טסטוסטרון נמוך, מתלבט כיצד לפעול

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• טסטוסטרון נמוך, מתלבט כיצד לפעול
    איתמר
    17/02/2016

שלום רב.

אני נער בן 18. טופלתי עד לפני שנתיים בערך ברמב"ם עקב עיקוב בגדילה וטופלתי בזריקות טסטוסטרון לתקופה של כמה חודשים, שהופסקו לאחר שרמות הטסטוסטרון התאזנו.

מאז כבר עברו מים בנהר, אבל בחודשים האחרונים הייתה לי תחושה שרמות הטסטוסטרון שלי נמוכות. הסתמכתי בעיקר על העובדה שרמות השיעור שלי בבית השחי לא מאוזנות (אחד שעיר במקצת והשני כמעט ולא), שיעור הפנים שכמעט ולא קיים, שיעור כללי שמאוד דליל. כאילו עדיין לא לגמרי מפותח. לעיתים אני חש גם עצבני או מדוכדך.

בכל מקרה, עשיתי בדיקת טסטוסטרון אתמול ולהלן התוצאות:

LH: 3.8
    FSH: 3.33
    TESTOSTERONE TOTAL: 5.27

התוצאות הן בגדר הנורמה, אבל נמוכות. בעבר רמת טסטוסטרון נמדדה כ6.4, אך הרופא המטפל ברמב"ם אמר כי גם זאת תוצאה נמוכה יחסית לגילי, ושבגילי רמת הטסטוסטרון אף צריכה להיות מעל הנורמה.

רציתי לדעת אם אתה חושב שיש איזשהו מקום לטיפול או לבירור נוסף, בהסתמך על מה שהצגתי.

תודה מראש, איתמר

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טסטוסטרון נמוך, מתלבט כיצד לפעול - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    19/02/2016

שלום איתמר,
    רמת הטסטוסטרון באמת קצת נמוכה. אני מציע שתקבע תור ברמב"ם ותשאל אותם האם הרמה הזאת מתאימה לך בהתחשב בטיפול שקבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, עוד שאלה

איתמר
    20/02/2016

אני כבר לא מטופל ברמב"ם בשנתיים האחרונות, כלומר הפסקתי את המעקב. אני אקבע תור לרופא המשפחה ואשאל אותו מה הוא מציע לעשות.

העניין הוא שאני מתגייס עוד כחודש.. האם יש משהו שניתן בכל זאת לעשות? האם יש אפשרות להשתמש בג'ל טסטוסטרון במהלך הצבא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, עוד שאלה - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    25/02/2016

יש גל טסטוסטרון, אבל לפני שנותנים טיפול חשוב לדעת למה הרמה נמוכה.
    לדעתי יהיה לך קשה בצבא עם טסוסטרון נמוך. תחשוב אולי על דחיית הצבא עד סיום הברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי רמת הטסטוסטרון

איתמר
    25/02/2016

אתה חושב שרמת הטסטוסטרון שלי נמוכה עד כדי מצב שהיא תפריע בשירות? איך לדעתך ההפרעה תתבטא?

ומה הרמת טסטוסטרון הממוצעת לנער בגילי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי רמת הטסטוסטרון - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    26/02/2016

לא אוכל להמשיך לייעץ לך ברשת.
    את השאר תצטרך לעשות בפגישה עם אנדוקרינולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו