מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שתי שאלות לגבי ההתפתחות המיניתאלון13/03/2014
שלום רב..
רציתי לדעת איך מתנהלת פחות או יותר ההתפתחות המינית, כלומר בשלבים.
זאת אומרת, באיזה שלב של ההתפתחות יש עלייה במסת שריר, מתי צומח שיער ערווה, השתנות הקול, הקפיצה בגובה וכו', וכמה זמן לוקח כל אחד מהתהליכים (בממוצע). קראתי הרבה וראיתי שהקפיצה לגובה מגיעה שנה בערך לאחר תחילת ההתפתחות המינית, אבל מצד שני יש לי הרבה חברים שגבהו פחות משנה לאחר תחילת ההתפתחות ולפני הופעת כל מיני סימניים שלפי מה שקראתי אמורים להיות לפני הקפיצה. הגיוני?
שאלה נוספת
אני בן 16.9 ואני סובל מההתפתחות מינית מאוחרת מאוד.. זאת אומרת שרק לפני חודשיים בערך התחילה אצלי צמיחת שיער בבית השחי ובבושת (עדיין לא סיים כמובן, יש עוד לצמוח), ולפני 4 חודשים בערך התחילו לגדול לי האשכים. מתי אתם מעריכים שאעשה את הקפיצה שלי לגובה? יכול להיות שזה יקרה רק בגיל 19 בערך?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות לגבי ההתפתחות המינית - תגובה
פרופ` זאב הוכברג14/03/2014קפיצת הגובה בבנים מתחילה כשנתיים וחצי אחרי התחלת ההתבגרות. באותו זמן בערך מתחילה עלייה במסת השריר. אתה כמובן אינך יודע מתי התחילה ההתבגרות אצל חבריך, ואולי אפילו לא מתי זה קרה אצלך. הסימן הראשון הוא שהאשכים מתחילים לגדול, ואת זה בד"כ הנערים אינם רואים אפילו על עצמם.
אם אתה כל כך מודאג לגבי ההתבגרות שלך, למה שלא תלך למומחה (אנדוקרינולוג), הוא יבדוק אותך ויגיד לך איפה אתה עומד, והוא גם יוכל לענות לך מה קורה איתך, ולא באופן תיאורטי כפי שאתה קורא בספרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנתיים וחצי? כל כך הרבה?
אלון14/03/2014זאת אומרת שאני אתחיל לגבוה רק בגיל 19?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי להוסיף
אלון14/03/2014שכחתי להוסיף שאני במעקב כבר 3 שנים ברמב"ם, אפילו נפגשתי עמך פעם או פעמיים, וטופלתי בעבר ב9 זריקות טסטוסטרון (הנגלה השניה של הזריקות הופסקה באמצע על ידי הרופא שרשם את הטיפול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)