בן 13 וחודשיים-באיזה שלב הוא בהתבגרות המינית

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בן 13 וחודשיים-באיזה שלב הוא בהתבגרות המינית
    עדי
    30/10/2016

שלום,
    הבן שלי בן 13 וחודשיים. לאחרונה מאד התעבתה לו פלומת השפם ויש לו כבר שיעור בבית השחי (עדיין לא מלא אך בהחלט נראה לעין) גובהו 161 ס"מ. תמיד היה סביב אחוזון 50 עד 70 בגובה. שוקל 43 ק"ג.
    יש לי בת קטנה בת 9.5 בבית שמטופלת בהורמון גדילה ללא חוסר בהורמון גדילה שהחלה לאחרונה טיפול לעיכוב התפתחות מינית על מנת לא לפגוע בקומה הסופית.
    השאלה דווקא לגבי הבן, האם לפי המידע שמסרתי ניתן לשער באיזה שלב הוא בהתפתחות המינית? ידוע לי שרק אנדוקרינולוג יוכל לתת לי תשובה וודאית אך לא נראה לי הגיוני לקחת נער באחוזון 50 לבירור גדילה (לא רוצה להכניס לו פחדים לראש כיוון שכבר יש בבית ילדה עם בעיית גדילה). אני שואלת כיוון שחוששת שכרגע הוא באחוזון 50 אבל מתקדם בבגרות המינית ויהיה נמוך.
    תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור

פרופ` זאב הוכברג
    02/11/2016

שלום עדי,
    את צודקת שלא נחוץ ברור כשהכל בסדר. אי אפשר לאמר לפי המידע הזה באיזה שלב של התבגרות נמצא הילד. זה לא חלק מגידול ילדים רגיל, ועדיף לא להתערב, וגם לא לבדוק. ילדים לא אוהבים שמסתכלים להם לתוך המכנסיים בגיל זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו