ילדה בת 8 עם צמיחה מהירה

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 8 עם צמיחה מהירה
    ח.ח
    21/03/2011

הילדה שלי היא בת 8 וגובהה 142 ס"מ. לאחר בדיקה שיגרתית רופאת המשפחה ד"ר ויידה אגנס הפנתה אותנו לד"ר רחל פרומקין בגלל צמיחה של שדיים ושערות באיבר המין, לאחר בדיקות של צילום כף יד נראה שע"פ צילום כף היד צמיחתה מתאימה לילדה בת 10.5 , וכן אישור נוסף נלווה לאבחנה ע"י בדיקות טסט הורמונים בשניידר . בבדיקות רחם לא הודגמה רירית ובשחלות ישנם זקיקים קטנים. אנו ממתינים לבדיקת MRI ע"מ לשלול, אך ד"ר פרומקין הציעה כבר להתחיל בזריקות . ראשית אבקש לשאול האם לזריקות הללו ישנם אילו תופעות לוואי ובכלל לאור הבדיקות והתוצאות האם צריך לתת לה זריקות?, אני כל כך מבולבלת כי התגובות לעניין לאחר שחקרתי ושאלתי נורא
    מנוגדות, ישנן שטוענות שהזריקות לא אפקטיביות ויש מצב שהיא בכל זאת תקבל מחזור בגיל מוקדם וישנן שטוענות שהם עברו זאת עם בנותיהן והם קיבלו לאחר גיל 12 .
    יש לציין שאנו ממוצא גרוזיני ואני קיבלתי בגיל 10.5, גובהיי הוא 167 ס"מ וגובה בעלי הוא 178ס"מ אך אני באה ממשפחה שגובהם גבוה ( גברים- 185-190 ס"מ נשים- 172-178ס"מ ) והתפתחתי עם אותם תסמינים כמו שבתי מתפתחת, אבקש את עזרתך בתשובה שתוכל סוף סוף לגרום לי להגיע להבנה ולמסקנה מה עדיף, והאם יש לפנות לדעה נוספת?
    בברכת ערב נעים ותודה רבה מראש.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 עם צמיחה מהירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין - ילדה בת 8 עם צמיחה מ

ח.ח
    21/03/2011

למרות הנצת שדיים ושערות באיבר המין, אין שערות בבית השחי ולא סובלת מהזעת יתר,
    ציון קומה גבוהה אבסלוטית. תבחין LRH - פוברטלי תבחין ACTH- תקין,
    מרקרים , אנדרוגונים ובדיקות שגרה תקינים .
    ע:פ מעקב גובהת בערך ס"מ 1 כל חודש .

מומלץ על עיכוב התבגרות ע"י I.M.DECAPEPTYL 3.75 MG

,תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 עם צמיחה מהירה - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    22/03/2011

קודם כל, תשובתי כאן אינה חוות דעת נוספת כי בשביל כך צריך לראות את הילדה.
    בעיקרון בילדה עם הנתונים שהצגת הייתי שוקל ברצינות לטפל עקב הסיכוי הברור למחזור מוקדם והפסד גובה.
    אין תופעות לוואי משמעותיות בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו