האם לקבוע תור לאנדוקרינולוג

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• האם לקבוע תור לאנדוקרינולוג
    אמא מודאגת
    18/11/2015

ערב טוב,
    ראשית, רציתי לומר כל הכבוד על התשובות המאוד מושקעות:-)
    הילדה שלי כיום בת חמש ושבעה חודשים, גובה כ-122 ס"מ, משקל -22-23 ק"ג (אבא מאוד גבוה 195 ס"מ)
    הייתה במעקב מגיל 6 חודשים עקב שיעור באזור הפוביס (שלדעתי נבע ממשחה סטרואידית). לקראת גיל שנתיים שוחררה ממעקב באנדוקרינולוגיה ילדים עם הסיכום הבא:
    גדילה עקבית באורך ומשקל. ממופלזיה קטנה, שיעור מינימלי בפוביס, אנדרוגנים וגיל עצמות תקינים. ההמלצה: מדידה אחת ל-6 חודשים. במידה ומאיצה אחוזונים, תחזור.
    לא עשיתי לה מדידות של אחוזונים, ובאופן מקרי, לפני כמה ימים בעקבות בדיקה כלל לא קשורה לנושא, רופאת הילדים בקופת חולים ראתה את הפלומה באזור הפוביס (שאגב, היום היא כמעט בלתי נראית לעומת מה שהיה בגיל חצי שנה...) וגם את ניצני השדיים (שאגב, כבר היו בגיל חצי שנה אבל ייתכן וקצת גדלו מאז) והמליצה על צילום כף יד.
    היום ביצעתי את הצילום. התשובה הייתה גיל עצמות לפי G&P כ- 7.5 שנים (הילדה כאמור בת חמש ושבעה חודשים). אגב, בגיל שנה ועשרה חודשים (הפעם האחרונה שבה היינו אצל אנדוקרינולוג) הגובה שלה היה 85 ס"מ והמשקל 12 ק"ג.
    התשובה מאוד הלחיצה אותי. האם שוב עלי לחזור לאנדוקרינולוג? אני נורא חוששת מכל מיני טיפולים הקשורים להתבגרות מוקדמת ומעדיפה לא להיכנס לזה. יש לציין כי אין לה שיעור בבית השחי (בקיץ בחולצות כן הרגשתי ריח זיעה, עכשיו בחורף זה כמעט נעלם), הפלומה באזור הפוביס כמעט בלתי נראית. מה הייתם ממליצים לי לעשות? המון תודה וסליחה על הטקסט הארוך.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לקבוע תור לאנדוקרינולוג - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    18/11/2015

הכלל הוא שכשיש לילד בעיה רפואית הולכים איתה לרופא/ת הילדים. הם יודעים מתי נחוץ ייעוץ של מומחה לאנדוקרינולוגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו