שבירה של עקומות גדילה אצל תינוקת

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• שבירה של עקומות גדילה אצל תינוקת
    תמי
    09/10/2008

שלום, ביתי בת שנה במעקב בטיפת חלב. עד גיל שמונה חודשים במדידות גובה דו חודשיות שבוצעו היא היתה באיזור אחוזון 50. בחודש 8 היא ירדה לאחוזון 25, בגיל 11 חודשים ירדה לאחוזון 10 ובמדידה אחרונה בגיל שנה ושבועיים ירדה לאחוזון 7. גובהי שלי 170 וגובהו של אביה 173. לכן, אני מוטרדת הן מהאטה הניכרת בקצב הגדילה, והן מכך שעל פי הגנים היא היתה צריכה להיות באחוזון 50. מה עלי לעשות? נתונים נוספים: במדידות מקבילות של היקף ראש היא שמרה על אחוזון 50. במדידות מקבילות של משקל היא היתה עד גיל חצי שנה באחוזון 90, ומהחודש השמיני משקלה ביחס לגובה שומר על אחוזון 50. היא רק ינקה עד גיל חצי שנה, ומאז התחלנו להוסיף גם מזונות אחרים, באיזור גיל 8 חודשי הפסקתי לחלוטין עם ההנקה. מכל שאר הבחינות היא מתפתחת בצורה תקינה: עושה צעדים ראשונים, מילים ראשונות, משחילה, מוחאת כפיים, ועל פי רוב חייכנית, ערנית ופעילה. אני עצמי סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, היא נבדקה מיד לאחר הלידה והבלוטה שלה יצאה תקינה. בתודה מראש, הורים מודאגים

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להגיד הגובה שלי הוא 1.67

אלברט
    09/10/2008

שכחתי להגיד הגובה שלי הוא 1.67

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא ילדים

פרופ` זאב הוכברג
    10/10/2008

בגילאים אלו מחפש הילד את אחוזון הגדילה שלו, וזה בדר"כ שונה מגדילתו כתינוק. רופא הילדים יוכל להסתכל על הנתונים ולייעץ האם במקרה של ילדתך יש צורך בבדיקות, או שזה בתחום הנורמלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו