מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילדה בת 10 נמוכה ורזהמורן17/08/2015
בוקר טוב,
הבת שלי בת 10, נמוכה. אמנם ישנן מעט בנות בגובה שלה בכיתה אבל גם אחד ההורים שלהם לפחות נמוך מאוד. אנחנו גבוהים. אני 1.72 , בעלי 1.85, והסבא והסבתא גם לא נמוכים (מעל 1.70). לפני שנה וחצי ביצענו צילום כף יד שיצא: גיל כרונולוגי - 8 ו-6 חודשים, גיל עצמות מתאים ל- 7 ו-10 חודשים. נמצא בטווח 0.9 - לסיכום נרשם: בגדר הנורמה. - זה היה לפני שנה וחצי.
בגלל שהילדה לא הייתה אוכלת הרבה והיא מאוד רזה קיבלנו רק סירופ להגברת התאבון. בשנה וחצי האלה הילדה לא הסכימה לשתות את הסירופ אבל התחילה לאכול ממש ממש יפה. למרות זאת נשארה מאוד רזה (היא בת 10 שוקלת 24) ונמוכה. כמו-כן בחמישה חודשים האחרונים החלה התפתחות מינית, ניצני חזה החלו לגדול אבל בחמישה חודשים הללו גדילת החזה (קצב הגדילה) היה מהיר בהשוואה שאני עושה לחברות הכיתה שלה שניצני החזה שלהן התחילו אצלן לפני שהתחילו אצל הבת שלי אבל גודל החזה שלה עבר אותן. אני חוששת מאוד שתתפתח מהר ותקבל מחזור מהר ותישאר בגובה הקיים המשלב גם רזון ממש קיצוני (זאת למרות שהיא אוכלת מאוד יפה ואפילו הרבה דברים משמינים). התורים לאנדוקרינולוג רחוקים מאוד (לעוד חצי שנה), מה אני יכולה לעשות בינתיים? האם ישנו איזה תוסף תזונה אשר יכול לסייע להשפעה על גובה הילדה (היא לא אוכלת פירות וירקות) והאם ישנם בדיקות שכדי לי לבצע לה כך שאגיע לאנדוקרינולוג עם כל הבדיקות הדרושות ולא אחכה לתור ואז אקבל בדיקות ושוב תעבור חצי שנה. אני חוששת שנאחר את המועד והילדה תישאר כל כך נמוכה ורזה. האם לפי תוצאת צילום כף היד (אותה פירטתי לעיל) יכולה לעזור בחישוב הגובה אליו תגיע הילדה? כיצד נעשה החישוב.
תודה רבה על העזרה
זיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10 נמוכה ורזה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/08/2015כמובן שאין דרך ליעץ לכם ללא בדיקת הילדה וכל הנתונים, אך על פניו הכל נשמע בסדר וקורה כמו שצריך לקרות בגיל זה. הורים אינם צריכים להגביה את ילדיהם הבריאים או לשנות את תהליך ההתבגרות שלהם. אין גם צורך לחכות לאנדוקרינולוג העסוק (אצל רובם לא מחכים 6 חדשים). דברו על כל זה עם רופא הילדים עוד השבוע והוא יוכל לאמר אם יש צורך באנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)