נטילת הידרוקורטיזון והחלשת מערכת חיסון לאור הקורונה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• נטילת הידרוקורטיזון והחלשת מערכת חיסון לאור הקורונה
    אלינור
    20/03/2020

שלום, בתי מטופלת בהידרוקורטיזון מיולי 2019 כ1.1 מ"ג ביום שמחולק לשלוש מנות (3/4כדור בבוקר, 1/4 כדור בצהריים וחצי כדור לפני השינה) עכשיו עם המצב של הקורונה אני שוקלת להפסיק את הטיפול, כי זה מחליש את המערכת החיסונית ושם אותה בקבוצת הסיכון. איך כדאי לעשות זאת? תוך כמה זמן זה מוציא אותה מקבוצת הסיכון? (כמה זמן עד שהגוף "שוב בריא") חשוב לי לציין כי התחלנו טיפול בגלל שהגוף שלה מייצר עודף הורמונים גבריים, תודה מראש.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורונה וסטיפול בסטרואידים

פרופ' אלי הרשקוביץ
    22/03/2020

אנא קראי את תשובתי מהיום באותו נושא לרינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלינור
    22/03/2020

תודה על המענה, אבל אצל ביתי המצב שונה כי במקרה שלנו לא מדובר בתרופה שמצילה חיים. אני יודעת שבמידה של חום יש צורך לשלש את הכמויות גם אם לוקחים אקמול השאלה היא אם חלילה נדבקים בקורונה לא יהיה מאוחר מידי להפסיק את השימוש? דבר אחרון האם מינון יומי של 1.1 מ"ג נחשב למינון גבוה??

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרוקורטיזון וקורונה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    23/03/2020

שלום רב
    ראשית איני בטוח לגבי המנון שאת מתכוונת. כדור הידרוקורטיזון סטנדרטי מכיל 10 מג כך שבתך מקבלת בסך הכל 12.5 מג ליום. זהו מנון החזקתי.
    שנית אין הוכחה שטיפול בסטרואידים מחמיר את מצב חולי הקורונה בטח לא במינון שציינת
    אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא שנתן לך את הטיפול אודות חששותייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו