האם ירידה במשקל יכולה לסייע במיצוי הצמיחה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ ללא פרסום בפורום
 
  • האם ירידה במשקל יכולה לסייע במיצוי הצמיחה
    מיכל
    01/02/2022

    שלום רב

    בני בן 9 ו10 חודשים. גובה 136 (אחוזון 30-40), משקל 32 (אחוזון 50-60)
    בגיל 9.5 בדקנו את גיל העצמות והוא היה 11. באותה תקופה משקלו של בני היה 35 ק"ג (אחוזון 70-80).

    פנינו לייעוץ אנדוקרינולוגי והיא הציעה לרשום את הילד לחוג ספורט ואמרה שיתכן שגיל העצמות המתקדם נובע מעודף המשקל.
    בינתיים הילד ירד במשקל (בזכות ספורט פעמיים בשבוע וחזרה למסגרת. הוא עלה במשקל בקורונה..).
    האנדוקרינולוגית בדקה את ההתפתחות המינית ואמר שהוא בשלב טאנר 1 (לא התחיל התבגרות מינית).
    כמובן שאנחנו ממשיכים מעקב אצלה.

    יש לי שתי שאלות:
    א. האם הירידה במשקל יכולה לסייע במיצוי הצמיחה לגובה?
    ב. האם כדאי שניקח גם את אחותו (בת ה6.5) למעקב אנדוקרינולוגי? אין לה סימנים של התפתחות מינית, אבל אולי כדאי ליתר ביטחון להיות עם יד הדופק?

    אציין שאני קיבלתי מחזור בגיל 11 וחצי. לא יודעת עד כמה זה נחשב מוקדם.

    רוב תודות.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התקדמות של גיל עצמות בשנה וחצי אינה חריגה באופן מדאיג

    פרופ' אלי הרשקוביץ
    02/02/2022

    התקדמות של גיל העצמות בשנה וחצי בגיל 9 אינה חריגה באופן מדאיג.
    השמנה יכולה להסביר זאת
    לגבי הבת , כל עוד שאין סימני התפתחות מינית מוקדמת- שדיים או שעור אין מה לדאוג

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


