tsh נמוך מאוד אצל ילדה בת 10.5

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• tsh נמוך מאוד אצל ילדה בת 10.5
    לילך
    25/07/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת 10.5, בשנה שנה וחצי האחרונות היא עלתה מהר מאוד במשקל ונמצאת במשקל עודף. בתקופה זו היא גם הייתה פחות פעילה פיזית ואכלה כמויות גדולות יותר, אך עדיין העלייה נראתה לי מוגזמת.
    מאחר ואני ובעלי סובלים מתת פעילות בבלוטת התריס ביקשתי מרופאת ילדים לאפשר לבתי לעשות בדיקה של בלוטת התריס. התוצאות היו (גם לאחר בדיקה חוזרת לפי בקשת הרופאה):
    TSH-0.03L
    FT4-18.7
    FT3-10.4
    15.4 - טירואיד פראוקסידאז Ab
    בדיקות נוספות שהיו חריגות:
    ALKP -341.7
    ALT-31.0
    Eosinophils -10.4
    מאחר והתור לאנדוקינולוג רק בעוד שבוע וחצי, רציתי לדעת מה המשמעות של תוצאות אלו, האם עליי למהר ולקבל טיפול מיידי לילדה. האם תוכל להסביר לי מה הבעיה והטיפול במקרה זה?
    תודה רבה
    לילך.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר פעילות חולפת של בלוטת המגן

פרופ' אלי הרשקוביץ
    27/07/2010

רמות הורמוני בלוטת התריס הינן בתחום הנורמה. רמות ה TSH הנמוכות עשויות להעיד על עבר קרוב (בן שבועות עד חודשים בודדים) של יתר פעילות של בלוטת התריס עקב דלקת למשל. מצב זה חלף אך לבלוטת ההיפופיזה - זו שמפרישה TSH נדרש זמן להתאושש.

אפשרות אחרת רחוקה יותר היא תחילתה של בעיה בהיפופיזה ולכן בכל מקרה נדרש מעקב אחרי צפקודי בלוטת התריס ואולי גם אחר הורמוני ההיפופיזה האחרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו