שוקלים להפסיק מעקב כי הילד סובל

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• שוקלים להפסיק מעקב כי הילד סובל
    דנית
    26/09/2022

בני בן 10 וחצי. גובה 1.38 אחוזון 30.. משקל 34 אחוזון 50.
    אנחנו במעקב אנדוקרינולוגי בשל גיל עצמות מתקדם. בגיל 8 וחצי גיל העצמות היה 10 (לציין שהרופאה לא בדקה בעצמה אלא מדובר בפירוש של הרדילוג).
    בשנתיים האחרונות הילד שומר על אחוזון הגובה (30) והמשקל (50). ההורים בגובה 1.74 ו1.63.

מבחינת התבגרות מינית, לפי הבדיקה שנערכה השבוע על ידי הרופאה - נמצא במצב של טרום התבגרות מינית (אין שיעור או גדילה של איבר המין). אציין גם שאין עדיין ריח מבית השחי.

הילד סובל בבדיקות, נבוך מאוד ומבויש.
    אני מנסה להבין מה יתן לנו מעקב - אם תהיה התבגרות מינית כעת (התור הבא לקראת גיל 11), הרי שמדובר בגיל תקין לחלוטין להתבגרות.

הרופאה אומרת שבגלל גיל העצמות המתקדם, יתכן שיתרחש מעבר מהיר בין שלבי ההתבגרות השונים, מה שיצריך שימוש בזריקות לעיכוב ההתבגרות.

אני לא בטוחה שזה מצדיק את הסבל של הילד, שבוכה בדמעות לפני ואחרי הבדיקה. ובאופן כללי, אני רוצה לאפשר לו התבגרות מינית פשוטה, בלי מעקב לא נעים.

מה דעתך?

תודה רבה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעניין מדוע בוצע הצילום מלכתחילה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    21/10/2022

אני נוטה להסכים עמך.
    מעניין מדוע בוצע הצילום מלכתחילה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי משחק כדורסל והרגיש שהוא נמוך יחסית לשאר השחקנים

דנית
    21/10/2022

(מה שכנראה נכון.. אבל גם אנחנו ההורים לא גבוהים..) ולכן ביקשנו מהרופא בדיקות, וכשראה שגיל העצמות מתקדם, הפנה לאדנוקרילוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו