מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- האם מצבה מעיד על כך שהתפתחותה הקוגנטיבית תקינה?פרופ` אלי הרשקוביץ24/10/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת שנה וחצי עם תת תריסיות מולדת ואני מעוניינת לשוחח עם הורים לתינוקות או לילדים שנולדו עם תת תריסיות. עד היום לא פגשתי אף אמא שיש לה ילד עם תת תריסיות מולדת ואני ממש מעוניינת להכיר ולשמוע איך הילדים מתפתחים.
הילדה שלי מפותחת נהדר, עירנית, פלפלית, קשקשנית אוכלת נהדר מפותחת מדהים ואני רוצה לדעת האם מצבה מעיד על כך שהתפתחותה הקוגנטיבית תקינה.
היא נולדה עם תת תריסיות TSH300 והיא אוזנה מאוד מהר תוך שבוע מהלידה החלה בטיפול ולאחר שבועיים ירדה והתאזנה. חוץ מבקע טבורי קל ומצהבת קלה שלא הצריכה הישארות בבית החולים או טיפול הכל היה נורמאלי. היא התפתחה מדהים כמו 2 הבנות שלי והכל היא עשתה מהר ונראה שהיא חכמה ותקשורתית מאוד, אך האם למרות זאת תהיה לה בעיה כלשהו מבחינה קוגנטיבית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוקת עם תת תריסיות מולדת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/10/2011לפי מה שאת מתארת לא צפויות בעיות. מחקרים שבדקו את תפקוד ילדים עם תת תריסיות מולדת מצאו כי בגיל בית ספר תפקודם כולל IQ נמצא בתחום הנורמלי של אוכלוסיית הילדים. נמצא הבדל קטן אך מובהק בהשוואה לאחאים של הילדים.
שוב על פי תאורך איני מצפה לבעיות שיצוצו עקב התת תריסיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל קטן??
רוני24/10/2011תודה על התשובה המהירה.....
באיזה תחום ההבדל בד"כ. האם זה יכול להגיע בכל תחום שהוא?? האם ההבדל נובע מפגיעה מוקדמת של תאי המוח השונים בימים הראשונים ללידה? האם הפגיעה היא אקראית או שהיא יושבת על איזור מסויים במוח שנפגע קודם לכן,האם תינוקת שנולדה עם 360 TSH בבדיקת הסקר עדיין נפגעה בשלב העוברי? או בשבוע הראשון לחייה?? סליחה שאני מציפה אותך בשאלות, אך התאום שלה נולד עם תסמונת ויליאמס וגם כך אני מתמודדת עם קושי התפתחותי וגם כך העתיד נראה לי לא ברור אך במקרה שלה אני יודעת בוודאות שהיא מפותחת יתר על המידה ובגן אומרים לי שהיא חכמה ומקשיבה במפגשים ושרה והיא מבינה הכל, יש לה קליטה מדהימה והיא מטפסת על כל דבר אפשרי והיא פעלתנית מאוד. אך האם זה וודאי שתהיה לך בעיה כלשהי בעתיד ????
סליחה על אריכות הכתוב.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדל קטן?? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/10/2011תראי ההבדלים שציינתי מתיחסים להבדלים בין קבוצות של ילדים. במקרה הפרטי שלך מדובר בילדה מפותחת לגילה כך שבאמת איני רואה מקום לחששות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)