מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות אולטרסאונדבחור צעיר01/02/2008
להלן פענוח סריקה על שמעית של האשכים:
האשכים בעלי מרקם תקין ואחיד.
בהפעלת דופלר צבע נראתה צביעה תקינה של כלי דם במרקם האשכים.
בראש האפידידימיס משמאל הודגמה ציסטה פשוטה, קטנטנה, בקוטר המגיע לכדי כ- 5 מ"מ.
תכולת הנוזל בציסטה זו צלולה.
בגין מיקומה היא תקרא ספרמטוצלה.
הודגם אף וריקוצלה, בדרגה קלה משמאל.
בסכום:
ספרמטוצלה משמאל.
וריקוצלה, בדרגה קלה למדי משמאל.
אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לממצאים. מדובר בבחור בן 18 הסובל מידי פעם מכאבים באשכים (בתדירות של פעם ביום בממוצע). האם הפתרון הוא כירורגי? ומה ההשלכות לעתיד מבחינת מאמצים פיזיים ו/או פריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
בחור צעיר03/02/2008רציתי רק להוסיף שנבדקתי ע"י רופא כירורג שלא מצא בקע או סיבה אחרת לתלונותיי על כאבים המתגברים בזמן מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחור צעיר
ד''ר נחום זילבר05/02/2008כמו שהתשובה אומרת- יש ספרמטוצלה ווריקוצלה משמאל. אם הכאבים נמשכים באזור האשך השמאלי בזמן מאמץ יתכן שזה קשור לווריקוצלה ואז אולי צריך לחשוב על ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת תולעים באיבר המיןיובל01/02/2008
יש לי מין תחושת תולעים מעצבנת באיבר המין וזה מאוד מציק לי , זה עובר אחרי כמה זמן , אבל קורה לעיתים קרובות . מאוד אשמח לקבל תשובתך במהרה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
ד''ר נחום זילבר05/02/2008לא ראיתי בימי חיי תולעים באיבר המין. כניראה זה עניין של תחושות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה אתם חייבים לעזור לידור01/02/2008
היי
קוראים לי דור ...מתגייס עוד חודש ..בן 19 עם איבר מין 14.8
יש משו לא הגיוני שרציתי להתייעץ איתכם...ראיתי את איבר מיני של אבא שלי...והוא יותר גדול משלי! הכיפה שלו יותר גדולה בהרבה והאיבר שלו יותר עבה משלי שהוא לא עומד...
תשמע עידן , או כל מי שיכול לעזור לי , אני בבעייה נפשית קשה , אני כבר לא יודע מה לחשוב בראש באמת...אני כבר שוקל לא להתגייס ...אני לא יכול לתאר לכם כמה אני הולך כל היום בהרגשה רעה ואני פשוט חושב על זה כל הזמן...זה מוציא אותי מדעתי...למה דווקא לי זה קורה ואיך זה הגיוני שיש לי איבר מין קטן יותר משל אבי? אני כל כך מפחד מהמקלחות בצבא...אני מפחד שיצחקו עליי...תשמעו אני באמת מרגיש שאני צריך לדבר עם מישהו על זה...אני כבר אובד עצות...עוברות לי מחשבות שאני אפילו לא רוצה לדבר עליהם...אני מפחד מזה...
אני רוצה לדבר עם מישהו...פסיכולוג או לא יודע מה...אחרת אני לא יודע מה יהיה...
בבקשה שמישהו יעזור לי...
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור
ד''ר נחום זילבר05/02/2008אני בטוח שעידן יוכל לעזור לך. הבעיה היא סקסולוגית ועניין של דימוי עצמי והוא יצליח לסייע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני חורים באיבר המין לתינוקיובל31/01/2008
שלום,
בני כבן חודש, לאחר ברית המילה גילינו כי בפין יש שני חורי שתן, חור ראשי וחור נמוך יותר.
ממה שראינו, השתן יוצא מהחור הנמוך יותר. הבנו כי דרוש ניתוח לתיקון.
האם המקרה שכיח? האם מדובר בניתוח פשוט יחסית ובאיזה גיל מומלץ לבצע אותו.
הורה מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
ד''ר נחום זילבר01/02/2008בעיה לא נדירה. יתכן ולתינוק יש היפוספדיאס קל. פנו לאורולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת פיןואדים31/01/2008
שלום
יש לי בעיה עם הפין שלי, הוא פונה שמאלה וזה נורא מציק לי
אני יודע שאפשר לפתור את הבעיה עם ניתוח אבל אני לא כ''כ רוצה לעשות ניתוח
שמעתי פעם שיש דרך נוספת משהו עם ויטמין E
האם זה נכון?
האם יש עוד דרכים לסדר את זה חוץ מניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואדים
ד''ר נחום זילבר01/02/2008אחת הדרכים לטיפול בעקמת לאחר שעוברים בירור כללי מתאים הוא טיפול בויטמין E. קיימת תרופה בשם EVITOL הנלקחת לזמן ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה מוקדמתליאור31/01/2008
שלום
אני חייל בסדיר עם חברה קצת יותר משנה.
במהלך יחסים עמה אני סובל משפיכה מוקדמת שמתרחשת לאחר דקה או שתיים במקרה הטוב של חדירה. אינני מאמין שאפקט לחץ או חרדה הם אלו שהחלו את הבעיה, שכן מתחילת קיום היחסים הייתי פתוח איתה מאד וחסר חששות (עדיין כך). לעומת זאת כעת בזמן היחסים קשה לי שלא לחשוב על הבעיה.
שנינו מנסים לפתור את הבעיה יחדיו, ולאחר שקראנו על מדריכים שכביכול מלמדים כיצד "לאמן" את ההגעה לנקודת האל-חזור בעזרת אוננות והפסקה בהגעה לנקודה.
ראוי לציין שגם היא סובלת מכאבים בזמן חדירה, דבר שגם כן גורם לי לחשוב ולהתרכז בנושא ולעשות הכל תוך מחשבה ולא כל-כך זורם - למרות שכרגע היא נמצאת בטיפול והמצב השתפר.
האם זו הדרך הנכונה לטיפול?
ראיתי גם גישה של תרופות, האם הן פותרות את הבעיה לחלוטין לאחר פרק זמן ממושך, או שיש ליטול אותן כל הזמן?
כמה זמן אורך בדרך כלל הטיפול?
בגלל שאני משרת כרגע אין לי כל כך למי או איך לפנות (המון פרוצדורה). לאן אני יכול לפנות באזרחות (ובצבא) כדי לטפל בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור
ד''ר נחום זילבר01/02/2008אכן הדרך הנכונה לטיפול היא מה שאתה עושה. שיטת stop start. אולם ניתן גם לטפל בתרופות מסוגים שונים בנוסף לטיפוך סקסולוגי. לגבי החברה הייתי ממליץ לברר את הבעיה ולפתור אותה עד סופה ע"מ שלא יהיו כאבים במגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מוזרעומרי30/01/2008
שלום רב.
לאחרונה הבחנתי ב"גוש" מוזר בחלק העליון של המפשעה (קו האמצע בין עצם האגן לפין, בקו אלכסוני).
אציין שבעבר אובחנה אצלי וריקוצלה ברמה מתקדמת דרגה 3 אם איני טועה), שהחלטתי ביחד עם הרופא המטפל שלא לגשת לניתוח כיוון שאיני סובל מכאבים או תופעת לוואי אחרת לעת עתה.
לגבי הגוש - מיששתי אותו בעצמי, הוא אינו גדול מדי (קשה לי לתת הערכה מספרית), אינו כואב והוא נע די בקלות.
שאלתי היא האם עליי לפנות לרופא, או שניתן להסתפק במעקב עצמי. האם זה קשור לוריקוצלה (הסתעפות כלי דם? גוש שומני?) או שזה עשוי להיות משהו חמור יותר?
אני בן 26, בריא, ולא סובל מהשמנת יתר.
לתשובתך אודה,
עומרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומרי
ד''ר נחום זילבר01/02/2008לא. זה לא קשור לוריקוצלה. יתכן, שזו בלוטת לימפה או משהו אחר. פנה לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ואי נוחות מקרין לאיזור מפשעתדור29/01/2008
שלום ד"ר נכבד
מדובר בסוגיית כאבים ואי נוחות מקרין לאיזור מפשעת ועכוז שמאל לאחר פליטה ויציאה מזה 3 שנים
הרקע:
גיל 45 PSA 2.6 עלייה תלולה היה ה תקין 0.9 עד לפני פחות משנה .
לאחר נטילת אופלודקס ירד בהדרגה ל 1.88 ו 1.5
במישוש אצל מס' אורולוגים לא ניכרת בעייה (פרט לחוו"ד אחת)
ביצעתי TRUS רגיל
תשובה לא חד משמעית .תרבית תקינה
1 מנגד נמשכת אי נוחות מסוימת בפליטה ( תחושת מעצור..?)
2 כמות הנוזל המופרש קטנה יותר
3 זיקפה נעלמת ממש בסמוך שלא כבעבר ?.....
כיצד לנהוג בסוגייה האם ניתן לכוון לגורם כלשהו-סיבה
האם פרמיקסון או תכשירים כגון דקל ננסי (מינון גבוה)
עשויים לסייע
אודה מאוד היתיחסותך למכלול
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור
ד''ר נחום זילבר01/02/2008האם לא חשבו על דלקת בערמונית או דלקת משולבת ערמונית-שופכה?
האם נבדקת ע"י פרוקטולוג (מומחה למערכת עיכול תחתונה)?
אלו הם 2 הכיוונים שינחו אותך בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספזיאסיוסי29/01/2008
דר' שוב שלום רב,
קודם כל תודה לך על תשבותך לשאלתי , האם בגיל 27 עדיין אפשר לטפל בבעיה ( היפוספזיאס ) ללא סיבוכים, ואם אני לא מטפל בבעיה האם היא אמורה לגרום לי נזקים בעתיד והיא מפריעה לפוריות ( הכנסת האישה להריון).
בתודה מראש, יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר נחום זילבר01/02/2008כן, אפשר לטפל.
לגבי פוריות השאלה הנה היכן ממקום הפתח ולאיזה כיוון יוצא הזרע הנפלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תשובת בדיקת סי טיאבי29/01/2008
בבדיקת סי טי נמצאו ציסטה עם הסתיידות ומחיצה בכליה הימנית בקוטר כ 2 ס"מ בקוטב האמצעי.בסיכום היה כתוב -ציסטה לא פשוטה
כמו כן כבד שומני
אבקש פירוש
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר01/02/2008ציסטה בכליה עם מחיצה בתוכה נקראית ציסטה שאינה פשוטה וצריך לעקוב אחריה באמצעות אולטראסאונד חוזרים ו CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אבי01/02/2008האם לא כדאי בשלב זה לנתח להוציא את הציסטה?
מה מטרת המעקב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי
ד''ר נחום זילבר05/02/2008ציסטה פשוטה לא מנתחים.
במידה ובמעקב יש שינוי בציסטה ויהיה חשד שהיא הפכה לממאירה, אז יהיה צורך לנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן בשבוע 14דן28/01/2008
לאישתי היה מס' ימים דם בשתן היא בהיריון בחודש 4 (שבוע 14), הרחם בסדר ולעובר יש דופק, כנראה שהקרומים מורמים וישנו שתף דם ביקשו ממנה לנוח.
מה דעתך? ומהו הטיפול הנחוץ?
האם יש סכנה לעובר או לאם ?
אשמחצלקבל תשובה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן
ד''ר נחום זילבר29/01/2008למיטב ידיעתי אין קשר בין דם בשתן לבין מצב האם או העובר. יכול להיות שיש לאשתך בעיה דלקתית במערכת השתן התחתונה וזו הסיבה לדימום.
רצוי שתבצע בדיקות שתן ותפנה לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזהדליה28/01/2008
בני משרת בחיל הים , עם תחילת שלב בו הוא נמצא הרבה במי הים הקרים התחיל לסבול ממתן שתן תכיפות גבוהה ובלילה נאלץ לקום פעם בשעה. אורולוג צבאי איבחן "שלפוחית רגיזה" ולכן הוא נוטל 2 כדורים ביום,שהקטינו את הבעיה .אך לא פתרוה לחלוטין.
האם המשך חשיפה לקור מגביר את הבעיה.
האם הוא יבריא? מה ניתן לעשות להגדיל מהירות ההחלמה?
האם שלפוחית רגיזה יכולה להוריד פרופיל
תודה דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה
ד''ר נחום זילבר29/01/2008איני בטוח שהאבחנה היא נכונה. להרבה חיילים יש תופעות דומות והתרופות אכן מקילות על התלונות. לגבי העתיד קשה לצפות. ולגבי הפרופיל רק אם זה מוכח בבדיקות אורודינמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תוצאות בדיקותאיריס28/01/2008
שלום רב
אני בת 36 נ+2
לפני כשנתיים גילו אצלי ERYTHROCYTES-U- STRIP 250
עברתי אולטהרסאונד דרכי שתן + C.T + ציסטוקופיה של כיס השתן - הכל היה תקין.
הופנתי לעשות איסוף שתן ואלו התוצאות :
PROTEIN- URINE 24H - 141
PROTEIN-U SAMPLE 87.9
(כמות השתן לבדיקה היתה 1600 סמ"ק)
מה אומרות תוצאות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס
ד''ר נחום זילבר29/01/2008הייתי ממליץ שתפני לנפרולוג שיתייחס להמטוריה (דם בשתן) ולפרוטאינוריה (חלבון בשתן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרם השתן ויציאות.אלון28/01/2008
בזמן האחרון שמתי לב שכאשר אני עושה פיפי לפני "יציאה",
אז זרם השתן ממש חלש,
לאחר "היציאה" , נראה כי זרם השתן גובר
האם זאת תופעה ידועה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד''ר נחום זילבר29/01/2008אינה תופעה מוכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיליה שמאליתאלמוני28/01/2008
שלום רב,
בבידקה מיקרית גילו אצלי בכיליה שמאלית אבן בגודל של 0.4 ס"מ
נכון לעכשיו אני לא סובל מכאבים, אני משתדל לשתות כמה שיותר מים.
החשש שלי שבעתיד אני עלול לסבול מכאבים בהנחה שהאבן תגדל.(ואצטרך לעבור ריסוק בקול אם תהיה מעל 0.5 ס"מ
שמעתי ששתיה מרובה של תה עם פטרוזיליה יכולה לעזור. האם זה נכון?
האם יש לך פיתרון להציע לי?
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמוני
ד''ר נחום זילבר29/01/2008שתה הרבה כל סוג שתיה אפשרי (פרט לאלכוהול...) יכול לחיות שהאבן לא תגדל פנה למרפאה מטבולית וקבל הנחיות לבדיקות ואולי בהתאם לתוצאות תקבל טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)