מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- tsh נמוך מאוד אצל ילדה בת 10.5לילך25/07/2010
שלום,
יש לי ילדה בת 10.5, בשנה שנה וחצי האחרונות היא עלתה מהר מאוד במשקל ונמצאת במשקל עודף. בתקופה זו היא גם הייתה פחות פעילה פיזית ואכלה כמויות גדולות יותר, אך עדיין העלייה נראתה לי מוגזמת.
מאחר ואני ובעלי סובלים מתת פעילות בבלוטת התריס ביקשתי מרופאת ילדים לאפשר לבתי לעשות בדיקה של בלוטת התריס. התוצאות היו (גם לאחר בדיקה חוזרת לפי בקשת הרופאה):
TSH-0.03L
FT4-18.7
FT3-10.4
15.4 - טירואיד פראוקסידאז Ab
בדיקות נוספות שהיו חריגות:
ALKP -341.7
ALT-31.0
Eosinophils -10.4
מאחר והתור לאנדוקינולוג רק בעוד שבוע וחצי, רציתי לדעת מה המשמעות של תוצאות אלו, האם עליי למהר ולקבל טיפול מיידי לילדה. האם תוכל להסביר לי מה הבעיה והטיפול במקרה זה?
תודה רבה
לילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתר פעילות חולפת של בלוטת המגן
פרופ' אלי הרשקוביץ27/07/2010רמות הורמוני בלוטת התריס הינן בתחום הנורמה. רמות ה TSH הנמוכות עשויות להעיד על עבר קרוב (בן שבועות עד חודשים בודדים) של יתר פעילות של בלוטת התריס עקב דלקת למשל. מצב זה חלף אך לבלוטת ההיפופיזה - זו שמפרישה TSH נדרש זמן להתאושש.
אפשרות אחרת רחוקה יותר היא תחילתה של בעיה בהיפופיזה ולכן בכל מקרה נדרש מעקב אחרי צפקודי בלוטת התריס ואולי גם אחר הורמוני ההיפופיזה האחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)