מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- הפרעות גדילהמיטל20/05/2008
בני בן 3 בגובה 88 ומשקל 11 ק"ג נמצא במעקב לברור הורמוני גדילה בדיקות דם אחרונות הראו תוצאות של סוכר נמוך 51 ו- gpi 1 בערך 29 לאחר תוצאות אלו ובדיקות נוספות שעבר הוחלט לעשות לו טסט של גלוקגון בגלל שהסוכר נמוך נאמר לי שיש סיכון שהילד יגיע בבדיקה למצב של חוסר הכרה ולכן אני פוחדת לעשות לו את הטסט ברצוני לדעת האם באמת יש מקום לחשש והאם כדאי לבצע את הטסט צילום כף יד תואם לגילו ובלוטת התריס תקינה יש לציין שמאז שהיה עובר ביום הראשון שגילו הריון הוא היה קטן לגיל העובר אחר כך היתה התפתחות תקינה של הריון ובשבוע 33 היתה הפרעה בגדילת העובר וכל פעם ניסו לחכות שיגדל כך נמשך עד שבוע 40 ובזרוז הוא נולד במשקל 2400 ומאז שנולד קצב גדילתו איטי עולה בקושי במשקל וכך בגובה אנחנו ההורים לא הכי גבוהים אמא 1.58 אבא 1.75 אני מקווה שנתתי תמונת רקע מספיקה כדי שתוכלל לתת לי את חוות דעתך בתודה מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון להודעה קודמת
מיטל20/05/2008טעיתי ברישום הבדיקה התכונתי ל - igf 1 בתוצאות הבדיקה 29
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/05/2008הפיגור בגדילה התוך רחמיתוגיל עצמות תואם לגיל כרונולוגי אינם תומכים בחוסר בהורמון גדילה כיון שהורמון הגדילה אינו חיוני בגדילת העובר והתינוק (עד גיל 6-9 חודשים).
ילדים עם חוסר בהורמון גדילה מופיעים עם גיל עצמות צעיר לגילם. רמות IGF שציינת אינן ברורות לי (באיזה גיל נבדקו ומהן היחידות ?), מכל מקום רמות נמוכות אינן אבחנתיות לחוסר בהורמון גדילה שכן IGFI מושפע מגורמים שונים
אולם תיתכן כמובן בעיה משולבת ולכן אני סבור שיש מקום לבדוק את הפרשת הורמון גדילה בתבחין.
"חוסר הכרה" בזמן טסט גלוקגון הוא נדיר ונובע אכן מירידה חדה ברמות הסוכר. הילד נמצא במעקב בכל זמן הטסטובמהלכו עוקבים כמובן גם אחר רמות הסוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)