בעיות גדילה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• בעיות גדילה
    אמיר
    28/11/2008

טוב אני אספר לכם את הבעיה עם קצת רקע שתבינו אותי. אני בן 17 1.62. בגיל 3 נפלתי על הראש שלי. עד היום יש לי בלוטה שם והגולגולת שלי מאורכת קצת. ההורים שלי והורפא שלי לא בטוחים ממה נובעת בעית הגדילה שלי כי כל האחים שלי ולשאר חברי המשפחה לא היו בעיות גדילה ולכן חושבים שזה מהנפילה על הראש. בכל מקרה, אני במעקב אצל רופא אנדוקרינולוג מזה כמה שנים. יש לי ביקור שנתי אצלו ולפעמים חצי שנתי. ביקור אחד לפני האחרון (גיל 15.5) הוא אמר לי שאוטוטו אני צריך להתחיל את הגדילה שלי. ובכן כך היה והחלה שעירות באיזור איבר המין ובשנה האחרונה באיזור בתי השחי. בביקור האחרון שלי הוא אמר שאני בשלבים מתקדמים של ההתפחות ושהגובה הסופי שלי יהיה במזל 1.75. הוא טען שנותרו לי עוד כ4-3 שנות צמיחה ולאחר מכן זהו. אני לא יכול לחיות עם הגבוה הזה. שאר בני המשפחה שלי הם 1.82+. מה גם שאני נמדד כל חודש ובחודשיים האחרונים לא גבהתי בכלל. רציתי לדעת מה דעתכם על זה? למה לא חלה צמיחה אם זאת ה-תקופה שאני אמור לצמוח? מה אפשר לעשות כדי לממש את פוטנציאל הגביהה עד הסוף? תודה, אמיר.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות גדילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי פרט ממש חשוב! משקל ובדיקות דם

אמיר
    28/11/2008

בחודשים האחרונים היציאות שלי נעשות מאוד מהר. כלומר, בדרך-כלל הייתי יושב מספר דקות על מנת להוציא צואה והיום זה לא קורה יותר מ15 שניות. יש לי יציאה אחת ביום. עשו לי בדיקות דם לראות אם אני אלרגי לסוג של אוכל ולא יצא כלום. רק רציתי לשאול אם יכול להיות שהפסקתי לגבוה כי אני לא מקבל תזונה טובה מספיק ואולי יש איזה בעיה עם סוג האוכל. אחרי כל ארוחה כבדה אני מתפנה לשירותים ואולי כך אני לא מקבל את האוכל הדרוש על מנת לגבוהה. אני רעב לעיתים תכופות ואני אוכל הרבה. אבל אני לא שמן בכלל, להיפך אני רזה. המשקל שלי 52 ק"ג. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייתכן ויש כאן בעיה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    29/11/2008

עצירת הגדילה, משקל גוף נמוך מאד ויציאות מרובות אינם סימנים תקינים.
    עליך לפנות בהקדם לברור יסודי על מנת לאתר את הבעיה (אם ישנה) ולטפל בה בהקדם על מנת למנוע פגיעה בלתי הפיכה בפוטנציאל הגדילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל...

אמיר
    29/11/2008

בפגישה האחרונה עם האנדוקרינולוג הוא לא אמר כלום לגבי המשקל שלי. וכן חשבתי להעלות קצת במשקל. אם מי עליי להתייעץ בשביל לאתר את הבעיה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה חוזרת

פרופ' אלי הרשקוביץ
    01/12/2008

אולי הוא לא שם לב או שכח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו