תיאוריה מעניינת ?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• תיאוריה מעניינת ?
    דורון
    29/05/2013

שלום רב,
    אני בן 46 ואב ל2 בנות ובן.
    בצעירותי טופלתי בזריקות של הורמון גדילה עקב עיקוב בהתפתחות בהצלחה. גבהתי והתבגרתי.
    שאלה ראשונה - האם התופעה עשויה לעבור בתורשה?
    אני טוען עד היום שהפסקת פעילות הבלוטה אצלי נגרמה עקב מצב נפשי - חוסר רצון לגדול ורצון להשאר ילד ברמה תת מודעת.

בתי בת 8 והחלה בשנה האחרונה להראות סימנים של הפרעת קשב וריכוז. כמו כן נתגלתה אצלה פזילה. באחת העיניים. במקביל - היא נושאת עימה בעייה רגשית שמתבטאת בהתנהגות בעייתית כולל חרדות ועוד.
    לאחר שצפיתי בתכנית TV ולאחר קריאה בעניין הבנתי שהפרעה בפעילות הבלוטה עשויה לגרום לתופעות אלו - האם נכונה התאוריה הזו?

כמו כן - האם חוסר בקשר עם אחד ההורים בילדות המוקדמת עשוי לגרום להפרעה בבלוטות?
    בתי נדמית לי כאילו היא ניהלה בעבר "קרב" על תשומת הלב ועל מקומה ועתה, משהתעייפה, האותות הגופניים מופיעים (כדוגמת פזילה, הפרעת קשב וכו')
    אם אני מדבר שטויות עצור אותי אבל אם קיים סיכוי כזה "אשמח" לדעת עליו.
    תודה מראש !

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיאוריה מעניינת ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיאוריה מעניינת ? - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    29/05/2013

קיים קשר בין הפרעות נפשיות מסוג דיכאון לבין ירידה בהפרשת הורמון גדילה. הסימן העיקרי הוא עצירה בגדילה. מאידך, לא מוכר קשר בין טיפול בהורון גדילה לבין הפרעת קשב.
    חסר בהורמון גדילה יכול להיות משפחתי.
    אם הילדה אינה גדלה טוב, כדאי לראות אנדוקרינולוג, והוא בוודאי ישאל גם על הבעיות הנפשיות שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו