייתי תינוק עברתי ניתוח לתיקון.
השאלה שלי היא, האם היפוספדיאס משפיע על אורך האיבר וצמיחתו?(אני בן 17)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנן
ד''ר נחום זילבר23/01/2008צמיחת האיבר היא בהתאם להתפתחות גופך. יתכן, עיוות מסוים בקצה הפין בעקבות הניתוח עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזהחסוי20/01/2008
הייתי רוצה לדעת מהו הטיפול בשלפוחית רגיזה? וכמה קשה/ כמה בדיקות צריך כדי לאבחן את זה, אני מתה מכאבים מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר נחום זילבר23/01/2008הטיפול הוא בהתאם לגיל, ממצאים נוספים בבדיקות ותלונות אחרות המופיעות יחד עם זה. הטיפול הוא בד"כ תרופתי אולם, יתכנו טיפולים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העטרה נמשכת כלפי פנים ה"גבעול"הראל19/01/2008
דר' שלום,
אני בן 42, נימול באופן תקין לגמרי מאז גיל 8 ימים.
בשנה האחרונה החלה אצלי תופעה חדשה, שכאשר הפין רפוי, העטרה נמשכת כלפי פנים גבעול הפין, כאשר העור מכסה את העטרה באופן חלקי או מלא, כך שהפין נראה כמו פין ללא ברית.
האם התופעה מוכרת?
מה הגורם לכך?
האם ואיך ניתן למנוע זאת?
תודה,
הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הראל
ד''ר נחום זילבר19/01/2008כאשר הפין רפוי או מכווץ תתיכן תופעה שכזו. האם יתכן שעלית במשקל בתקופה האחרונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)