מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- גובהי הסופי - ילד בן 13 וחצינדב07/07/2017
שלום פרופסורים, אני ילד בן 13 ושבעה חודשים עם הפרעת אכילה מזה כשנה וחצי. בגיל 12 ירדתי ממשקל 45 למשקל 38, היה לי בעיות בדימוי גוף וכל זה. גובה 1.52 . בגיל 12 וחצי לערך, עליתי במשקל 9 קילו תוך זמן קצר מאוד ביחידה לטיפול יום להפרעות אכילה, עליתי בגובה בצורה מרשימה (4 ס"מ תוך חודשיים) ואז חלה הידרדרות שוב וירדתי חצי מזה (ל - 43 ק"ג).
לפני ההידרדרות עשיתי צילום כף יד לגיל עצמות בגיל 12 ותשעה חודשים - תוצאה גיל עצמות 12 וחצי.
המצב שלי לא היה ממש טוב. אבל כעבור חצי שנה מצילום כף היד האחרון - עשיתי עוד צילום כף יד בגיל 13 ושלושה חודשים - תוצאה גיל עצמות 14. דבר לא ממש הגיוני שגיל העצמות גדל בשנה וחצי במשך חצי שנה.
גובהי בגיל 13 ושלושה חודשים היה 1.58 מטר.
במשך תקופה זו עליתי במשקל ממשקל 43 למשקל 47.5. מאוד חששתי לגובה שלי, אז עליתי במשקל מהר יחסית (ולא היה לי ממש טוב עם זה). חשבתי שאם גיל העצמות שלי גדל ביחסית מעט זמן הרבה אז בעוד כמה זמן שאני לא יאכל טוב גיל העצמות שלי יגיע לשיאו ואני אפספס את הגובה שלי. ובאמת לפני חודש עשיתי צילום כף יד נוסף מהוראות רופא המשפחה שלי ויצא לפתע גיל עצמות 13 וחצי. דבר לא ממש הגיוני. שגיל העצמות "נפתח".
או שהגוף שלי מיוחד, או שהרדיולוג לא בדק טוב.
אני צירפתי לכם תמונה של הצילום כף יד של לפני חודש. תוכלו לפענח אותו בעצמכם ולהגיד לי בערך מה אתם חושבים?
אני נשארתי אותו גובה כמו לפני ארבעה חודשים (1.58) - וירדתי באחוזון הגדילה.
מאז העלייה השנייה במשקל ירדתי שוב קצת ושוב החלה הידרדרות.
האם, לדעתכם , אם אני יעלה עוד במשקל ואשמור על זה להרבה זמן אני אגבה עוד הרבה?
כרגע אני נמצא במחלקה להפרעות אכילה בבית חולים תל השומר (ספרא) אחרי הרבה זמן שחיכיתי ברשימת ההמתנה. אני מודע למצבי שאם אני לא יאכל אז אני אפספס את הגובה שלי, אבל יש לי פחד לעלות שוב במשקל ומן הסתם להשמין (במחלקה לא עושים ספורט עד שמגיעים למשקל יעד) - ואז תהיה שוב הידרדרות.
תוכלו להציע לי מה לעשות? אני ממש אובד עצות וקשה לי. ולמשפחתי.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקר, הצלום מראה שעוד תגדל הרבה
פרופ` זאב הוכברג07/07/2017נדב, אי אפשר לקבל יעוץ רפואי ברשת. אתה מוכרח לדבר על כל השאלות החשובות האלה עם הרופאים שמטפלים בך, וכדאי שיהיה מעורב גם אנדוקרינולוג שמומחה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה פורום אנדוקריולוגיה ילדים - למה אי אפשר?
נדב08/07/2017למה לא ניתן לקבל יעוץ ברשת? הרי אתם עונים פה לכל שאלה ולפעמים בהרחבות... זה מאוד חשוב לי שתענו לשאלתי.
לפחות תפענחו את צילום כף היד שלי מהשאלה הקודמת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשת לא מקבלים יעוץ רפואי
פרופ` זאב הוכברג12/07/2017כאן רק מייעצים לאן לפנות ואיך לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)