מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת ביצוע?מרי17/02/2008
אני יוצאת עם מישהו בן 29. ניסינו לשכב 3 פעמים אך אין לו זקפה. הוא טוען שיש לו חרדת ביצוע.....
האם יש דבר כזה ואיך אני צריכה להתנהג בסיטואציה כזאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרי
ד''ר נחום זילבר18/02/2008ישנה תופעה כזו וצריך לטפל בהקדם היות ואם מצב זה נמשך הוא מתדרדר יותר.
אינך צריכה לשנות התנהגותך עליו לגשת לרופא ולקבל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת ביצוע
מרי19/02/2008תודה רבה על התשובה המהירה!
האם הוא צריך לפנות לאורולוג או לפסיכולוג?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרי
ד''ר נחום זילבר20/02/2008כל אחד לחוד אבל רצוי משהו שהוא שניהם יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיטון בכמות זרע ואי נוחות בפליטהדור17/02/2008
לדר' הנכבד
גיל 45
קיטון בכמות זרע
ובעיקרה אי נוחות בפליטה ( כמו מעצור ...) זה מכבר כ- 3 שנים
PSA שהיה תקין עד לפני כחצי שנה סובב 1 עלה ל2.7 לאחר שימוש באנטביוטיקה
ירד ל 1.5
תלונות כאמור נמשכות ( למרות היותן נסבלות...)
אודה
דעתך האישית האמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור
ד''ר נחום זילבר18/02/2008תלונות אופיניות הן לדלקת הערמונית והן לתחילת תהליך של הגדלת הערמונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל זרע כההsshhlloommii17/02/2008
אני בן 23 ובקשר זוגי מעל שנתיים אנחנו מקיימים יחסי מין במשך כל התקופה בחודש האחרון מופיעה אצלי תופעה מוזרה שלט הכרתי לפני .
בזמן שאני גומר נוזל הזרע יוצא בצבע מאוד כהה .
רציתי לדעת אם זה נורמלי או שצריך להבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל זרע
ד''ר נחום זילבר18/02/2008אם זה שונה ממה שרגיל אצלך עשה בדעקת זרע שתראה לנו את השינויים במידה והם ישנם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב!דני16/02/2008
שלום! אני סובל כבר כמה ימים מנפיחות, בלוטה בצד ימין בין המפשעה לאיבר המין, זה מתחיל כגוש קטן ,וגודל אחרי כמה ימים לפצע אדום ,שמגרד ושורף ומפריע לתפקוד רגיל כמו ללכת. חיצונית זה נראה כמו פצע אבל פנימית זהו גוש חזק, שכואב כשנוגעים בו. הדבר חוזר על עצמו כל חודשיים בערך בשנה וחצי האחרונות. רציתי לדעת איזה משחה אפשר לשים? הייתי אצל רופא עור שנתן לי תרחיץ לגוף ומשחה בשם: "דאלאגיס טי". 2- לאישתי אובחון מצב טרום סרטני ,cin3 בצוואר הרחם, האם יכול להיות שזה קשור אחד לשני? ואיזה בדיקות עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר18/02/2008לדעתי אין קשר בין מצבך למצב אשתך.
בעיתך צריכה להיות מטופלת ביתר אגריסיביות ע"י רופא עור כולל טיפול מקומי וסיסטמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריצוקלה,שוש16/02/2008
אני בן 32 התגלה אצלי וריצוקלה בשני הצדדים ספירת הזרע שלי היתה מאוד נמוכה הזקיפה מאוד חלשה עברתי ניתוח וריצוקלה בשני הצדדים בבת אחת( כך הרופא המליץ בגלל גילי) לא חל שינוי גדול בספירת הזרע הזיקפה שלי נחלשה יותר, האם הניתוח היה יכול לפגוע בזיקפה ?
האם צריך לעשות שוב ניתוח וריצוקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוש
ד''ר נחום זילבר18/02/2008בד"כ אין קשר בין וריקוצלה לזקפה לפני או אחרי הניתוח.
אין צורך לעשות ניתוח חוזר אם אין וריקוצלה למרות שספירת הזרע עדיין נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפטוף לאחר השתנהיניב15/02/2008
שלום רב, אני בן 22 .
כבר למעלה מחצי שנה שיש לי תופעה שלאחר שאני מסיים להשתין, נשארות עוד מספר טיפות. לפעמים אני פשוט מחכה קצת, לוחץ על הפין ומנגב עם נייר , אבל אם אני לא עושה זאת אז הטיפות יוצאות לבד כדקה-שתיים לאחר ההשתנה כשאני מתיישב.
חוץ מזה לא שמתי לב לשום דבר חריג בכל הנוגע לכאבים בהשתנה או בפליטת זרע,תדירות מתן שתן וכו' .
מה גורם לזה שנשאר מעט טיפות לאחר השתנה? האם זה מצביע על בעיה מיוחדת? האם יש טיפול לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב
ד''ר נחום זילבר18/02/2008הספינקטר-הסוגר-החיצוני כפי הנראה נחלש אצלך אולי בעקבות חבלה מקומית.
טיפול בעזרת פיסיותרפיה לאגן הקטן, ביופידבק. תברר בקו"פח שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווטינקספוצי15/02/2008
שלום
אני מברר בקשר לכדור "רווטינקס" (בזמנו שאלתי ונאמר לי 2 כדורים 3 פעמים ביום) !
השאלה שלי נוגעת בהשפעות בין תרופתיות שלא מצאתי שום מידע ,
אני מטופל ב"אנפרניל"(חרדות)" "קסנקס" וליתר לחץ דם "אוסמואדלט" וקלוריל"
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוצי
ד''ר נחום זילבר15/02/2008המינון נכון ואין השפעות בין תרופתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה בפרוסטיטיס - טיפול בדיאותרמיה?יחיאל14/02/2008
שלום רב,
הנני מטופל במחלקה האורולוגית של בית חולים איכילוב.
באחת הפעמים רופא סטאזר לחש על אוזני שמאוד כדאי לי לעבור טיפול למחלתי הפרוסטיטיס באמצעות שיטת הדיאותרמיה המבוצעת בבית חולים ברזילי.
האם אפשר לקבל הסבר על מהות הטיפול?
האם הטיפול נעשה באשפוז או אמבולטורית?
האם טופס 17 מכסה את עלות הטיפול?
אנא תשובתך .
בברכה,
אברהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אברהם-היפרטרמיה
ד''ר נחום זילבר15/02/2008אחת משטות הטיפול בפרוסטטיס מתמשכת היא טיפול בהיפרטרמיה המתבצעת במחלקה האורולוגית בבי"ח ברזילי באשקלון. צור קשר עם המחלקה וקבל הסבר להליך האדמיניסטרטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד על האשךרני14/02/2008
שלום לך,
לאחרונה חשתי בוריד בולט מסביב לאשך הימני כשמותחים את שק האשכים על האשך אז ניתן לראות את הוריד.
זה לא כואב לי או מפריע אך אני חושש לנזק או לסכנה לפוריות, כיוון שבאשך השמאלי אין לי את הוריד הזה.
האם יש חשש למשהו?
עברתי לפני שנה אולטראסאונד ויש לי וריקוצלה קלה בצד שמאל.
תודה, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן
ד''ר נחום זילבר15/02/2008ה"וריד" הוא כפי הנראה אפידידימיס צינור יורה הזרע. הוא נמצא גם באשך השמאלי. בדוק עצמך. אין ממה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד כליתואביגיל13/02/2008
רציתי הבהרה לגבי תוצאות של בדיקת תפקודי כליות
שתי הכליות בגודל תקין.
קליטת החומר בשתי הכליות מעט בלתי הומוגנית.
תפקוד יחסי של הכליות
שמאל:47%
ימין: 52%
רמת קריאטין נמוכה מהנורמה.
האם הכל בסדר?
מה פירוש האחוזים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביגיל
ד''ר נחום זילבר15/02/2008בדיקת מיפוי כליות מראה השוואה בין 2 הכליות.
ה % זהו כלל פעילות הכליות.
הבדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הקפאת זרעשרון13/02/2008
שלום !
אני בן 17 ואובחן אצלי וריקוצליה מצד שמאל בדרגה 3-4 וספירמטיצילה מצד ימין.
