מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילד נמוךפ.30/03/2011
שלום רב,
בני נולד בשבוע 31 במשקל 700 גר'.
היום בן 3 שנים ו10 חודשים ונמוך מאוד ביחס לבני גילו. לא היו קפיצות גדילה ותמיד שמר על אותה עקומה מתחת לגרף רגיל. היום גובה שלו 90 ס"מ ומשקל 10.7 ק"ג. לפני שבוע עשינו בדיקת הורמון גדילה והיום קיבלתי תשובה שיצא תקין.
גיל העצמות לפי פיענוח יצא שנתיים ו-8 חוד' למרות שנעשה בגיל 3 שנים ו-8 חוד' כרונולוגי. הרופא אמר שניפגש כשיהיה בן 4 ואז נדון בנושא.
בינתיים אני מאוד מבולבלת לאור הקריאה שלי באינטרנט.
יש לי כמה שאלות:
1. האם הורמון גדילה ניתן על בסיס יומי עד גיל ההתבגרות, כלומר לפחות 10 שנים ברציפות?
2. מה משמעות של סתירה בגיל העצמות? איזה הפרש בחוד' או שנים נחשב לתקין ביחס לגיל הבדיקה?
3. אילו גורמים נוספים יכולים להשפיע על גדילה איטית? ז"א מה אפשר לבדוק עוד בנושא?
יש לציין ששאר המשפחה בגובה ממוצע. אב 1.82 ס"מ, אמא 1.65 ס"מ, אח בן 6- 1.18 ס"מ.
תודה רבה,
פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד נמוך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/03/2011אם אין חסר, אין נותנים בדר"כ הורמון גדילה.
גיל העצמות איננו חופף את הגיל הכרונולוגי.
תקצר היריעה מלפרט את כל הגורמים לגדילה איטית. יש הרבה חומר באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)