cah בהריון

מנהל הפורום

פרופ` אלי הרשקוביץ
פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164
לקביעת תור אצל פרופ' אלי הרשקוביץ
055-4533164 ללא פרסום בפורום

• cah בהריון
    נוגה
    22/03/2011

שלום,
    אני בהריון תאומים (אחרי טיפולים) שבוע 11. מאובחנת מגיל 7 ב LATE ONSET ADRENAL 3B-O-L וטופלתי בהידרוקורטיזון. כיום אני מטופלת בפרדניזון 10 מ"ג. בבדיקות הגנטיות טרם ההריון נבדקה הנשאות שלי ושל בעלי למוטציות בגן CYP21. נמצא שאף אחד מאתנו לא נשא של המוטציות שנבדקו. לפני כשבוע וחצי חזרו בדיקות הדם של האנדרוגנים והתוצאות היו אסטרונומיות והחרדה שבאה בעקבות זאת עוד יותר.
    המינון של הפרדניזון הועלה מ5 מ"ג ל 10 מ"ג, וכעת אני ממתינה לפעם הבאה שאעשה בדיקות. הבנתי שאם העוברים זכרים אין כל השפעה, אבל אם זה בנות, האם ההשפעה של האנדרוגנים היא בלתי הפיכה כבר בשלב זה? האם בוודאות ההורמונים השפיעו כבר או שישנם אנזימים בשיליה שחוסמים את זה?
    באיזה שלב ניתן לאבחן באולטרסאונד את תקינות איברי המין של העוברים?
    אני מתנצלת מראש על הצפת השאלות,
    המון תודה
    נוגה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' אלי הרשקוביץ - 055-4533164

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cah בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cah בהריון - תגובה

פרופ' אלי הרשקוביץ
    22/03/2011

ראשית אני מפקפק אם אבחנתך היא כפי שציינת כיון שהקרטריונים לאבחנה זו שונו והוחמרו עם השנים מה שהפך מצב "שכיח" יחסית בתחילת שנות ה 90 למצב נדיר מאד !
    יש כמובן לברר מה מקור האנדרוגנים שעלו מאד והאם הטיפול בסטרואידים מדכא אותם.
    לשליה יש אנזימים העשויים לנטרל את השפעת האנדרוגנים על העובר, אך בכפוף לאבחנה שלך ולכמות האנדרוגנים.
    לכן אני ממליץ לפנות בדחיפות לאנדוקרינולוג (מבוגרים) מנוסה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו