הפסקת צמיחה לגובה אחרי מחזור

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• הפסקת צמיחה לגובה אחרי מחזור
    גילה
    17/02/2011

שלום

ביתי בת 12,גובה 1.50 ,קיבלה מחזור לפני כשנה ,מאז גבהה רק כס"מ אחד,בגיל 10 עשיתי לה צילום כף יד לגיל עצמות(התאים לגיל 11) ונאמר לי כי צפי הגובה שלה הוא בין 1.55 ל-1.58 ,הגובה שלי 1.63 ובעלי 1.73 . מאוד מדאיג אותי שצמיחתה לגובה כמעט ונעצרה בשנה האחרונה מאז קבלת המחזור,ואני חוששת שלא תגבה יותר .האם ההערכה בגיל 10 של צילום כף יד מדויקת ? האם צפוי שהיא תגבה עוד ,ואם כן כמה לדעתך ? האם יש משהו שצריך לעשות ?בירור כלשהו לגבי עצירת הצמיחה ? (היא לא סובלת מבעיות מיוחדות ,אך מבחינת תזונה היא די בררנית ובטח שלא אוכלת את כל אבות המזון) האם יש מקום לטיפול ואם כן מהו ? האם תזונה מסוימת יכולה לשפר המצב? .סליחה על השא' המרובות ,אני פשוט אובדת עיצות . תודה מראש

מאמא מודאגת

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת צמיחה לגובה אחרי מחזור - תגובה

פרופ` זאב הוכברג
    18/02/2011

כמובן שכאן אי אפשר להשיב בהרחבה על שאלותיך. לכי לראות אנודקרינולוג ילדים. ובקשצרה: אלחר הווסת הראשונה גדלות הילדות עוד 6-8 סמ'. נשמע לי שביתך תהיה בגובה רגיל. אם אמנם אינה גדלה, כדאי לבדוק זאת אצל מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו