התבגרות מוקדמת

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• התבגרות מוקדמת
    אני
    18/03/2013

שלום רב!
    הילד שלי בן 12 ויש לו התבגרות מוקדמת. ואסביר:
    החל מגיל 10 התחילה לו צמיחת שיער סמיך למטה. והחל מגיל 11 התחילה לו צמיחת שפם משמעותית ובולטת ביותר. בגיל 11 וחצי התחילה לו גם צמיחת שיערות בסנטר, וכן הקול שלו התחיל להשתנות. וכיום בן 12 כבר מתחילה לו צמיחת שיער בצדעים, וכן הקול שלו של נער בן 15 לפחות.
    בזמנו לפני כשנה עשינו בדיקת דם וכו', ולא נצפו ערכים חריגים. אבל מאידך המציאות בשטח "זועקת" שהוא חריג. כל סובביו שמים לב לעובדה שהוא מקדים את זמנו, וזה גורם לו גם בעיה חברתית קשה, חברים לועגים לו ועוד.
    מה עושים?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות מוקדמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבגרות מוקדמת - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    19/03/2013

זו לא התבגרות מינית מוקדמת פתולוגית.ההתפתחות שאתם מתארים היא אכן מוקדמת מרוב בני גילו אך עדיין בטווח הנורמה.
    ליתר בטחון הייתי מביאו לבדיקה אצל רופא מומחה בתחום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת האם אין מה לעשות??

אני
    20/03/2013

גם אם נניח שזה לא פתולוגי, אבל בשורה התחתונה הוא נראה חריג ביותר בין כל חביריו וזה כורם לו בעיה חברתית קשה, ועגמת נפש אדירה.
    כך שהשאלה האם בכל זאת שייך לטפל בזה? ואיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת האם אין מה לעשות?? - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    21/03/2013

כאמור, ניתן לראות מומחה - אנדוקרינולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו