בדיקת דם ושתן.......

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם ושתן.......
    אריק
    16/11/2023

היי,
    1. מכיוון שיש לי תור אצל רופא המשפחה שהוא רופא כללי ואינו מתמחה ספצפית במקרים בתחום האנדוקרינולוגיה אז לפני שאני הולך לרופא מומחה בתחום שאוכל להגיע עליו עם התוצאות , אני אשמח לשמוע את חוות דעתך במקרים בהם יש חשד לבעיות עם הקורטיזול ורוצים לבדוק את תפקוד הקורטיזול בגוף, מהן הבדיקות הראשוניות המומלצות? לפי מה שקראתי במגוון מקומות, נראה שכדאי בתור התחלה לעשות 3 בדיקות: בדיקת דם ACTH (רמת ההורמון האדרנוקורטיקוטרופי) , בדיקת דם של קורטיזול (למרות שיש עליות וירידות במהלך היום) , בדיקת שתן 24 שעות של רמת קורטיזול (OH-CORTICOSTEROID 17).
    האם אכן לדעתך אלה הבדיקות הראשוניות המומלצות לבדיקת רמת הקורטיזול בגוף כדי לדעת אם בכלל קיימת בעיה עם הקורטיזול או שיש בדיקות אחרות שאת ממליצה במקום/בנוסף?
    2. הקורטיזול מופרש בגוף במהלך כל היום אז לגבי בדיקת שתן היא של 24 שעות אז אין בעיה. השאלה היא לגבי בדיקות דם של קורטיזול + ACTH . מה טווח השעות בבוקר בו מומלץ לעשות את הבדיקות האלה או שהשעה של הבדיקות האלה לא משנה אם זה ב8 או ב10?
    תודה רבה!

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם ושתן.......

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורטיזול

פרופ' אלי הרשקוביץ
    04/02/2024

מתנצל על תשובתי המאוחרת
    קודם כל יש להגדיר את הבעיה הקלינית
    חוסר בקורטיזול- בודקים קורטיזול בבוקר ובדרך כלל מבצעים גם תבחין ACTH ובודקים לעיתים ישירות את רמת ה ACTH
    חשד לעודף קורטיזול - אסוף שתן לקורטיזול וקראטינין ל 24 שעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו