מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיית שגשוג חמורה בגיל שנתייםתותי02/12/2008
שלום רב בני בן שנתיים וחודשיים, קטנטן. משקל 9.4 גובה 76 סמ. נולד 2.8 בזמן. מבחינות אחרות מתפתח לגילו - קוגנטיבית מוטורית, מדבר נהדר. מרפס - עדיין פתוח... עשינו אינסוף בדיקות, כבר כתבתי על כך בעבר, אנדוקרינולוגיה - פר' צדיק - הורמון גדילה, גיל עצמות תקין (IGF1 תמיד מתחת לנורמה אך הוא אכלן קטן מאוד). גסטרואנטרולוגיה - פר' גרנות, ללא ממצא (הקיא עד גיל שנה ועשר - אך נפסק לשמחתינו ברגע שהפסיק לקבל בקבוקים.) כולל אנדוסקופיה, ביופסיות לצליאק בגיל שנה (שלילי) שלילי להליקובקטר. לא הגיב ללוסק זנטק או מזון מפורק - אך כאמור כבר לא מקיא. מזה 4 חודשים מקבל אורקטין - ציפרוהפטדין ששיפר את האכילה, ובזכות כך הגיע ל9.4 (קודם לכך לא עבר את 8 קג) הטבולי - פר' אל פלג - כולל ח. אמיניות, בלוטת תריס, - הילד נראה לה בריא. דר' אניק רוטשילד - קריוטיפ תקין. הוא נראה לה ללא בעיה גנטית אך היא המליצה על צילום עמ"ש, בית חזה וגולגולת לשלול wormian bone אך אז רופאת הילדים - ואל פלג אמרו כי זו קרינה מיותרת - ולא לבצע את הבדיקה. ברור נפרולוגי - תקין. הינו גם בשניידר בנרפאת אכילה - ולא היו המלצות נוספות. מה עושים? 1. האם להמשיך "להפוך אבנים" בחיפוש אבחון? 2. מהו ה wormian bone ? האם לדעתך יש לבצע את הצילומים? 3. האם להערכתך יש לבצע בדיקות גנטיות לרסל סילבר למרות שסימטרי וקלינית לא נראה מתאים לכך במראה? 4. למי עוד יש לפנות? תודה רבה על זמנך בכבוד רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2008על חלק מהשאלות קשה לענות מבלי לראות את הילד.
נראה לי שחלק ניכר מבעיות הגדילה נעוץ בקשיי האכילה מהם סבל. אם הבעיות אכן בשלבי שיפור הייתי מצפה לתיקון הגדילה בחודשים הקרובים. עלי לציין עם זאת שבחלק מהמקרים התיקון הוא חלקי כיון שמדובר בתקופה קריטית מעין חלון הזדמנויות שאינו חוזר.
תסמונת סילבר רסל אינה נראית לי מהסיבות שציינת ובנוסף ילדים אלו נולדים במשקל ואורך קטנים לגיל ההריון
אני מניח שד"ר רוטשילד חשבה אולי על מחלה מקבוצת מחלות העצם הראשוניות המלוות בליקוי בהתפתחות ובמבנה העצם בחלקי גוף שונים - קשה לי לדעת, זו קבוצה גדולה מאד. רמזים לבעיה זו יימצאו בפיגור גדילה צעיר מאד ,לעיתים כבר ברחם וכן בחוסר פרופורציות בין חלקי הגוף השונים.
לסיכום
הייתי מתמקד בניתוח קפדני של עקומת הגדילה של בנך- מתי החלה ההאטה בגדילה.
מקומו בעקומה ביחס לגובה הוריו.
אם קצב הגדילה אינו משתפר הייתי חוזר על הערכת מצב הורמון הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)