מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שוקלים להפסיק מעקב כי הילד סובלדנית26/09/2022
בני בן 10 וחצי. גובה 1.38 אחוזון 30.. משקל 34 אחוזון 50.
אנחנו במעקב אנדוקרינולוגי בשל גיל עצמות מתקדם. בגיל 8 וחצי גיל העצמות היה 10 (לציין שהרופאה לא בדקה בעצמה אלא מדובר בפירוש של הרדילוג).
בשנתיים האחרונות הילד שומר על אחוזון הגובה (30) והמשקל (50). ההורים בגובה 1.74 ו1.63.
מבחינת התבגרות מינית, לפי הבדיקה שנערכה השבוע על ידי הרופאה - נמצא במצב של טרום התבגרות מינית (אין שיעור או גדילה של איבר המין). אציין גם שאין עדיין ריח מבית השחי.
הילד סובל בבדיקות, נבוך מאוד ומבויש.
אני מנסה להבין מה יתן לנו מעקב - אם תהיה התבגרות מינית כעת (התור הבא לקראת גיל 11), הרי שמדובר בגיל תקין לחלוטין להתבגרות.
הרופאה אומרת שבגלל גיל העצמות המתקדם, יתכן שיתרחש מעבר מהיר בין שלבי ההתבגרות השונים, מה שיצריך שימוש בזריקות לעיכוב ההתבגרות.
אני לא בטוחה שזה מצדיק את הסבל של הילד, שבוכה בדמעות לפני ואחרי הבדיקה. ובאופן כללי, אני רוצה לאפשר לו התבגרות מינית פשוטה, בלי מעקב לא נעים.
מה דעתך?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעניין מדוע בוצע הצילום מלכתחילה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/10/2022אני נוטה להסכים עמך.
מעניין מדוע בוצע הצילום מלכתחילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי משחק כדורסל והרגיש שהוא נמוך יחסית לשאר השחקנים
דנית21/10/2022(מה שכנראה נכון.. אבל גם אנחנו ההורים לא גבוהים..) ולכן ביקשנו מהרופא בדיקות, וכשראה שגיל העצמות מתקדם, הפנה לאדנוקרילוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)