מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- יש לי מספר שאלות,אשמח לקבל תשובותהיי16/08/2011
חד משמעיות,ומפורטות..בבקשה תתייחסו לכל שאלה בנפרד:
1)כאשר בודקים גובה,האם צריכים לעמוד זקופים ממש(ראש ישר,רגליים ישרות,גב ישר)?
2)האם לפני תחילת הגדילה המהירה לגובה אצל הבנים,ישנה האצה קלה בגובה(כלומר לפני שצומחים 9-12 ס"מ לשנה,האם למשל שנה לפני כן גובהים יותר מאשר 5 ס"מ בשנה,כמו ילדים רגילים?)
3)האם אצל הבנים ההאצה לגובה מתרחשת במקביל להופעת הסימנים המיניים הראשוניים או המאוחרים יותר(האם היא מופיעה במקביל להתחלת גדילת האשכים הפין והתחלת הופעת השיעור במפשעה,או כאשר מתחילות שערות בבית השחי,ברגליים,בירך ובידיים)?
4)זה נכון שבזמן ההאצה לגובה אצל הבנים מתחלף גם הקול?
5)האם הגיוני שתהיה ההאצה לגובה של גיל ההתבגרות,מבלי שיופיע שיעור בבית השחי,ברגליים ובידיים(רק התחלף הקול)?אני מכיר ילדים שגבהו 10-12 ס"מ בשנה,הקול שלהם התחלף(הפך להיות גברי,וגם היו להם קפיצות - כשהם צעקו למשל וכו'),אך כשהרימו את ידם לא היו להם שערות בכלל בבית השחי וגם ברגליים אין להם כמעט(וכמובן שגם בבטן,בחזה ובפנים אין להם).האם זוהי ההאצה(מדובר בגילאים 13-16)?ואם לא,אז הם יגבהו שוב פעם 10-12 ס"מ בשנה,כשיתחילו להיות שעירים(ושוב - התחלף להם הקול)?
אם תענו על כל שאלה בנפרד אני אשמח מאוד!
תודה רבה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי מספר שאלות,אשמח לקבל תשובות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/08/2011חשוב לעמוד ישר בזמן המדידה.
לני ההתבגרות יש האטה בגדילה.
האצת הגדילה של גיל ההתבגרות מתחילה שנה וחצי אחרי תחילת ההתבגרות המינית.
נכון שמתחלף הקול, אך הזמן אינו קבוע.
השיעור מתחיל לפני האצת הגדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מכאן - איך יש נערים שגובהים
היי17/08/2011המון בשנה מסוימת וגם מתרחבים ואמרתי לך מתחלף להם הקול - אבל כמעט ולא מתחילות אצלם שערות?מה זה אומר?שהייתה אצלם כבר ההאצה בגדילה,אבל אין להם בכלל שערות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מכאן - איך יש נערים שגובהים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/08/2011אני כמובן לא מכיר את הילד שלך. תראי אותו לרופא והוא יוכל לענות לך אם הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)