TSH

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• TSH
    יוסי
    14/08/2015

שלום רב,
    ברצוני לברר לגבי ערך TSH גבוה מאד 41, אך ערך T4 בגדר הנורמה ,, למרות כל זה , הרופא רשם תרופה אלטרוקסין ,,!! אינני מצליח להבין מה הקשר ???
    אפשר הסבר ?
    תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TSH - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    14/08/2015

הרופא צודק והחולה צריך קרוב לוודאי טיפול, אם כי כמובן שאין לפני כל הנתונים. רפואה ובמיוחד אנדוקרינולוגיה זה יותר מורכב מהשוואת הערך לנורמה. כמובן שאין דרך לתת כאן הסבר מפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

אמיר
    14/08/2015

תודה רבה על התשובה אך עדיין אני לא הבנתי , מעוניין להבין למה בבקשה.! אני אח מוסמך במקצועי שנתיים וותק.

ידוע כי TSH , FSH , LH ועוד , מופרשים מההיפופיזה הקדמית ,
    כאשר אנחנו אומרים שיש היפר/היפו תירודאזם ראשוני הכוונה שיש בעיה בבלוטת התריס עצמה . למשל היפרתירודאזם ראשוני יהיה טווח גבוהה של T3T4 ורמת TSH תהיה נמוכה היזון חוזר , וזה הפוך במצב של היפותירודאזם ראשוני .

כאשר זה שניוני אז אנחנו מדברים על ההיפופיזה עצמה , למשל היפרתירודאזם שניוני זאת אומרת הפרשת יתר של TSH ללא בקרה , במצב זה T3T4 תקנים או גבוהים מעט אך TSH גבוהה במיוחד .

במקרה ויש רמה גבוהה של TSH עם ערך תקין של T3T4 זאת אומרת שיש הפרשת יתר של tsh על מנת לגרות את בלוטת התריס לשחלף ל T3T4
    אך מה מטרת האלטרוקסין במקרה זה כאשר רמת T3T4 בטווח הנורמה כנראה הבעיה מהפרשת היתר של TSH וזה צריך את הטיפול ?
    ידוע לי גם שיש תרופות אשר גורמות להפרשת יתר של TSH .
    אודה לך את תסביר לי את זה בבקשה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    23/08/2015

בקיצור רב: כשt4 נמוך הtsh צריך להיות גבוה. אם הtsh לא גבוה, אז זה סימן שההיפופיזה לא מגיבה כראוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו