מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התבגרות מינית מהירה ופגיעה בגובהיובל22/10/2017
אני מכיר את המושג של התבגרות מינית מוקדמת שמוגדרת עבור בנים כהופעת סימני מין לפני גיל 9, אולם מעניין אותי אם ישנו מצב רפואי שפוגע בגובה הסופי שבו ההתבגרות המינית מאוד מהירה?
אספר על עצמי, בערך בגיל 11 התחלתי להרגיש שינויים של התבגרות בגופי-גדילה מואצת לגובה, הופעת שיעור בפנים, קרי לילה וכו'. הקול התחלף לי כבר בגיל 12 וגם קרי לילה ייתכן והיה מעט לפני גיל 12, בשנתיים גבהתי ב20 ס"מ ככה שבגיל 13 כבר הייתי 1.66 בגובה. הגובה שלי היום הוא 1.73 ואני זוכר שהגעתי לזה כבר בגיל 14 ומאז הסתיימה גדילתי. בכל המובנים. שיער הפנים שלי היה מאוד מפותח כבר בגיל 13 והיה לי זקן.
האם התבגרות מהירה שכזאת אפילו שהתחילה לאחר גיל 9, היתה יכולה לקפח בגובה הסופי? גיל העצמות שלי ממש רץ קדימה כנראה רק שאף אחד לא טרח לשלוח אותתי לבדיקה כי ראו שאני ממשיך לצמוח. גובה הורי: אבא-179, אמא 1.60 ככה שהפוטנציאל הוא באיזור 176-177, על הנייר אני בטווח הגנטי אך אני מרגיש שפספסתי כמה סנטימטרים בגלל ההתבגרות המהירה.
מה דעתך ד"ר? האם מתערבים במצבים בהם גיל העצמות מתקדם בקצב של שנתיים במשך שנה? 20 ס"מ זה הרבה תופסת לשנתיים של צמיחה, נתקלת במקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התבגרות מהירה
פרופ' אלי הרשקוביץ31/10/2017יש בהחלט מצבים כאלו אך לא מקובל להתערב בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)