שתי אסכולות

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• שתי אסכולות
    ויקי שבתאי
    10/10/2011

לאחר ששוחחתי עם מספר רופאים הבנתי שבתחום האנדוקרינולוגיה ילדים קיימות שתי אסכולות. האחת הנוטה להתערבות של הרפואה בגדילה (ע"י תרופות/ זריקות וכו')
    והאסכולה האחרת שממעטת להתערב בגדילה.
    יש לי שלושה ילדים כולם היו קטנים, כולם עשו בעיות באוכל אני ובעלי גם לא מנויים על הזן הגדול. 158 ו - 168. הבת הגדולה היום בת 18 גובהה 155 הבת האמצעית בת 14 וגובהה 124 ואת גובהו של בני אני לא זוכרת במספרים אבל הוא הרבה מתחת לעקומה הנמוכה.
    לכולם בזמנים כאלה ואחרים עשיתי צילומי כף יד שמאל ותמיד הם היו קטנים מגילם הכרונלוגי.
    כשפניתי לאנדוקרינולוג הוא אמר שאין מה לדאוג הם עוד יגדלו. אבל אז אמר לי רופא המשפחה שייתכן שפניתי לרופא שהוא מהאסכולה שנוטה לא להתערב בגדילה ואולי כדאי לי להיוועץ עם רופא עם גישה אחרת.

מה דעתכם?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי אסכולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי אסכולות - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    11/10/2011

להתייעץ זה תמיד טוב
    אני לא מכיר את האסכולות שציינת.
    אין ספק שילדים עם מחלה מאובחנת זקוקים לטיפול שבין היתר עשוי לשפר את גדילתם.
    אין וכוח גם שילד נמוך, מתחת לעקומות הגדילה, ו/או עם קצב גדילה איטי דורש ברור.
    "האסכולות" באות לידי בטוי בגישה לילד נמוך שעבר ברור ללא תוצאות - כלומר נמוך מסיבה לא ידועה. חלק מילדים אלו עשויים להגיב לטיפול בהורמון גדילה. זו עובדה שאינה נתונה בוכוח.
    השאלה אם לטפל או לא היא שאלה שאינה רק רפואית, אלא גם אתית, חברתית וכלכלית. במקרים אלו עדיף שההורים יחליטו לאחר שיחה עם הרופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו