שאלה בבקשה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    רונן
    17/08/2009

שלום רב,

ברצוני לשתף בבעיה שמתקיימת מזה זמן רב יחסית.

אני בן 24 ולפני כשנה וחצי אובחנתי כסובל מיתר לחץ דם ע"י רופא המשפחה.מבדיקה במרפאה יצא לי ל"ד של 150/100 והוא התחיל לתת לי מיידית לאחר מדידה זו 10 מ"ג אנלדקס כל יום מה שעזר לל"ד התחתון (הוא נע מאז סביב 70-85) וגם לגבוה קצת(הוא נע מאז 110-130).העניין הוא,וגם ששאלתי את הרופא משפחה הוא אמר שלכל אחד יש סימנים אחרים,אבל העניין שלי שיש לי לחץ מאוד גדול בראש ממש כאילו הוא עומד "להתפוצץ" כשיש לי עליה בל"ד(ככה גיליתי את זה בעצם)ולעיתים תחת טיפול של כדור זה לא עוזר ואז אני מודד יוצא לי איזה 140/90(תחת נטילת כדור)ואז שקורה כזה "התקף" אני לוקח עוד כדור וזה עוזר אז לרוב אני תחת טיפול של כדור אחד ביום אבל פעם בכמה זמן מגיע עוד כדור לתגבור כי זה הדבר היחיד שעוזר להתקף.תמיד ששאלתי אותו אם צריך עוד בדיקות הוא אמר שלא כי הוא עשה לי בדיקות דם רגילות ושזה מספיק.

עוד דבר שיש לי זה כאבי ראש תמידיים ובהם הנוירולוג אמר לי לטפל באלטרול כל יום כי הוא טוען שזה מלחץ בלימודים(אני סטודנט).

מלבד כל אלה יש לי כאבי בטן בצד שמאל שעוד אף אחד לא איבחן ממה זה ואני מחכה לתור לגסטרו+קולונוסקופיה.זה אני לא יודע אם קשור לכל השאר.אולי כן אולי לא אין לי כבר מושג.עשו לי בהקשר הזה סיטי בטן ואולטראסאונד בטן והם יצאו תקינים.בבדיקות הטריגליצרידים וגם הכולסטרול נעים סביב ה-200 המשקל שלי הוא 85 ק"ג על גובה 1.79.

העניין הוא שאני בסך הכל בן 24 סטודנט לוקח שני כדורים ביום באופן קבוע כמו איזה חולה כרוני,הרופא משפחה לא רוצה לשלוח אותי לשום בדיקה בקשר לל"ד מלבד בדיקות דם שעשה ואמר שזה בסדר,הכדורים מורידים לי את החשק המיני,ומכל מה שקראתי באינטרנט ל"ד גבוה לפני גיל 30 זה משהו שיכול לנבוע מדברים אחרים.מה אני עושה במצב בו הרופא משפחה מתעקש לא לשלוח אותי לשום בדיקה בקשר ליתר ל"ד מלבד בדיקות דם,אומר שהכדורים עוזרים ושזה מספיק?

קראתי שיכולות להיות הפרעות בבלוטת יותרת הכליה או דברים אחרים אבל אף רופא לא מסביר לי על זה כלום.היה כתוב באותה הכתבה גם על שיעור יתר(יש לי שיער בכל מקום אפשרי בגוף מגיל 18)וגם על השמנה אבל מבחינת השמנה אני לא שמן יש לי רק סוג של בטן נפוחה.משום מה הרופא משפחה מאוד אדיש לעניין הל"ד ותמיד עונה לי באותה תשובה של "הכדורים עוזרים וזה מה שחשוב" לעומת הרופאת עיניים שלי למשל בתור דוגמא שראתה בגליון הרפואי שלי שאני נוטל כדור של ל"ד בגילי הצעיר הם מרימים גבה ואומרים "ניסית לבדוק את זה?" ואין לי ממש מה לענות להם.

אני ממש מדוכא מהעניין שסותמים לי את הפה עם תרופות בכל דבר ולא בודקים את שורש הבעיה.

אשמח לעזרה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת הודעה לפורום אחר

פרופ' אלי הרשקוביץ
    19/08/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=214 id=link]יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו