בן שנתיים בעל קומה נמוכה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים בעל קומה נמוכה
    מ
    15/11/2021

הי, הבן שלי בן שנתיים, אחוזון 1 בגובה. לא תמיד היה כך אבל תקופה ארוכה מאוד שכן. אוכל בסדר והמשקל בסדר (רזה אבל גם אנחנו רזים). הגובה שלי 1.65, ושל בעלי 1.83, כך שהגובה שלו ממש לא תואם את הגנטיקה. נבדק לצליאק וכו' - הכל תקין. עשה צילום עצמות כף יד (*מקדים* את גילו ב-8 חודשים, מניחה שזה בתחום הסביר?). בבדיקת בלוטת התריס - יש מה שקראתי שנקרא subclinical hypothyroidism. טרם היה לנו תור לרופאה לגבי זה אבל ממה שקראתי יש מחקרים שמראים שטיפול באלטרוקסין גם במצב כזה יכול מאוד לעזור ולתרום לגובה, מאידך, הרופאה לא יצרה איתנו קשר לאחר הגעת התוצאות. גם לא הפנו אותנו לבדיקות נוספות, הורמון גדילה וכיו', ואני מרגישה שהרופאה שאננה. במיוחד לאור כך שאני קוראת ושומעת על ילדים צעירים עם פוטנציאל גנטי קטן יותר שמקבלים טיפול בהורמון גדילה.
    האם יש טעם להתייעץ עם רופא נוסף? האם מצב כזה יכול להצדיק טיפול בהורמון גדילה? ואם כן, כבר עכשיו?
    חשוב לציין שגם הבת הגדולה יותר (בת 5) חוותה ירידה באחוזוני הגובה וכיום יציבה על אחוזון 20 או משהו כזה, אני לא בטוחה. מאידך, גם היא היתה צפויה להיות גבוהה יותר לאור הגנטיקה המשפחתית. מאחר שהיא בת, זה קצת פחות מטריד אותנו...

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים בעל קומה נמוכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קצב הגדילה נשמר או שהוא שובר את עקומות הגדילה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    16/01/2022

אני מצטער על התשובה המאוחרת.
    מספר דברים אינם ברורים לי:
    1. האם קצב הגדילה נשמר או שהוא "שובר" את עקומות הגדילה
    2. גיל העצמות אינו מתקדם במצבים אלו אלא להפך צעיר יותר כך שזה מוזר מאד לדעתי
    3. אם רמת TSH מעל 10 מומלץ לטפל גם אם ערכי FT4 תקינים
    4. דרוש כאן המשך ברור לילד מתחת לאחוזון 1

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו