מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אציקלו וי 400 או זובירקס ההבדלשוקו07/05/2016
האם אציקלו וי 400 וזובריקס זו אותה תרופה ? (כדורים)
האם יש הבדל בכדור ?
זה משנה מה הרופא נותן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציקלו וי 400 או זובירקס ההבדל - תגובה
יוסי מצקל08/05/2016ההרכב הכימי של שני המוצרים זהה
אציקלו וי הוא מוצר גנרי חיקוי ל זובירקס
קופות חולים נותנות מה שיותר זול עבורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה להורדת דופק - קונקור 5 מיליגרםמשה07/05/2016
אני סובל מלחץ דם גבוה וגם מדופק מהיר. רופא המשפחה המליץ לי בנוסף לרמיפריל ואמלו שאני כבר לוקח על קונקור 5 מיליגרם. בעלון המצורף לתרופה כתוב שאין אונות הינה תופעת לואי נדירה לתרופה. חיפוש באינטרנט מלמד שהתופעה הינה שכיחה. מה נכון יותר? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה להורדת דופק - קונקור 5 מיליגרם - תגובה
יוסי מצקל08/05/2016לפי הרשום בסיפרות המדעית תופעת לואי של אין אונות היא נדירה, במחקר אשר נעשה בהולנד על גברים בגילאים 25-70 נתגלה שיפור בזיקפה ולא ניצפו אי אלו תופעות שליליות בתחום זה. תופעות לואי שליליות לגבי פגיעה באונות מתרופה זו מדווחים פחות מעשירית האחוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנת Priligy מחול, מהיכן ? והאם הגנרי כדאי ?סבס04/05/2016
קבלתי המלצה אחר טיפול ממושך להזמין את הכדור אך מכיוון שהוא לא מאושר בארץ
מהיכן אפשר להזמין את הכדור ? האם יש אתר מחול ממומלץ ?
והאם אתר כמו TOP PHARM שמספק את הכדור הגנרי כדאי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמנת Priligy מחול, מהיכן ? והאם הגנרי כדאי ? - תגובה
יוסי מצקל08/05/2016סבס יקר
אסור להזמין תרופות מרשם ללא פיקוח רפואי, לתרופה זו ניגודים עם תרופות אחרות וכן אסורה לבעיות כבד מסויימות.
תרופה זו אפשר לרכוש באופן רישמי בארץ עם מרשם רופא ובעזרת טופס מיוחד (29) דרך בתי מרקחת. במקרה כזה תקבל את התרופה המקורית אם כי תעלה יקר מאוד יחסית למחיר בחו"ל בשל הצורך לייבא אותה עבורך.
אינני ממליץ לרכוש תרופות באינטרנט. אינני ממליץ לרכוש תרופות ממקורות לא רשמיים. מדובר בחומרים שעלולים להיות מסוכנים אם מדובר בלקיחה ללא מעקב רפואי או אם מדובר במוצר מזויף. המסחר בתרופות מזוייפות ברשת גדול ומסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה סטרואידית ללא מרשם לטיפול בדלקות עור קלותאברי03/05/2016
האם ישנן כיום על המדף משחות המכילות סטרואידים בעוצמה נמוכה (הידרוקורטיזון למשל) שלא דורשות מרשם רופא?
לטיפול בדלקות עור קלות
בעבר היו לנקורט וקורטיזון אך כבר לא ניתן להשיגם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה סטרואידית ללא מרשם לטיפול בדלקות עור קלות - תגובה
יוסי מצקל08/05/2016לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפרליד 0.25 מכילה: 97.4 מ"ג לקטוזkuti03/05/2016
בעלון של אלפרליד 0.25 מ"ג כתוב שכל טבליה מכילה: 97.4 מ"ג לקטוז!
מדוע?
ומה החלופה למי שרגיש ללקטוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפרליד 0.25 מכילה: 97.4 מ"ג לקטוז - תגובה
יוסי מצקל03/05/2016לקטוז משמש אחד החומרים הלא פעילים בטבליות
גם החלופה קסנאגיס מכילה לקטוז וגם קסנקס המקורי. אינני רואה חלופה ללא לקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינטומצין או אפלומיצין במקום Bactrobanשרון02/05/2016
שלום קיבלתי מרשם לבאקטרובאן ואין להשיג בשום מקום.. יש לי אפלומיצין וסינטומצין בבית, אפשר להשתמש באחת מהן במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינטומצין או אפלומיצין במקום Bactroban - תגובה
יוסי מצקל08/05/2016לא ניתן להשתמש בתרופות מרשם ללא הוראת רופא. נא לחזור לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטרנס 5הילה02/05/2016
שלום רב
אימי בת 83 , כ 3 שנים לוקחת ברציפות מדבקה של בוטרנס 5 מ"ג לשכוך כאבי גב .
נלקחת בצורת מדבקה שבועית וניתנה לה על ידי מרפאת כאב בבלינסון.
בשבועים האחרונים חלה החמרה בכאב אבל גם במקביל הופיעו תופעות של בלבול ושכחה . כמו איזה יום היום ופעולות שהיו בשגרה יש קושי לבצען. לא זוכרת ושואלת מספר פעמים את אותה שאלה.
אימי אשה דתייה והופתעתי שיום שבת בבוקר אחרי חג שני של פסח, ניסתה לבשל דבר שאף פעם לא קרה.
האם המדבקה יכולה להיות הגורם לכך? לא נוטלת תרופות אחרות
אם אני עושה לה הפסקה במדבקה, יש תופעות גמילה?
האם מותר לי לעשות זאת, תור למרפאת כאב יש לי רק ב 9.2016
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטרנס 5 - תגובה
יוסי מצקל08/05/2016שלום לך
שינויים התנהגותיים ובילבול הינם תופעות לואי אפשריות של התרופה. במקרה כזה יש להסיר את המדבקה ולפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אוגמנטין 400 לילדה במשקל 20 ק"גאורית כהן02/05/2016
בתי השתחררה מבית החולים עם המלצה לטיפול באוגמנטין 400 פעמיים ביום. המינון לא צויין. היא שוקלת 20 ק"ג. מה המינון שעליי לתת לה? פניתי לשני רופאי ילדים וכל אחד נתן לי מינון אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אוגמנטין 400 לילדה במשקל 20 ק"ג - תגובה
יוסי מצקל03/05/2016את המינון יקבע הרופא בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורי VALTREX לפני איפור קבועדורית01/05/2016
שלום,
אני לפני טיפול שני באיפור קבוע. לאחר הטיפול הראשון הייתה לי התפרצות מטורפת של הרפס שפתיים. אי לכך רכשתי את כדורי ה וולטרקס 500 מ"ג.
רציתי בבקשה לדעת - מה המינון של הכדורים ליום (כמה כדורים ליום?)? בנוסף, כמה ימים לפני עלי להתחיל ליטול את הכדור וכמה ימים לאחר הטיפול?
תודה רבה ושבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת כדורי VALTREX לפני איפור קבוע - תגובה
יוסי מצקל08/05/2016דורית יקרה
קיבלת תרופת מרשם מרופא. את המינון ואופן השימוש רק הוא קובע, הרוקח שנתן לך את התרופה רשם בודאי הוראות אלו על הקופסה. אם לא דרשי את ההוראות מבית המרקחת שניפק לך את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להשתמש בסלאטאק ג'ל לתינוקות לפני גיל שנתיים ?רותם30/04/2016
שלום
הבן שלי בן שנה ועשר ויש לו יבלות קטנות האם אפשר להשתמש בשבילו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להשתמש בסלאטאק ג'ל לתינוקות לפני גיל שנתיים ? - תגובה
יוסי מצקל01/05/2016בעלון היצרן שאושר על ידי משרד הבריאות אין הגבלה של גיל. טרם שימוש הייתי ממליץ לפנות לרופא שיאבחן אותו כי יתכן שהמוצר אינו מתאים ליבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לטיפול במקרה של יובש בפהרוביק29/04/2016
א.ג.נ.
האם יש הבדל, מבחינת יעילות, בין ביוטן לבין דנטמיסט, לצורך שימוש במקרה של יובש בפה? האם לאחד מהם יש יכולת, שאין לשני, למנוע את היובש בפה? בברכה, אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לטיפול במקרה של יובש בפה - תגובה
יוסי מצקל01/05/2016אליעזר יקר
נסה להשתמש ב MULTI ORAL SPRAY* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל חוות דעת בנוגע למתן.תרופה לדלקת בעיןשירה27/04/2016
שלום.
הבת שלי עם דחקת בשתי העיניים, כבר לקראת הסוף. קיבלה טיפות פנימיקסין. אני מאתמול עם עין אדומה ושורפת בעיקר בפינה שליד האף וכשאני מתכופפת יש לי כאבים בארובת העין. התחלתי לקחת מהטיפות הנל. נראה שיש שיפור קל. שכנה שלי הציעה לקחת משחת מקסיטרול שעזרה מאד לבעלה (עם סימפטומים דומים. האם כדאי לנסות? טרם ביקרתי אצל רופא.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל חוות דעת בנוגע למתן.תרופה לדלקת בעין - תגובה
יוסי מצקל01/05/2016שירה יקירה
את צריכה רופא עיניים ולא שכנה. גם רוקח באינטרנט לא יכול לאבחן אותך.
האם מדובר בחיידק?, וירוס?, גוף זר?, אלרגיה?. איזה חיידק? אם השכנה שלך רופאת עיניים עשי כעצתה. אם לא פני לרופא עיניים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה ותגובה קשה לכדוריםתמרה27/04/2016
שלום
בת 62, מטופלת בזריקות ביולוגיות "הומירה" לטיפול בדלקת מפרקים a.s + אנלפריל להורדת לחץ דם. בלילה לוקחת בונדורמין + חצי מירו.
אני סובלת מכולסטרול גבוה. הרופאה נתנה לי כדורי סימבסטטין שהסבו לי כאבי שרירים איומים. לאחר מכן נתנה לי כדורים שאין בהם סטטינים וגם הרגשתי רע מאד.
האם יש חלופה נגד כולסטרול?
בברכה
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה ותגובה קשה לכדורים - תגובה
יוסי מצקל01/05/2016תמרה
יש חלופות לא מעטות והרופאים מכירים אותם. לא כולם מכוסים במלואם על ידי קופת החולים. פני לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ויפקס הורדת מינון תרופתיאודי25/04/2016
שלום
אני לוקח ויפאקס 150 ורוצה להוריד את המינון ל75
האם אפשר לחצות ל2?
והאם לקנות 75מג במקום 150מג?
אני רוצה לעשות זאת בצורה תקינה
אשמח לתשובתך
בברכה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה ויפקס הורדת מינון תרופתי - תגובה
יוסי מצקל26/04/2016מדובר בתרופת מרשם . שינוי מינון רק באישור הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליפ אייד - האם גורם לתלות??אורית25/04/2016
הי
ברצוני לדעת אם תרופה ( סליפ איד) להפרעה בשינה נכון טבעית
האם אין לה תופעות לואי או גורמת לתלות היא עוזרת לי אני בת 53
כמה פעמים בשבוע ממולץ לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליפ אייד - האם גורם לתלות??- תגובה
יוסי מצקל26/04/2016התרופה איננה גורמת לתלות
כמו לכל תרופה יש לה תופעות לואי לא מעטות המופיעות בעלון.
אין להשתמש בתרופה לעיתים קרובות או יותר משבועיים ללא אישור רופא.
יש לה ניגודים עם תרופות אחרות ואלכוהול. רצוי להתיעץ עם הרוקח הקהילתי או הרופא טרם נטילתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)