סיוע בפענוח תוצאות בלוטת התריס, נוגדנים

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• סיוע בפענוח תוצאות בלוטת התריס, נוגדנים
    יונית
    11/11/2017

שלום רב
    ילדה בת 10, בריאה.
    בת לאב עם טייפ 1 ואח בן 3.5 טייפ 1.
    אודה על סיוע בפענוח תוצאות בדיקות הדם שלה:
    Islet Cell Ab
    גדול מ500 U/ml
    המוגלובין מסוכרר 5.3, סוכר בצום 90.
    tsh0.08
    ft4 18.2
    ft3 13.29
    הבדיקות נעשו כבדיקות בשגרה, על מנת לעקוב אחד התפתחות נוגדנים. כטיפול מנע מקבלת ויטמין d בכמות גדולה, אומגה 3 ופרוביוטיקה, כדי לשמור על מערכת החיסון.
    אודה לך על עזרה בפענוח הבדיקות הנ"ל.
    ומענה על מס שאלות:
    האם תוכל לומר לי מהי הכמות המומלצת המירבית של ויטמין d שכדאי לתת לה על מנת להגן על מע החיסון (כיום הערך של ויטמין d הוא 50). שוקלת 40 קילו.
    האם המצאות נוגדנים הינה סבירות ודאית להתפתחות טייפ 1 או שישנם אנשים עם נוגדנים שלא פיתחו סכרת?
    האם יש מחקר בארץ שעוסק בנושא זה ותוכל לחבר אותי אליו?
    מה בקשר לבלוטת התריס? האם יש טיפול תרופתי או תזונתי שיכול לסייע בנושא זה? הערכים מעידים על בעייתיות, האם זה קשור להמצאות הנוגדנים?
    אני מודה לך מאד על ההתייחסות וההתנדבות שלכם לסייע לאוכלוסיה בפורום זה.
    בברכה, יונית

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות

פרופ' אלי הרשקוביץ
    21/11/2017

לבתך יש יתר פעילות קלה של בלוטת המגן . נדרש מעקב אחר סימנים קלינים ומומלץ על בדיקה חוזרת
    המצאות נוגדן לתאי הלבלב בטיטר כה גבוה עם רקע משפחתי מעידה שהסיכון להופעת סכרת גם אצלה קיים אך בהעדר מידע אודות קיום או העדר נוגדנים אחרים מקשה על כימותו
    לא מקובל באופן שגרתי לבדוק את הנוגדנים לתאי לבלב אלא במסגרת מחקר שתכילתו לבדוק טיפול מניעתי לסכרת.
    הטיפולים שהזכרת לא הוכחו כיעילים באופן חד משמעי.
    נסי לפנות לפרופ' נעים שחאדה מנהל מערך הסכרת ברמב"ם אודות השתתפות במחקר מניעתי
    יש מידע על מחקרים כאלו גם
    WWW.CLINICALTRIALS.GOV חפשי בערך סכרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו