מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- השמנה של תינוקתמר19/11/2009
שלום רב,
התינוק שלי נולד 3.400, כיום בן שנה ושוקל 13.5 ק"ג. גובהו 80 ס"מ.
הוא החל לשבור עקומות משקל כלפי מעלה כבר בגיל שלושה חודשים, כבר אז החל לבכות בכל פעם שנגמר הבקבוק/הנקה, וגם היום - תמיד מבקש עוד ובוכה כשהאוכל נגמר (עם זאת ישן טוב בלילה ועושה הפסקה של למעלה מ-12 שעות באוכל). אני מנסה מאד להקפיד אם כי בעצת דיאטנית לא מגבילה אותו יותר מדי בשלב זה, ולכן הוא אוכל כמות די ממוצעת של אוכל, ורק אוכל בריא יחסית. הוא החל לזחול רק בגיל 9 חודשים וזוחל היום טוב ומהר, אך אינו תינוק פעיל במיוחד (על אף התעקשות מצדנו), ואני מניחה שזה חלק מהעניין.
אציין כי התפתחותו הקוגניטיבית מצויינת, הוא היה בריא מאד עד כה, ובנוסף אין לנו כל בעיות של השמנת יתר במשפחה, בעלי ואני גבוהים ורזים. גם הילד עצמו אינו נראה obeses אלא גדול.
שאלתי כזו - כיוון שבשלושה חודשים האחרונים היתה עליה בעיקר במשקל ולא בגובה, ולאור הסיפור שתארתי - האם יש צורך בשלב זה ביעוץ אנדוקריני או שיש לעקוב עד שיתחיל ללכת ואז לראות?
רוב תודות לכם!
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` זאב הוכברג20/11/2009הגדילה הטובה לגובה שוללת את האפשרות שההשמנה עקב מחלה הורמונלית. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)