איבחון תנגודת לטסטוסטרון

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• איבחון תנגודת לטסטוסטרון
    אהרון
    28/05/2008

שלום רב,

אמנם אני בן 22, הומלץ לי ע"י אנדרולוג באיכילוב להתייעץ אם אנדו ילדים בקשר לבעייתי.

לדעת הרופאים יש אצלי חשד לתנגודת לטסטוסטרון. מכיוון שיש לי סימפטומים של היפוגונדיזם אך רמות ההורמונים תקינות. הסימפטומים הם: גינקומסטיה, השמנה (למרות היותי בדיאטה כמה שנים), שיעור פנים דל, גלי חום, בעיות בתפקוד מיני, עייפות, ותופעות נפשיות כמו רגישות וקשיי ריכוז. איברי המין מפותחים כך שהחשד הוא לתנגודת קלה.

ביקרתי אצל אנדוקרינולוגים למבוגרים אך לטענתם הם אינם יודעים איך לאבחן את התופעה.

אז שאלתי היא: האם אתה יודע מהן הבדיקות הנחוצות לאיבחון "תנגודת לטסטוסטרון"? ואם כן תוכל בבקשה לומר לי מהן?

תודה רבה!
    בברכה, אהרון

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון תנגודת לטסטוסטרון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ANDROGEN INSENSETIVITY

פרופ' אלי הרשקוביץ
    29/05/2008

השם בכותרת הוא השם הנכון "לתנגודת בטסטוסטרון"
    בצורה הקשה יש בזכרים מופע חיצוני של אברי מין נקביים.
    בצורות החלקיות יש התפתחות זכרית לקויה וחלקית של אברי מין .
    רמות הטסטוסטרון בגילך הן גבוהות כמו גם רמות ה LH

התאור שתארת אינו מתאים לדעתי לתנגודת "קלה" לטסוסטרון יתכן שההשמנה גרמה ליצור מוגבר של הורמוני מין נשיים מטסטוסטרון ברקמת השומן דבר שהביא להגדלת שדיים

אבחון של תנגודת מעין זו יעשה שלוב של בדיקות הורמונליות ובדיקת הגן לקולטן של הטסוסטרון והדגמת מוטציה עליו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לגן הקולטן

אהרון
    05/06/2008

האם אתה יכול בבקשה לומר לי איפה עושים בדיקה לגן הקולטן? הרופאה שביקרתי אצלה אמרה שלא עושים אותו בארץ, האם זה נכון?

תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עטשים זאת באינטרנט

פרופ` זאב הוכברג
    06/06/2008

יש לההתייעץ עם אנדוקרינולוג שיבדוק את הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו