מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- חשש ל-NCAH בילדה בת 4מיכל30/07/2018
שלום רב,
לאחר שהבחנו בשיעור יתר (לא מיני) - בעיקר בגב ובידיים אצל בתנו ומשום ששנינו מאד לא שעירים, נעשתה בדיקת דם ראשונית בקופת חולים שהראתה SHBG ברמה של 182 ננומול/ל׳ ו- .17OH-prog ברמה של 6.6. מציינת שכל שאר הבדיקות היו תקינות, לרבות גיל עצמות, ואין כל סימני התבגרות מיניים. מציינת שבתנו היא באחוזון 90 בגובה, אך האנדוקרינולוגית הסבירה שהיא חושבת בנסיבות העניין שנראה שמדובר בגנטיקה (בן הזוג שלי גבוה - 1.9 מ׳).
ביצענו את בדיקת ה-ACTH לפני מס׳ ימים, ובינתיים כבר התקבלו תוצאות חלקיות של הקורטיזול - במצב 0 הרמה הראשונית היתה 416 ננומול/ל׳, אחרי 30 דקות עלה ל-687 ננומול/ל׳, ואחרי 60 דקות 629 ננומול/ל׳. כל שאר הבדיקות, לרבות תפקודֿי כבד, אוסמולריות בדם ובשתן וכו׳ - תקינות גם הן.
ברור לי שאין מנוס מלהמתין לתוצאות הסופיות, אבל כיוון שזה ייקח עוד למעלה מחודש - האם ניתן לראות בתוצאות הללו אינדיקציה חיובית לשלילת NCAH?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NCAH
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2018ערך 17OH-prog של 6.6 בבסיס מחשיד לאבחנה הזו
אם התוצאה חוזרת על עצמה גם במבחן הגרוי הייתי משלים את הברור על ידי בדיקה גנטית ביחוד אם אתם ממוצא אשכנזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)