נמוכה מדי?

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• נמוכה מדי?
    קצת בלחץ
    19/01/2009

בתי בת 10 ו-8 חודשים, גובה 129.5 משקל 25 ק"ג. מלידתה היתה באחוזון 10 אך נראה כי יש כעת ירידה. ביחס לבנות גילה קטנה מהן בראש :-( לאורך שנים הייתי אופטימית וחשבתי שתיתן קפיצה. לאחרונה אנשים החלו להפנות תשומת ליבי לגובהה ושלא אפספס את חלון ההזדמנויות במידה ויש צורך בהתערבות. עשינו בדיקות דם לפני כשבוע (טרם ביקרתי אצל רופא הילדים שנית) ואתמול צילום כף יד. בצילום כף היד מתאימה לגיל 10 לערך לפי גרויליך ופייל. קבעתי תור לאנדוקרינולוג (קיבלתי רק לעוד חודשיים...?). ככל שאני קוראת בנושא אני נלחצת יותר. גובהי וגובה בן זוגי 170. הילדה אינה מפותחת כלל ואין סימנים להתפתחות מינית (בתקוה שתתפתח מאוחר כדי שתמשיך לצמוח). קצב הגדילה ירד בשנים האחרונות. בין השנים 2004 ל-2007 גבהה כ-4-6 סנ' לשנה אך מאז אוגוסט 2007 ישנה האטה (125 סנטי אז ועד היום רק כ-5 סנט'). האם בתקופת ההתבגרות גובהים יותר מהרגיל? ואם כן בכמה יותר ? במידה ולא חסר הורמון גדילה מה עוד ניתן לעשות כדי שתממש את מלוא פוטנציאל הגדילה , ואיך ניתן לדעת מה יהיה גובהה הסופי לערך (יש סיכוי שלא תגיע ל-160 ?) אודה לתשובתכם המפורטת אמא מודאגת

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמוכה מדי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האטת גדילה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    21/01/2009

הפרט המדאיג בסיפורך היא האטת הגדילה לאחרונהעליה את מדווחת.
    ממליץ על ברור רפואי לאיתור סיבתה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו