התבגרות מוקדמת ו tsh נמוך

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• התבגרות מוקדמת ו tsh נמוך
    סיגלית
    08/09/2008

שלום רב, בתי בת 9 ושלושה חודשים. צילום כך יד 10 וחצי. גובה 1.44 ס"מ מבנה גוף רזה, שוקלת 37 . מהיום בו נולדה אחוזון 95 (תמיד הכי גבוהה ותמיד נראית גדולה מגילה). הגובה שלי 1.57 ס"מ ושל בעלי 1.88 ס"מ. אני קיבלתי מחזור בגיל 14 ותמיד הייתי הכי קטנה בכל הפרמטרים, כך שהגנים של הילדה הם כפי הנראה מהצד של בעלי. אימו של בעלי ואחותו קיבלו מחזור בגיל 10.5 ושתיהן 1.72 ס"מ. בגיל 8 ושלושה חודשים הופיעה הנצת שדיים ושיעור בפות. אנו במעקב של אנדוקרינולוג. לאחרונה ביצענו טסט הורמונלילדברי הרופא התוצאות תקינות כלומר ההורמונים האחראים על ההתבגרות המינית נמצאים בפעילות אך לא "בהשתוללות". לעומת זאת ה tsh - 0.32 cortisol-106 לטענתו עקב תוצאות אלו הוא רוצה שהילדה תעשה בדיקת mri במוח כדי לשלול ציסטות ועוד דברים שאני לא מסוגלת לכתוב מרוב שהפחד משתק אותי. מה דעתך ? האם יש מקום לדאגה ? האם באמת חיוני לערוך MRI אני בלחץ נוראי שכן יקח זמן עש שיאשרו לנו את הבדיקה. האם גם אתה היית נוהג כך ושולח לבדיקה זו ? או בודק פרמטרים נוספים. באם הנך זקוק לנתונים נוספים מהבדיקות אשמח להעביר לך. אודה לך מאוד על תשובתך אמא על סף התמוטטות מרוב דאגה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות מוקדמת ו tsh נמוך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא הייתי ממהר

פרופ' אלי הרשקוביץ
    08/09/2008

ההתבגרות המינית החלה בתחום הגיל הנורמלי להופעת בגרות מינית .
    רמות ה TSH נמוכות ומצדיקות בדיקה חוזרת שלהן ושל רמות FT4 מכל מקום אין לכך קשר ל "ציסטות" במוח.

רמות הקוטיזול אינן ברורות באיזה יחידות מדובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tsh נמוך

סיגלית
    08/09/2008

cortisol 0 - 106 שים לב ליחידות לקבלת ערכים ביחידות ug/dl יש להכפיל תוצאה ב 0.036 cortisol 30- 537 cortisol60 - 761 תוצאות נוספות ft4 - 13.5 ft4 -8.03 אשמח לקבל תשובתך. האם אתה ממליץ לחזור על הטסט ואם כן על איזה חלק ? אבקש לציין כי הבדיקות התבצעו במשך שעה וחצי (ארבע פעמים קיבלה זריקה) תודה רבה על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חווד שניה

פרופ` זאב הוכברג
    11/09/2008

אני מציע שתקבלי חוו"ד נוספת אצל אנדוקרינולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך

סיגלית
    13/09/2008

האם כוונתך חוות דעת בנוגע לצורך ב mri ? שאלה נוספת ברשותך : האם יש שוני בין בדיקת tsh במהלך טסט הורמונלי בו מזריקים לגוף חומרים (כפי שעברה הבת שלי, לבין בדיקת דם רגילה שבודקים בה tsh ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

סיגלית
    13/09/2008

ה- TSH יצא תקין בתוך הגבולות והתוצאה טובה יותר מפעם קודמת 0.5 לעומת 0.32 . האם לאור הבדיקות דלעיל שכולם בתחום הנורמה (בוצעו במהלך בדיקות רגילות ולא טסט הורמונלי) האם עדין יש מקום לדאגה או שמא לחזור לרופא המטפל עם התוצאות המעודכנות. אשמח לקבלת תשובה על כל השאלות. תודה רבה לך סיגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל

פרופ` זאב הוכברג
    17/09/2008

חוו"ד נוספת היחס לבעיית הילדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו