מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין תרופות - מודאל ואימודיוםשי06/07/2016
האם אפשר לקחת מודאל ואימודיום במקביל? (מעי רגיש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין תרופות - מודאל ואימודיום - תגובה
אילן ללבניקוב12/07/2016שי שלום,
רצוי להפריד לפחות שעתיים בין נטילת התרופות ובכל מקרה יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול באם אתה חש בתופעות לוואי כלשהן,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני יכולה לעשות שימוש במשחה דיפרוסאליקללי04/07/2016
שלום וברכה יש לי גירוד באיזורים מכוסים סגורים ולחים שגורמים לעור להתקלף ולריח לא טוב האם המשחה דיפרוסאליק יכולה לעזור ואם לא אז איזה משחה מומלצת בעבר המליצה לי רופאת עור על משחת טרידרם האם דיפרוסאליק פועלת באותו האופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני יכולה לעשות שימוש במשחה דיפרוסאליק - תגובה
יוסי מצקל04/07/2016דיפרוסליק היא משחה הדורשת מרשם רופא ואין להשתמש בה ללא הוראת הרופא.
יש לא מעט מוצרים לבעיה זו שאינם דורשים מרשם. מציע לך לפנות לרוקח קהילתי באזורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפליות או סירופ עם קודאין- אשמח לעזרהפני04/07/2016
שלום
סובלת משיעור יבד וכבד כבר מספר חודשים
טופלתי ברוקסט פורטה ולאחר מכן עברתי לקודאברול
כשהן הפסיקו לעזור לי (היה שבוע עד שבועיים של הקלה מיידית, אבל זהו)
לאחר מכן נתנו לי קודיקל שמאוד עזר לי.. אבל שוב- רק לשבועיים וזהו.
רציתי לדעת אם קיים כזה דבר סירופ או קפליות עם קודאין ללא מרשם רופא
אני כל כך עייפה לחכות בתור, לשמוע צעקות, כל שבוע, כל שבוע אותו דבר.
ניסיתי אין ספור סירופים ללא קודאין, הם לא עוזרים לי ואפילו לא מעט.
ניסיתי תרופות טבעיות שרק גרמו לצרבת.
אני הבנתי שהחומר הזה לא בריא (קודאין), אבל מה אני כבר יכולה לעשות?
כל הלילה אני משתעלת ולא ישנה.
השאלה- האם יש לי אופציה לגשת לבית המרקחת ולקנות סירופ או קפליות עם קודאין ללא מרשם? זה יקל עלי מאוד.
אשמח גם לשמוע על איזה סוג כדאי לי לקנות כי על פי מחקר שעשיתי ברשת יש הרבה מאוד סוגים.
יש לציין שאני סובלת מהשיעולים האלה לסירוגין, אבל זה מתמשך לאורך חודשים ארוכים. כך כל שנה.
אשמח למענה
תודה רבה והמשך שבוע נהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפליות או סירופ עם קודאין- אשמח לעזרה - תגובה
יוסי מצקל04/07/2016לפני שאת משתמשת בקודאין יש צורך לבדוק את סיבת השיעול ולנסות לטפל בסיבה על מנת לפתור את הבעיה ולפטור אותך מהשיעול.
לעיתים שיעול הוא תופעת לואי של תרופות. יש צורך לגשת לרופא ולא לקחת תרופות לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת שני כדורי מוקסיפן בו זמניתאנונימית03/07/2016
שלום, אני בת 18 לפני זמן לא רב התחלתי טיפול כנגד חיידק בקיבה (הליקובקטור). אני לוקחת תרופה בשם מוקסיפן, אך הבנתי שהמינון הוא כפול- כלומר, צריך לקחת שני כדורי מוקסיפן בבת אחת+ עוד כדור אחד.
עכשיו, אני ממש חוששת שזה יגרום לנזק בלתי הפיך לכבד (גם בגלל המינון), האם יכול להיווצר נזק משמעותי בתקופה של שבועיים (זמן לקיחת התרופה)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת שני כדורי מוקסיפן בו זמנית - תגובה
יוסי מצקל03/07/2016יש לקחת את התרופה לפי הוראות הרופא.
לכל התרופות עלולות להיות תופעות לואי.
במידה ויש חשש לתפקודי כבד היה הרופא עוקב אחרי זה.
המינון הוא במסגרת המקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוויט פורטה 250 - מרווח שעות בין מינון למינוןנדין02/07/2016
שלום,
הבן שלי מטופל ב צפוויט פורטה 250, 3 פעמים ביום, אבל אינני יודעת את מרווח השעות שצריך להיות בין מנה למנה
אשמח לקבלת עזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפוויט פורטה 250 - מרווח שעות בין מינון למינון - תגובה
יוסי מצקל03/07/20168 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי- מרכיב משותף לכל התרופותמורן02/07/2016
שלום רב
במהלך השנים אחרונות אני נתקלת בתופעת לוואי.
לקחתי את הכדור ששמים מתחת ללשון לb12
או את הכדורים המשולבים לבליעה של סוגי הb 2,4,6,12
ריטלין המקורי
ותוסף מזון של פמינה אלטמן
כשבוע- שבועיים לאחר נטילה קבועה מופיע לי כמו אקנה על הפנים אך זה אינו אקנה רגיל אלא גושים בעור.
את התוספים הפסקתי ואת הריטלין שלקחתי בעבר הוחלף לריטלין la שהעלים את התופעה והנירולוגית טענה שזה כנראה החומר המשמר.
שאלתי, איזה רכיב משותף לכולם וכיצד אוכל כן לנטול תוספי מזון בלי שאקבל תופעה זאת.
אודה לכם מאוד לפתור לי את הבעיה! ולגלות לי מה המרכיב שעושה לי את התופעה הלא רצויה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי- מרכיב משותף לכל התרופות - תגובה
יוסי מצקל03/07/2016מורן יקרה
כדי לבדוק למה את אלרגית יש לפנות עם סיפור המקרה לאלרגולוג של הקופה אשר יבצע טסטים לאלרגיה ויומר לך ממה להמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.ה ברצוני להתייעץ לגבי גלולות פמינטא01/07/2016
שלום רב,
התחלתי לקחת גלולות פמינט וזה חודש שני שאני לוקחת.
רציתי לשאול אם זה הגיוני שיש לי דימום פתאומי כשלא פיספסתי גלולה, סתם בלי סיבה יש לי דימום..מה לעשות האם להמשיך לקחת את הגלולות ??וממה זה נובע הדימום הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב.ה ברצוני להתייעץ לגבי גלולות פמינט - תגובה
יוסי מצקל03/07/2016יש לפנות לרופא המטפל בהקדם. לדימומים יכולים להיות סיבות רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטיפות עיניים אופטילסט בהריוןהילה01/07/2016
שלום,
אני בשבוע 29 להריון. לראשונה מאז נכנסתי להריון, היום השתמשתי בטיפות עיניים אופטילסט, טיפה אחת בכל עין. אני סובלת מאלרגיה כרונית.
לאחר השימוש קראתי שאסור להשתמש בטיפות אלו בהריון.
האם השימוש החד פעמי משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטיפות עיניים אופטילסט בהריון - תגובה
יוסי מצקל03/07/2016השפעת הטיפות בהריון לא נבדקה והיצרן מורה לא להשתמש בהריון בתרופה זו. או להיוועץ ברופא בטרם שימוש בהריון. יחד עם זה כמות החומר שעובר לדם בעת הזלפת טיפה לעין הוא מזערי. יש להודיע לרופא המטפל ולהשמע להוראותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירמגון, האם ההזרקה היתה תקינה?אורח01/07/2016
שלום
אדם מבוגר בשנות ה-90, סובל מסרטן הערמונית מזה כמה שנים.
לאחרונה ירידה חדה בהמוגלובין ובטסיות הדם. יש המטומות גדולות בכל מיני מקומות.
שוחרר מבית החולים כי אין כל כך מה לעשות.
באשפוז לא בוצעה בדיקת מח עצם, אני לא יודע האם בגלל שממילא לא שייך לטפל בגיל כזה. או בגלל שהחשד הוא שהבעיה היא בערמונית.
בכל מקרה, קיבל המלצה להתחיל טיפול בפירמגון במסגרת הבית/קופ"ח.
מי שביצע את ההזרקה בפועל, היה אח מתנדב. והבנתי ממי שהיה נוכח שההזרקה בוצעה לעכוז.
ממה שהיה ידוע לי, מדובר על זריקה שאמורה להיות תת עורית באזור הבטן. כך גם כתוב בעלון התרופה, שמדובר שהתרופה מיועדת להזרקה תת עורית.
שאלתי היא:
א. האם פירמגון ניתן להזרקה גם לעכוז? יש בכלל אופציה להזרקה תת עורית בעכוז?
ב. אם אכן בוצעה הזרקה לא במקום, ובמקום הזרקה תת עורית, קיבל הזרקה לשריר, מה המשמעות של זה מבחינת התועלת/נזק? האם התרופה תהיה תועלתית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירמגון, האם ההזרקה היתה תקינה? - תגובה
יוסי מצקל03/07/2016לגבי מקום הזרקה ואילו הוראות ניתנו יש לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סימבלטה בהריון והנקה והשפעה על העוברGgg29/06/2016
היי אני בחודש 8 נוטלת סימבלטה 60 מג עקב התקפי חרדה.
שאלתי היא האם רצוי להפסיק/ להוריד במינון לקראת סוף ההריון כדי למנוע תסמיני גמילה/ הרעלת סרוטונין לעובר? מעוניינת גם להניק אך לא רוצה להזיק לעובר. אם אכן רצוי להפסיק מהן תופעות הלוואי והאם כדאי להפסיק בהדרגה ( למשל כדור פעם ביומיים) או מיידית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת סימבלטה בהריון והנקה והשפעה על העובר - תגובה
אילן ללבניקוב05/07/2016שלום רב,
לכל תרופה ישנן תופעות לוואי ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ובעיקר בתקופת ההריון וההנקה. לגבי המינון יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל שלך,
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה שנשכחה מחוץ למקרר זומקטוןמלי29/06/2016
שלום רב
בני נול במזרק את התרופה זומקטון (הורמון גדילה) שכחתי את התקופה מחוץ למקרר ל 24 שעות האם ניתן להשתמש בתרופה?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה שנשכחה מחוץ למקרר זומקטון - תגובה
יוסי מצקל05/07/2016יש לפנות ליבואן : פרינג פרמצוטיקלס ישראל - Ferring Israel
רח' השיטה 8 ת.ד. 3551 פארק התעשיה הדרומי , קיסריה 38900* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CASODEX vs BICALUTAMIDEרוני29/06/2016
שלום רב,
אבי בן 73 אובחן עם סרטן הערמונית.
האונקולוג רשם לו CASODX 50 MG ל - 10 ימים,
ובקופת חולים נתנו לו BICALUTAMIDE 50 MG
האם זאת אותה תרופה בדיוק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CASODEX vs BICALUTAMIDE - תגובה
יוסי מצקל03/07/2016כן זה השם הגנרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדינזון וכדוריות דם לבנות האם זה הגורםאני29/06/2016
שלום,
אני נוטלת פרדינזון כבר חודש לדלקת פרקים ביד ועד עכשיו לא היתה לי בעיה ועכשיו כדוריות האדומות נמכות.
רציתי לדעת אם הפרדינזון גורם לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדינזון וכדוריות דם לבנות האם זה הגורם - תגובה
אילן ללבניקוב05/07/2016שלום רב,
לכדור פרדניזון ישנן תופעות לוואי רבות ובהם גם השפעה על מערכת הדם וייצור כדוריות הדם, ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ורמוקס יכול להשפיע על יעילות הגלולות למניעת הריון??מורן29/06/2016
שלום רב, בני סובל מתולעים והרופאה נתנה מרשם לורמוקס... היא נתנה גם לי ליתר ביטחון, אני לוקחת באופן קבוע גלולות יאז האם יש התנגשות בין תרופתית?? והאם אני מוגנת מפני כניסה להריון?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ורמוקס יכול להשפיע על יעילות הגלולות למניעת הריון?? - תגובה
אילן ללבניקוב05/07/2016מורן שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים רבותי זה לא מצחיק. האם יש תחליףחיים28/06/2016
לפני כשנתיים התחלתי לסבול מכאבים עזים בשרירי הרגלים והירכיים. במקרה שמעתי על קשר בין סטאטינים לכאבים האלה והפסקתי לקחת אותם. הכאבים פחתו למדי. הרופא שלי לוחץ עלי שאחדש את לקיחת הסטאטינים. יש לי כולסטרול כללי 230 טריגליצרידים 118 LDL 168 HDL 44
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים רבותי זה לא מצחיק. האם יש תחליף - תגובה
יוסי מצקל03/07/2016ישנו מספר רב של תרופות להורדת כולסטרול, לא כולם סטטינים. רופא יוכל להתאים לך תרופה שלא תגרום כאבי שרירים, בשיטת ניסוי ותעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

(1).jpg)