בבדיקה אצל רופא אורולוג הוא המליץ על ניתוח. באבחון נוסף אצל פרופ' הוא טען שאין לנתח.
אני חושש לפוריות ולכן שאלתי היא האם כדאי להקפיא זרע, מהו התהליך הזה ומה המשמעות שלו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר נחום זילבר15/02/2008האם ביצעת בדיקת זרע? כדי שתישה את הניתוח ולא תחשוב על הקפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבאריק13/02/2008
מוסד רפואי מומלץ לשתילת תותב מודרני מנוסה אחראי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותב
ד''ר נחום זילבר15/02/2008אם אתה מתכוון לתותב פנילי אזי כל המחלקות האורולוגיות בבתי החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה תכופהערן12/02/2008
שלום,
אני בן 20 וכבר שבועיים אני סובל מתכיפות במתן שתן (כל חצי שעה, יותר אם מתאפק).
לעיתים השתן לא יוצא או יוצא נורא מעט.
ללא צריבה או כאבי בטן.
נערכו לי 3 בדיקות סטיק שתן, 2 תרביות שתן, בדיקת דם וצילום אגן שמאל.
הכל יצא תקין.
קיבלתי זריקת וולטרן לכאבים בעצם הזנב, שעזרה גם לתכיפות בשתן למשך יומיים.
בנוסף, לקחתי אופלדוקס, 5 ימים, פעמיים ביום שהקלה די משמעותית למשך 3 ימים.
כעת התכיפות חזרה שוב, ובאותה תדירות (כל חצי שעה). איזה עוד כיוונים ניתן לבדוק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן
ד''ר נחום זילבר15/02/2008כיוונים נוספים בדיקת שתן כללית ו US של מערכת השתן. לאחריהם ניתן יהיה לעזור יותר בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות פתח השופכה לאחר ברית מילההילה12/02/2008
שלום רב,
לבני נוצרה הצרות בעיקבות ברית מילה.
מהו הגיל המתאים לביצוע התיקון (כעת בן 9 וחצי חודשים) ?
הרופא המטפל שלו טען שיש לנתח במיידי כיוון שעלולה להיווצר חזרה של שתן לכליות ולגרום לדלקת הן בדרכי השתן והן בכליות, הנכון הדבר ?
וסתם להבנה כללית. מהן הסיבות שבעקבותיהן עלולה להיווצר ההצרות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד''ר נחום זילבר15/02/2008ההצרות שאת מתכוונת אליה זוהי סגירת פתח השופכה - מאטוס שנוצרה בעקבות הדבקויות דלקתיות בזמן הברית. בגיל שנה ניתן לבצע פתיחת המאטוס בהרדמה כללית קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאודדיאנה12/02/2008
שלום ד"ר אני בת 22 ויש לי כבר לקראת שנה דלקת בשתן שלא עוברת כבר עשיתי אולטרסטאנד ואת כול הבדיקות והייתי אצל אורולוג והוא נתן לי כדורים שעוזרים לדלקת השתן ואמר לאכול חמוציות שזה עוזר.
ואחרי שאני אסיים לשתות את כול הכדורים שאני אחכה שבועיים ואראה אם זה עוזר או לא ואז לחזור אליו.............אבל אני כבר שתיתי את כול הכדורים ואני עדיין מרגישה שאני רוצה לשירותים כול חצי שעה עד שעה ואני מיואשת כבר כי אני לא יכולה לנסוע באוטובוסים או למקום מרוחק בלי עצירה...............יש לך עוד אמצעים שיעזרו.............???
אני כבר לא יודעת מה לעשות...בתודה רבה ואשמח לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאנה
ד''ר נחום זילבר15/02/2008חשוב לדעת הסטוריה רפואית מפורטת מתי ובאיזה נסיבות התחילה הדלקת? כמה לויקוציטים יש בשתן? ואיזה חיידקים צמחו. בכל מקרה אם החמוציות עוזרים לך המשיכי לקחתם.
יתכן, שתצטרכי לקחת כדור אנטיביוטיקה כל ערב לאורך זמן. אם בכל זאת הדחיפות והתכיפות יימשכו תצטרכי לעבור בדיקות אורולוגיות. כגון: אורודינמיקה; ציסטוסקופיה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)