מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ערכים גבוהים בבדיקה לבלוטת התריס אצל תינוקתאילת07/11/2016
שלום :)
לפני שבועיים ילדתי בת ב"ה במשקל 3400 הריון תקין כל הבדיקות במהלך ההריון היו תקינות.
לידע כללי אני מטופלת בכדורים של יוטרקס 125 ג' ביום.(כדור של 100 וחצי כדור של חמישים) מטופלת כבר כ 10 שנים.
לקטנה שנולדה עשו בדיקת דם בגלל שאני עם בעיה בבלוטת התריס ואלה היו התוצאות:
tsh 10.60
t3-free 6.1
t4-free 34.1
בבי"ח אמרו לי לחזור על הבדיקה פעם נוספת בעוד מס מים.
רציתי לשאול.
1. באופן כללי מה זה בכלל אומר אם יש ערכים גבוהים? איך זה משפיע על ילדים בגיל הזה?
2. ראיתי איפשהוא באחד האתרים ברשת , שעד חודש הערכים משתנים ויכולים לרדת משו כזה שזה בגלל הורמונים מהלידה. אז מתי כדאי לחזור על הבדיקה?
היא רק נולדה כבר לעשות לה בדיקת דם :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי טירואיד
פרופ' אלי הרשקוביץ09/11/2016לא ברור לי מתי נלקחה הבדיקה וזה חשוב כי בשעות הראשונות לאחר הלידה ערכי T4 T3 גבוהים וכך גם ה TSH .
הייתי מברר את ערכי בדיקת סקר הילוד של התנוקת באתר משרד הבריאות ואם הם תקינים לא הייתי עושה פעולה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אילת10/11/2016בדיקת הדם נלקחה שהיא הייתה בת יומיים.כך רשום לי על דף התוצאות..
בדיקות הסקר לפי האתר של שרד הבריאות הן תקינות.
אז הבדיקה לא נלקחה מיידית לאחר הלידה רק בבוקר יום השחרור.
מדוע אם בדיקות הסקר תקינות לא היית עושה בדיקה נוספת?
האם יש קשר בין הדברים?
מה ההשפעה של ערכים גבוהים על תינוקות?
אשמח לתשובתך
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
,תפקודי טירואיד
פרופ' אלי הרשקוביץ14/11/2016אני סבור שאין משמעות לערכים הגבוהים כיון שהם נלקחו ב 24 -36 שעות לאחר הלידה . אז הנורמות אחרות.
ניתן לחזור על הבדיקה בגיל שבועיים כדי להיות בטוחים לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
אילת14/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)