מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- TSHיוסי14/08/2015
שלום רב,
ברצוני לברר לגבי ערך TSH גבוה מאד 41, אך ערך T4 בגדר הנורמה ,, למרות כל זה , הרופא רשם תרופה אלטרוקסין ,,!! אינני מצליח להבין מה הקשר ???
אפשר הסבר ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH - תגובה
פרופ` זאב הוכברג14/08/2015הרופא צודק והחולה צריך קרוב לוודאי טיפול, אם כי כמובן שאין לפני כל הנתונים. רפואה ובמיוחד אנדוקרינולוגיה זה יותר מורכב מהשוואת הערך לנורמה. כמובן שאין דרך לתת כאן הסבר מפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
אמיר14/08/2015תודה רבה על התשובה אך עדיין אני לא הבנתי , מעוניין להבין למה בבקשה.! אני אח מוסמך במקצועי שנתיים וותק.
ידוע כי TSH , FSH , LH ועוד , מופרשים מההיפופיזה הקדמית ,
כאשר אנחנו אומרים שיש היפר/היפו תירודאזם ראשוני הכוונה שיש בעיה בבלוטת התריס עצמה . למשל היפרתירודאזם ראשוני יהיה טווח גבוהה של T3T4 ורמת TSH תהיה נמוכה היזון חוזר , וזה הפוך במצב של היפותירודאזם ראשוני .
כאשר זה שניוני אז אנחנו מדברים על ההיפופיזה עצמה , למשל היפרתירודאזם שניוני זאת אומרת הפרשת יתר של TSH ללא בקרה , במצב זה T3T4 תקנים או גבוהים מעט אך TSH גבוהה במיוחד .
במקרה ויש רמה גבוהה של TSH עם ערך תקין של T3T4 זאת אומרת שיש הפרשת יתר של tsh על מנת לגרות את בלוטת התריס לשחלף ל T3T4
אך מה מטרת האלטרוקסין במקרה זה כאשר רמת T3T4 בטווח הנורמה כנראה הבעיה מהפרשת היתר של TSH וזה צריך את הטיפול ?
ידוע לי גם שיש תרופות אשר גורמות להפרשת יתר של TSH .
אודה לך את תסביר לי את זה בבקשה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/08/2015בקיצור רב: כשt4 נמוך הtsh צריך להיות גבוה. אם הtsh לא גבוה, אז זה סימן שההיפופיזה לא מגיבה כראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)